Скарани градови: Прилеп против Битола

• Креатор на темата Креатор на темата Arch Enemy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
То не е населба оти во населбите живеат луѓе,а таму живеат ѓупци.

Еве еден филм за најградскиот град во Македонија (Битола), во една негова елитна населба и нејзините урбанизирани проблеми:

За ова зборав

хахахаха леле :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
watch
ц ц ц ц ц барем кај нас моторијада има :pos2::pos2::pos2::pos2:

кај ми е сонцето, кај ми е сонцето, кај ми е сонцето, кај ми е сонцето, кај ми е сонцето, кај ми е сонцето, кај ми е сонцето, кај ми е сонцето, кај ми е сонцето, кај ми е сонцето, кај ми е сонцето, кај ми е сонцето, кај ми е сонцето, кај ми е сонцето, кај ми е сонцето, кај ми е сонцето
овде е најинтересното :vozbud:

watch

имам ум али за разлика од прилепчани знам да го користам
Зато сум Битолчанец.
Точно,знаеш! Но за крајно непродуктивни муабети и цели! Доказ дека твојот ум е болен,а таквите во Прилеп ги викаме УМНОБОЛНИ!

BTW: Криво ми е шо не знаеш шо е прав битолчанец,чисто сумљам дека коренот ти е битолски,па во недостаток на лични факти и ставови се служиш со сарказам и циничност,што ми дава до знаење дека не си тоа што се твоите сограѓани,а воедно и мои лични пријатели што знаат како треба да се гради добрососедство и пријателство.Неколку години уназат успеав да запознаам еден куп луѓе од Битола и за ниту еден немам лошо мислење дека нешто се преценува се прај кабадаја или шенкуре или по нашки курназ.Луѓето се топ и во никој случај не дозволиле јас или тие да се почувтвуваме омаловажено дека тие се битолчани или ние прилепчани.

Еден совет: не го нарушувај интегритетот шо го има градот,такви ко тебе можда му требаат само на Талевски.Впрочем кај можи да биди градоначалник комичар/глумец.Сигурно и работата не си ја сваќа сериозно па зато дојдофте до такво дереџе да се чудам ко че дојдам кај да паркирам кола или кај да се пикнам по то чикмаците оти пола се едносмерни. Тоа ако е карактеристика на добро организиран градски сообраќај и спротивно на хаос....ашколсун,аферим ;)

Неколку години уназат успеав да запознаам еден куп луѓе од Битола и за ниту еден немам лошо мислење дека нешто се преценува се прај кабадаја или шенкуре или по нашки курназ.

Гледаш и самиот. Да беа прилепчаните такви немаше така очајно да бараш приателство и запознаваш луѓе од Битола. Си бараш ЛУЃЕ за да се дружиш. Имаа надеж за тебе иако си прилепчанец

Еден совет: не го нарушувај интегритетот шо го има градот,такви ко тебе можда му требаат само на Талевски.Впрочем кај можи да биди градоначалник комичар/глумец.

А бе имавме ние и комунистичка багра овде за градоначалник (ко шо е кај вас кметот) па ја зацрнија Битола. Направија трагедији. Така да природно си баравме малце и веселост и комедии.

Гледаш и самиот. Да беа прилепчаните такви немаше така очајно да бараш приателство и запознаваш луѓе од Битола. Си бараш ЛУЃЕ за да се дружиш. Имаа надеж за тебе иако си прилепчанец

А бе имавме ние и комунистичка багра овде за градоначалник (ко шо е кај вас кметот) па ја зацрнија Битола. Направија трагедији. Така да природно си баравме малце и веселост и комедии.
Во ред е батка,се гледа колкав ти е степено на размислување и на гледање на работите реално.Сигурно таков каков шо се представуваш овде и од дома те неќат и ти прават лице.Само колку за да им се броиш за член од семејството и да не пукни срамо на сред широк сокак.Не мисли дека и тие арното ти го мислат.А ако сметаш дека сум имал ОЧАЈНИЧКИ напори да запознаам битолчани,искрено се лажиш и се самоутешуваш.Тоа се вика пријателство и дружење а за тебе вака ко нарцисоидно створење,тешко дека негде си ги сретнал поимиве,а камоли да ги практикуваш.За разлика од тебе ја иаме таја доблест и јас,а и тие твои сограѓани шо се мој пријатели.

А иначе на веселоста и на комедиите се смее.А како што знаеме и како што сме учеле(можда ти не),предмет на смеење се глупостите на некој,се смее само на глупи бесмислени работи.Такада...биди сигурен дека си предмет на смеење и забава,нешто слично на паљачо или кловн.Комедија жива :vozbud:

Че го забораев :smir:

Таленто од Битола.Сите песните му ги украдоја :vozbud:

Во ред е батка,се гледа колкав ти е степено на размислување и на гледање на работите реално.Сигурно таков каков шо се представуваш овде и од дома те неќат и ти прават лице.Само колку за да им се броиш за член од семејството и да не пукни срамо на сред широк сокак.

Злато малечко, ми се нанервира па дури и од спанаќо клип најде и низ солзи го објави. Демек “Ја су едно фино и културно и ентелегентно дете речиси сум Битолчанец по карактер, али сепак еве ви клип од спанаќо да видите какви сте а тебе семејство ова семејство она...“

И сега место клипот од спанаќо те гледаме тебе и твоите мозочни грчеви

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom