Windows Mobile na USB moze?

• Креатор на темата Креатор на темата Elipsis
  • Време на започнување Време на започнување
И си кажа дечкото, веројатно не може. :)

хаха... фанотоме, најверојатно не ја сфати мојата смисла на хумор. Во секој случај - која би била поентата виндоус мобајл на усб да имаш? кажи ми што би правел со тој оперативен систем? има емулатор за да го работиш под некој друг оперативен систем? мислиш дека ако најдеш палм/пда кој има усб порта или конвертор за да работи како усб порта долниот слот (ги има низ Скопјево, имам пријателчиња кои имаат конвертори или вградено во самиот палм усб) ќе ја направиш бутабилна усб портата?

погрешно сте го разбрале човеков бе па и вие (ако милам дека знам шо бара)
Има еден вид на оперативен систем се инсталира на USB Flash memory и на самиот оперативен систем можеш да инсталираш програми шо највеќе ги користиш така што каде и да го брцнеш (мислам во компјутери) тоа мемориско стикче добиваш нешто како старт менито само шо се наоѓа на десната страна на долниот бар и се отвора потполно исто како старт мени само што ти дава опција да ги користиш веднаш сите програми што ги користиш без да ги инсталираш на тој компјутер така што и темповите и датата шо ја користи програмата се задржува на usb-то (ваљда на тоа мисли :toe: )

погрешно сте го разбрале човеков бе па и вие (ако милам дека знам шо бара)
Има еден вид на оперативен систем се инсталира на USB Flash memory и на самиот оперативен систем можеш да инсталираш програми шо највеќе ги користиш така што каде и да го брцнеш (мислам во компјутери) тоа мемориско стикче добиваш нешто како старт менито само шо се наоѓа на десната страна на долниот бар и се отвора потполно исто како старт мени само што ти дава опција да ги користиш веднаш сите програми што ги користиш без да ги инсталираш на тој компјутер така што и темповите и датата шо ја користи програмата се задржува на usb-то (ваљда на тоа мисли :toe: )

bas na toa mislim

Не е тоа Вирус. Тоа што ти го опиша е У3 платформата на Кингстон. Јас имам Windows XP USB Edition и Damn Small Linux. Двата тежат околу 100-150 мега, ставаш еден од нив на стикче, ставаш у БИОС да ти бутира од УСБ стик, и така ти се старта оперативниот систем што е на стикчето.

Не е тоа Вирус. Тоа што ти го опиша е У3 платформата на Кингстон. Јас имам Windows XP USB Edition и Damn Small Linux. Двата тежат околу 100-150 мега, ставаш еден од нив на стикче, ставаш у БИОС да ти бутира од УСБ стик, и така ти се старта оперативниот систем што е на стикчето.
Moze da mi dades download link od windows usb i od damn small linux?

Пред некој ден видов ВИСТА портабле верзија за на УСБ, на некој сајт.

Мислам дека XP има проблем со стартување од УСБ, затоа што така е скроен, да ги иницијализира УСБ портите при подигање.

Ама Линксот и Виста мислам дека ќе тераат без проблем.

Пред некој ден видов ВИСТА портабле верзија за на УСБ, на некој сајт.

Мислам дека XP има проблем со стартување од УСБ, затоа што така е скроен, да ги иницијализира УСБ портите при подигање.

Ама Линксот и Виста мислам дека ќе тераат без проблем.

XP не е оној кој ги иницијализира УСБ портите за бутирање. Тоа е задача на биосот. Постарите матични немаат ваква опција на биосот, па затоа кај нив немоеш да бутираш ништо од УСБ.

ако е тоа што бараш јави ми се на tomce86@gmail.com
не е бuтабилно него се стартува на веке подигнат OS
kako autorun има брдо програми кои доагаат со него
а се покажува како старт мени не clasic samo od desnata strana
еве ти несто програми што има

јас от дие 90% ги користам на факс добри се проверени диру има и неколку игри :)

Accessibility

* Firefox Accessibility Extension - Make Firefox more accessible
* On-Screen Keyboard Portable - Easily access an on-screen keyboard
* Virtual Magnifying Glass Portable - A full-featured screen magnifier

Development

* Notepad++ Portable - A full-featured text editor with syntax highlighting
* Nvu Portable & KompoZer Portable - The easy-to-use Nvu web editor
* XAMPP - Apache, mySQL, PHP, phpMyAdmin, etc in one package

Games

* DOSBox Portable - classic DOS games to go
* Mines-Perfect Portable - a classic hunt-for-mines game with advanced features
* PokerTH Portable - classic Texas Hold Em style poker at its best
* Sudoku Portable - the wildly popular and addictive puzzle game

Graphics & Pictures

* GIMP Portable - Photo and Image Editor

Internet

* FileZilla Portable - the full-featured FTP client
* FireFTP Extension (for Firefox) - a lightweight extension
* Miranda IM Portable - chat with AOL, MSN and Yahoo users in a customizable interface
* Mozilla Firefox, Portable Edition - the award-winning web browser that's safe and secure
* Mozilla Thunderbird, Portable Edition - the handy email client
* Nvu Portable & KompoZer Portable - the easy-to-use webpage editor
* Pidgin Portable - chat with AOL, MSN and Yahoo users in an easy-to-use interface
* PuTTY Portable - lightweight telnet and SSH client
* Sage Extension (for Firefox) - A full-featured RSS extension
* WinSCP Portable - SFTP, FTP and SCP client

Music & Video

* Audacity Portable - A simple audio editor and recorder
* MPlayer Portable - Full-featured movie player with support for most video formats
* VirtualDub Portable - video processing and capture utility
* VLC Media Player Portable - An easy to use media player that plays most audio and video formats

Office

* AbiWord Portable - a lightweight word processor compatible with Microsoft Word files
* Lightning Extension (for Thunderbird) - A lightweight extension for your calendar and tasks
* Mozilla Sunbird, Portable Edition - Calendar and task management with a familiar interface
* Mozilla Thunderbird, Portable Edition (Address Book) - Email client's built-in address book with import/export functions
* OpenOffice.org Portable - word processor, spreadsheet, presentations with Microsoft compatibility
* Sumatra PDF Portable - a lightweight PDF viewer

Operating Systems

* Mac-on-Stick - Run Mac OS Classic 7 portably

Utilities

* 7-Zip Portable - File archiver and compressor
* ClamWin Portable - Antivirus on the go
* Command Prompt Portable - Simple link to a customizable command prompt
* Eraser Portable - securely delete files and data
* KeePass Password Safe Portable - Secure, easy-to-use password manager
* PortableApps.com Backup - integrated backup utility bundled with the platform
* PortableApps.com Menu - integrated start menu bundled with the platform
* Toucan - backup, sync and encrypt for advanced users
* winMd5Sum Portable - check md5 sums to verify files on the go

МetalGear не е тоа што мислиш. Ова е посебен оперативен систем на стикче.

windows usb stick edition pisuese toa g osnimiv na usb ama izlea ka se instalira ne se prae butabilna particija zas koaj butiram od flash mi vika no bootable partition in table kako da mu napraem butabilna particija i dali moze usb to da butira inace e Apacer 221 model bese

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom