Фан клуб: Далас Маверикс

• Креатор на темата Креатор на темата Viktoranius
  • Време на започнување Време на започнување
ау ау Новицки цар на крајов фаул кош како изнуди мајсторски секоја чест..предходно Тери погоди важна тројка и еден влез имаше на крајот кога беше најважно.Следниве утакмици очекувам победи и продолжување на низата.

Немам време за пратење многу последно време, но хајлајтси гледам. Страшен гејм винер на Дирк. :D

Распоредот за следните 4 утакмици:
Далас-Милвоки
Далас-Сакраменто
Лејкер-Далас
Клипер-Далас

Новицки со своите 11 поени успеа да дојде до вкупна бројка од 23.000 поени во НБА-лигата, што го прави 23-тиот играч во историјата кој дошол до вакво постигнување, но трет од активните играчи по Брајант и Гарнет.

Ја гледав и утакмицата со Милвоки. Средно изиграно, баш толко колку треба за тим од калибар на Милвоки, плус 4/4 ја игравме цело време со резервистите.
Вечер играме со Сакраменто, одлична шанса да сврземе 5 победи, а после одиме од Понеделник на две победи во ЛА! :D

Не сум фан на Далас али ми се прај ќеф шо се враќат во форма.

Мене повеќе ми е страв од Клиперс,него ли од Лејкерси.

39 разлика :pos:

Абе многу доцна играат со Клиперси, не можам да ги гледам. :(

Не чекаат три, да кажеме, релативно тешки утакмици во гости. Лејкерси, Клиперси и Јута, која има изгубено дома само една утакмица и тоа од Лејкерс. Ако ги победиме сите три, тогаш титулата е повторно во наши раце!

AAAAAAAAAAAAAAAAAA....

70-73 сме изгубиле од Лејкерс, во последните моменти тројка ни стегна :facepalm:

AAAAAAAAAAAAAAAAAA....

70-73 сме изгубиле од Лејкерс, во последните моменти тројка ни стегна :facepalm:
Битно играме одлична дефанзива, 75 примени коша по утакмица со исклучок на првите три... Го стопиравме Коби, му се восхитувам на Кид каква одбрана му игра без оглед на разликата во висина. При секој шут на Коби, неговата рака го покрива видот на коби кон кошот што страшно иритира. :D
Инаку слабо ни одеше шутот, 35% за два поени и само 15% за три поени. Тоа не уби вчера... :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom