Летување / зимување без партнерот

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
Svezo zaljubenite parovi sigurno ne se vo dilema so kogo kje odat na letuvanje/zimuvanje,ali onie so podolg staz,cesto razmisluvaat dali odmorot da go iskoristat za da se odmorat od partnerot.

Jas sum za kombinacija na ovie 2 varijanti,nekogas so deckoto/devojkata, nekogas so drustvoto.Normalno e da ni e zabavno i bez nego/nea ponekogas.So prijatelite e poinaku,so niv i slobodata e poinakva,zezancii,pienje do zori,muabeti i trista drugi raboti sto ne gi pravime so partnerot,a ne pravat srekni.Mislam deka letuvanje/zimuvanje so prijatelite ne treba da deluva loso na edna vrska,tuku naprotiv da dojde kako edno osvezuvanje i "punenje na bateriite".

Vie sto mislite ?
Na odmor bez partnerot?
Za ili Protiv ?

Letuvanje/Zimuvanje bez partnerot.Za ili protiv?

ThA-BiTcH напиша:
Svezo zaljubenite parovi sigurno ne se vo dilema so kogo kje odat na letuvanje/zimuvanje,ali onie so podolg staz,cesto razmisluvaat dali odmorot da go iskoristat za da se odmorat od partnerot.

Jas sum za kombinacija na ovie 2 varijanti,nekogas so deckoto/devojkata, nekogas so drustvoto.Normalno e da ni e zabavno i bez nego/nea ponekogas.So prijatelite e poinaku,so niv i slobodata e poinakva,zezancii,pienje do zori,muabeti i trista drugi raboti sto ne gi pravime so partnerot,a ne pravat srekni.Mislam deka letuvanje/zimuvanje so prijatelite ne treba da deluva loso na edna vrska,tuku naprotiv da dojde kako edno osvezuvanje i "punenje na bateriite".

Vie sto mislite ?
Na odmor bez partnerot?
Za ili Protiv ?

Na 16 godini te pustaat da odish na odmor so decko ti?
Jas na tie godini za D od decko ne smeev da pomislam ne da idam na odmor so nego pa da se zamaram uste... moze u ista grupa na ekskurzija do Tetoo ili neshto slicno sme idele, ama samo ona smekanje od strana... a zamaranje... boze zacuvaj. Kaj osle vreminjata.

Odmor od decko/devojka? Ko ke dojdesh da ti treba odmor, eden most, i edna kukja preku ulica, pa ko ke ti skisne ispracaj... abe ajde.

Nikade ne rekov deka jas odam na odmor so decko mi :)
Temava ja otvoriv za da vidam kako razmisluvaat drugite vo vrska so ova:)

ThA-BiTcH напиша:

E kako ne rece? A ova pogore shto e? Ili ti samo mislish deka pienjeto e e neshto shto ne cini slobodni, i onie drugite raboti shto gi pravime so partnerot? Toa znaci cista pretpostavka ti e? Uh super, posto jas mislev deka piesh i sedish do zori na svoi 16 godini...

Izvini. :?

OBDN daj te molam ako nemas nesto pametno da napises daj molimte ne pisuvaj. Ovaa tema e razrabotuvana vo dosta spisanija i zatoa resiv da ja otvoram tuka za da vidam kako razmisluvaat lugjeto- onie so dolga vrska i onie so kratka vrska.
A za mojot zivot i za mene - toa ne e bitno. Mojot stav moze da bide bilo kakov i nikoj da ne mi zameruva za toa kako i jas da ne im zameruvam na drugite.Toa shto imam 16 godini a razmisluvam vaka ili taka toa e cisto moe pravo.
Znaci namesto da ja vrtis temata za(protiv) mene , kazi si go svojot stav-normalno ako go imas.Ako ne-ne pisuvaj. :wink:

Jas sum za odmor so partnerot. Ne bi mozela da zamislam posle nekolku godini zaedno pominati da idam jas posebno on posebno na odmor. Normalno ideme zaedno no i so drustvo. Taka dobivash se u edno :) A za pokratkive vrski...togash mislam deka e ok ama pred se zavisi od toa shto sakaat dvajcata :wink:

da be deka preko cela godina sum so nega pa i na odmor so nego kako pa da ne :twisted: se znae mazot doma ostanuva kuka da cuva :mrgreen: ili po dogovor za letniot odmor ja cuvam kuka on odi na odmor , a za zimniot ja odam na odmor a toj cuva kuka :shock:

Зависи. Ако си во подолга врска треба разговараш со парнерот за одморот. Ако си верувате и не планирате да „пецнете“ нешто - зошто да не?

Ама ретко кога е така... Се знае зошто се иде на одмор со друштво. Заради авантурите и запознавање на нови интересни личности. Значи тоа „полнење батерии“ во повеќето случаи значи изневерување на парнерот (или барем обид за изневерување). :wink:

Колку и да негирате, секогаш е така, со ретки исклучоци.

Dani^^^ напиша:
Jas sum za odmor so partnerot. Ne bi mozela da zamislam posle nekolku godini zaedno pominati da idam jas posebno on posebno na odmor. Normalno ideme zaedno no i so drustvo. Taka dobivash se u edno :) A za pokratkive vrski...togash mislam deka e ok ama pred se zavisi od toa shto sakaat dvajcata :wink:

Malecko, ne se uznemiravaj. Polecka. Si go kazav jas svoeto mislenje, ama od vozbuda ne si go procitala, ili nasla megju redovi. Ne te analiziram jas tebe i tvoeto ponasanje, samo preku tebe gledam kade ni otislo opstestvoto, deka mi e cudno, jas staro vakvo magare, nemozam a da ne se iznacudam kolku e ponapredna denesnata mladina - posto jas na tvoi godini iskreno mizdupka (po stipski) igrav u maalo, ne razmisluvav na ovakvi temi... t.e. uste ne razmisluvam; ali ajt.
Da ti kazam direktno - ko vekje imash partner, nema tuka sloboda, disam, gutam, izduvuvam zaedno so nego... koja e poentata da si so nekoj ako ti treba sloboda? A i sto e sloboda ako ne odnosot so nego?

p.s. Shto spisanija citash shto obrabotuvata ovakvi temi?

Апсолутно. Зошто тогаш дечкото/девојката би барал да оди без партнерот/партнерката на одмор? Мислам дека е јасна причината поради која луѓе сакаат да одат на одмор сами (со друштво).
При разговор на вакви теми со вашиот партнер/партнерка, гледајќи го/ја во очи, можете да дознаете многу за него/неа и за вашата врска во иднина 8)

Nema vrska deka e cisto za izneveruvanje. Od kade vi toa? Epa aj za lanec vrzete se. Da bidam u seriozna vrska i fraerot da mi kaze nemozesh da idesh do Grcija samo so drugarkite zatoa shto se plasam da ne me izneveris... znaesh so dobija? Kopito.... ako ti nemash doverba u mene na toj osnov, i za lanec vrzi me ako sakash dzabe ti, sekogash ke se somnevash.

Jas bi odela na provod samo so nego, ako mi e samo eden na leto, sto retko e slucaj, megjutoa da odbijam da odam sama so drustvo za da gospodinot ne se oseti ova ona... epa aj i u wc ojte da mocate zaedno, da ne posumlja deka se samozadovoluvash. Ajt -- zivot na se uci. :)

Реков дека немора секогаш да е така, ама идење на одмор сам е добра шанса за неверство, па дури иако не си планирал! :wink:

Acid напиша:
Реков дека немора секогаш да е така, ама идење на одмор сам е добра шанса за неверство, па дури иако не си планирал! :wink:

Ne rekov deka rece de, samo kazav pa somnezot vo istoto vo shto moze da rezultira. Ima vrska dali zborime za partner od 1 mesec ili 2 godini, zavisi od odnosot i vrskata... ama jas po default sum malu po seriozna pa taka... ;)

Колку мои другарки изневерувале на одмор, колку мои другари а и јас сме сретнале и сме се „дружеле“ со „верни“ девојки на такви одмори ... па па па :pos: :pos: :pos: :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom