Околу полагањето за возачка

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
абе па ти кажав минатиот пат... :pos:
Имаш се, 70% ти се старите прашања, извртени никакви да те збунат, мораш да прочиташ едно 5 пати едно исто прашање за да ти стане јасно... имаш мн лесни прашања на кој ќе одговориш мн лесно... али и тука се замките сепак увиди... имаш кружни текови... шо пример до сеа немаше... знаци повеќе се, дупли знаци... џандар имаш шо дава знак, предност на минување, крстосници... имаш прашања од законот, и прашања од книгата... така да читајте и учете асално... едно прашање прочитајте го по 5 пати пред да одговорите... зш се поставени збунувачки...:smir: ја полагам од први таа недела тука некаде... така да виш ми лак... хаха

Aхам ок , тоа е значи уште еднаш да си повторам јас книга тестови денес, а таа книгата што е со законите жива глупост , таа е повеќе за сообраќаец ако полагаш а не за кола , глупости еден куп .
Ај со среќа нека ти е и тебе . :smir:

за да полагаш за Ц категорија треба да имаш најмалку една година Б категорија и да донесеш потврда дека си управувал со некое возило од Б категорија или да имаш такво возило на твое име.можеш да побараш таква потврда од било која фирма,такси компанија или слично,а може и автошколата сама да се снајде па да не ти бара такво нешто.Цената е околу 17 000 ден. плус испит во испитен центар.

За Д категорија ти треба најмалку две години возачко искуство со Ц кат.Потврда дека си управувал со такво возило или возило на твое име.Цената моментално е 12 000 ден.,но се очекува да биде повисока.

еве ти некое прашање од новите тестови
Најголема висина на моторно возило-4 метри
на која група знаци припаѓа знакот вкрстување со пат со предимство на премин
најголема долзина на пмв со камп приколка-15 метри
најмала дозволена брзина на автопат 60 км на час
обавезно научи кружен тек
А ако некој ги најде новиве тестови нека пише.
од мене има да пие додека не падне.

за да полагаш за Ц категорија треба да имаш најмалку една година Б категорија и да донесеш потврда дека си управувал со некое возило од Б категорија или да имаш такво возило на твое име.можеш да побараш таква потврда од било која фирма,такси компанија или слично,а може и автошколата сама да се снајде па да не ти бара такво нешто.Цената е околу 17 000 ден. плус испит во испитен центар.

За Д категорија ти треба најмалку две години возачко искуство со Ц кат.Потврда дека си управувал со такво возило или возило на твое име.Цената моментално е 12 000 ден.,но се очекува да биде повисока.
Де бре што направивте, еден куп пари. А што е испит во испитен центар? И ова 17.000 е само авто школите + лекарско, + ако падниш 2-3 пати :) така?

Готово положив денес на тестовите со 5 негативни, не се премногу сменати, освен што се дадени нови раскрсници крушни текови, и добро е што сега многу подобро се гледаат знаците, само има некој како што кажа реактив онака збунива прашањето, на пример во однос на возилата од спротивната страна кој има предност на минување, и такви глупости. Односно најарно кажано земи учиси од книгата не само од тестовите за да положиш :)

Де бре што направивте, еден куп пари. А што е испит во испитен центар? И ова 17.000 е само авто школите + лекарско, + ако падниш 2-3 пати :) така?
Мене ме фати некаде 18500 - 19500 се на се, кажи речи 350евра... инаку сеа од понеделник нема да е толку...:smir: Сеа ќе те шибнат по џебчето едно 500 евра... барем така се збори оти ќе е од понеделник зш законот стапува на сила - новиот за сообраќајот и полагањата :smir:

Mene me interesira za A1 kategorija poste gledam e do 125kubika pa kolku kosta za polaganje itn..

Поштено фатете си врски и не му ја мислете дали ќе положите. Ионака розевото ливче наречено дозвола за управување возило ако не стекнете искуство може да го употребите у случај да поскапи тоалет папирот. Јас земав часови, отидов на полагање однапред положено и потоа поминаа уште мачни 2 и кусур месеци додека ми ја дадат колата за поблиски дестинации сам да ја возам. Пример една другарка смо што положи одма и дадоа кола и ја тресна со сета сила у рикверц, а ,,замислете“ имаше положено. Така да положил не положил битно е само за џандарот коа ќе те провери.Одев со моја кола на полигон, возев низ град со моја кола (а не со таа шо полагам од авто школа) и коа се навикнав колку толку почнав да ја возам почесто. Ама тапа работа е кола. Ептен ако ме фати мрза или е зима па ја земам. Точак е клаберскиот превоз. Ем нема голема штета, најлошото е набиена тртка на лакт,издраскано колено или рака. Плус ептен јак филинг е да го возиш пијан. :vozbud::vozbud::vozbud:

е пријател целосно си во право.јас работам со колата по цел ден,ама навечер кога одам во кафеана одам со точак,па го заборавам врзан за некое дрво,па одам после 2-3 дена да си го земам,а се вракам со такси,а може и пеш.

А1 ти е ако немаш 18 год.Исто ти е како за А да полагаш.

Поштено фатете си врски и не му ја мислете дали ќе положите. Ионака розевото ливче наречено дозвола за управување возило ако не стекнете искуство може да го употребите у случај да поскапи тоалет папирот. Јас земав часови, отидов на полагање однапред положено и потоа поминаа уште мачни 2 и кусур месеци додека ми ја дадат колата за поблиски дестинации сам да ја возам. Пример една другарка смо што положи одма и дадоа кола и ја тресна со сета сила у рикверц, а ,,замислете“ имаше положено. Така да положил не положил битно е само за џандарот коа ќе те провери.Одев со моја кола на полигон, возев низ град со моја кола (а не со таа шо полагам од авто школа) и коа се навикнав колку толку почнав да ја возам почесто. Ама тапа работа е кола. Ептен ако ме фати мрза или е зима па ја земам. Точак е клаберскиот превоз. Ем нема голема штета, најлошото е набиена тртка на лакт,издраскано колено или рака. Плус ептен јак филинг е да го возиш пијан. :vozbud::vozbud::vozbud:

Чоек возачката дозвола веќе не е тоалет папит. Како новите лични карти е.

Чоек возачката дозвола веќе не е тоалет папит. Како новите лични карти е.
баш супер , ке може како шпатула да ја искористи.
онтопик , новиве правила се сигурно поставени да ме натераат да не полагам ич.демек не ке сум можел две години сам да возам , ке ме одерат за полагањето ( не сум сигурен колку е , ама пријатели велат околу 500 Е)
не полагам сега , не ми треба

ако направиш тотална штета од 2000$ си положил
ако направиш 0$ онда си тапа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom