Фан клуб - РК Металург

Малку ме изнанади поразот од 6 гола разлика ама изгледа сум го потценил Париз, или пак Металург имале лош ден, сеа нема врска, важно поминаа :)

оф топик:како е можно ниедна телевизија да не вршеше пренос од утакмицава???
срамота

Чисто сумљам дека некоја Француска ТВ вршела пренос, па да може некоја наша да превземе слика :toe:

Малку ме изнанади поразот од 6 гола разлика ама изгледа сум го потценил Париз, или пак Металург имале лош ден, сеа нема врска, важно поминаа :)

Како нема да изненади....
Во Скопје која екипа и да игра ке падне. Ниедна екипа не е научена, посебно овие во КПК, да игра под свирежи. Не дека нашава публика свири многу, туку има еден мрднат спикер, изгорен за Металург, кој горе во салата пушта силни свирежи преку звучниците кога противниците се во напад.
Сите мислат дека е публиката. :)

Да ен знае некој со кого се падна металург бидејќи денес требаше да има ждребка за следното коло во куп на куповите.

Металург против Амичитија во 1/4 финалето од КПК

24.02.2009
rakomet-metalurg.jpg

Македонскиот ракометен шампион, Металург имаше поволно извлекување за четврт-финалето од КПК. Избраниците на Звонко Шундовски во борба за полуфиналето ќе се обидат да ја елиминираат швајцарската екипа Амичитија од Цирих.
Според првичните информации швајцарската екипа во своите редови има голем број интернационалци, а за потсетување оваа сезона се натпреваруваше во една од групите во Лигата на Шампионите, заедно со Монпеље, Адемар Леон и Брегенц, притоа освојувајќи го третото место кое им овозможи да ја продолжат евро сезоната.
Во 1/8-финалето Амичитија ја елиминираше екипата на данскиот Колдинг, со вкупен резултат од двомечот со 63:62. Во елитното ракометно првенство на Швајцарија противникот на Металург во 1/4-финалето од КПП е на лидерската позиција на табелата.
Останатите двојки од 1/4-финалето во КПК се:

• Кадетен Шафхаузен - Босна Сараево
  • Нортхорн - Пик Сегед
  • Ваљадолид - Констанца

Добро е.:)

Александар Стојановиќ во Металург во обид да се постигне највисок европски дострел.

Знае некој дали утре ќе се игра утакмицата со Пролет?И од колку?:toe:

Знае некој дали утре ќе се игра утакмицата со Пролет?И од колку?:toe:

Ќе се игра, впрочем нема и за што да се откаже...од 4 малдинци, од 6 сениори

Фанови:
Вардар - Металургна 21 Април,....ако вардар несака тогаш, ондак металург рекол во Август:toe:

и ко за информација Михајло Михаловски е новиот претседател на РФМ, заслужено:wink:

Нема на А2 сеа видов,Загреб ќе ги даваат изгледа.

Ај ако има некој резултат, нека постира.:salut:

ај некој нека дае линк да глеаме у живо...ако нема утакмицата бар резултат....ни тоа не можев да најдам се скинав барајќи по нет

Тешко да се најде резултат сега.
Би требало да го напишат тука после завршувањето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom