Црногорец го спрема синот за женидба. Се жени со Србинка па му дава совети за првата брачна ноќ.
- Прво сине, ќе ја мази, мазиш, мазиш... да види дека сме ние внимателни..
После ќе ја , љубиш, љубиш... да види дека сме нежни.
А после ќе се наведнеш и ќе си го испушиш сам, да види дека сме независни!
Се оженил црногорец, и месец дена ништо не правел. Жена му почнала да се жали, и тоа дошло до ушите на татко му.
- Ојјј сине, шта ниси извршио обавезу!?
- Нисам знао да је то тако хитно, тата
Се шетале Србин и Црногорец низ Амазонот и ги нападнале крокодили и ги изеле,дрругиот ден се среќаваат крокодилите и си муабетат...
-И како се чуствуваш после Србинот?
.А супер беше,ти?
абе јас никако од оној црнгороценон све ми се спие и само ке*ам мобилни и медали.
Добиле Црногорците хуманитарна помош.
И како обично
бива,меѓу другото имало и
непотребни работи како
лажичиња за сладолед.Се
чуделе што е тоа,кога на едниот
му светнува.
-А бре,да не е ова расад за
лопати
Се собрале илјадници црногорци на плоштадот во Подгорица да штрајкуваат против невработеноста. Додека штрајкувале, поминал некој бизнисмен во Ауди и кога разбрал зошто протестираат, излегол од колата и на еден од штрајкувачите му ја дал својата визит карта и му рекол:
Еве пријателе, дојди утре кај мене на оваа адреса и јас ќе те вработам. Еее, кај ме најде баш мене од сите овие тука, налутено му одговорил штрајкувачот и си продолжил да штрајкува!
Црногорец ловџија иде на лов со внукот да го учи да пука...Од некаде излетува сокол, а дедото: -Ено га унуче, виџај сад како че твој џед да га смакне !!! И пука еднаш, два пати, три пати...ништо, соколот си лета... Дедото сега како да се оправда:- Е јесам ти ја свакојаких чуда у животу видео, ал мртвог сокола да лети још нисам !!!
Црногорец донел дома невеста и и го кажува куќниот ред:
-Чуј жено...Од сад чеш свако вече да переш ноге мени, мом брату и мом чачи, је си разумјела ? А оваа:
-Е јест докурца !
-Ма није докурца но до кољена, мајку ти јебем!
Мало црногорче плачејќи доаѓа дома и му се жали на татко му:
-Чача, чача ови ме срби зајебавају и кажу да смо ми црногорци педери.
-Ко је то реко, да му оца јебем у врх гузице ?!
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.