Замена за Ш и Ч со 6 и 4 ?

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Лично, многу се фрустрирам кога ќе видам на форум, а најчесто на msn...типки и типци со име кое тешко можеш да го дешифрираш.
Претежно поради замената на 6, 4, ! и други симболи за замена на нашите букви. Незнам дали им е ова шема, ама ќе ви кажам... НЕ Е интересно.
:tochak:

И мене ми е глупаво, а превземено е од бугарите, тие први почнаа така да пишуваат 4 место “ч“ и 6 место “ш“ па и нашиве превзедоа.

Си признавам дека пред 2-3 години се случуваше да заменам 4 со Ч,али за среќа увидов колу е тоа глупаво и иритирачко и глупаво и престанав.:)
И да,сега ме нервира едноствно бројки когае видам наместо букви.
Не знам,исто се фаќа дали ќе стиснеш Ч или 4,со тоа што нема да ги побудалиш другите од нервоза да читаат бројки.:)

p3r, n3 m! 53 \/3ru3 ej...

Мразам вакви каканици. Сератори со вакви каканици добиваат блок-дилит на мсн.

Многу ме нервират пишење со 4 и 6 лелеле од такт ме вадит, од колосек. На каланска ми идат килл да си напишам, а во овај обичен живот, најмногу шо можам да им напрам е блок и делит, и пред то лајна да му јадам. Не знам како не сватија децава дека то нешо не е „закон“ или „cool“ хех :D. Дај некоја петиција да потпишиме или нешо....

Не знам зш ама спам е моја пасија!!!!!:baeh:

Секој со свое мислење и свое гледиште на овие работи. Искрено јас не ги употребувам овие 666 и 444(барем не често), но не ми пречат и не ми бодат очи во никој од текстовите, така да кој се мисли за ПОфраер ако уботреби ваква шема слободно нека пишува така ич не ми пре4ит...

ах, катастрофа... ете зашо децава се плашат од матури... па не си го знаат јазикот... ај да ги тргнеме настрана 6 и 4, ама кога видам и Ф наместо В... w наместо л... па не знам... само дебили го прават тоа!

Pisuvanjeto so 4 i 6 ne e ni puberteska finticka...
ni neznam sto drugo...
nego e cist voved na bugarskite toponimi vo makedonskiot...koga makedoncite pisuvaat na latinica.
6=шт
4=ч
Pozdravi.:smir:

Да да да Бугарска измислица е памтам на времето кога се шемев интрензивно со Бугарките така пишуваа 'obi4am Glorija a slu6am i Preslava' 'az 6e se obadam' :bilokojzbot: коњ да ги трти колку ме бунеа,како такво нервира и треба да се сузбие под итно sd

Kога порано на мирц ќе најдев некоја будала која не можам да ја откачам,или што сакам да ја заебавам,ќе почнев да и пишувам со една слична "шема" :)

| 0|)|>R||_||< /-\ |ZG|_3|)/-\63 \//-\|</-\
и одприлика изгледаше вака :)

Нормално потоа истата будала мене ќе ме стаеше на блок и цела приказна ќе завршеше среќно :pos:

У секој случај,јас многу ретко пишувам латиница(откога дојдов на кајгана се навикнав на кирилицата :) ). Дури и на мсн,па и на скајп,па и на мирц(некои деца ми викаат пишувај латиница или ќе те блокирам,мај есс),а кога пишувам латиница ми се испушта понекад она ч-то да го направам 4,ама само затоа што ми стана едно време навика која не можев да ја одвикнам. Инаку на истото не гледам никакви финти или шема,само гледам поедноставен начин да не пишувам ch туку само една "буква".
6ката не сум ја користел ниту пак ќе ја користам :)

Kretenizam i renesansa. Samo debili pisuvaat taka. Da zaboraviv. I mali deca

многу е глупаво тоа
или пак некој пише w наместо б, ми вика
so e we, sakas problem so mene?
мене смеа ме тепа, лигушки и бебешки ми стои....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom