Вашата мајка

Majka mi e licnost na koja i e se voshituvam cel zivot...hrabra,odlucna,sovremena.Vnatresno e cvrsta kako kamen,ne podkleknuva pred nikogo i nisto,borbena e i jaka,dodeka nadvoresno e nezna kako cvet od roza,mila,slatka so lik na angel.Ja obozavam...Taa e silata sto me vodi kroz zivotot,svetlinata na krajot od tunelot...tuka e sekogas koga ke mi pritreba.Iako godina i pol ne ziveam so nea sepak ja cuvtvuvam nonstop pokraj mene.Se slusame po 4 pati vo denot:)
Me nauci da bidam poodgovorna,posamouverena licnost...da gi cenam i respektiram lugjteo takvi kakvi sto se,da se raduvam na sitnite raboti vo zivotot.Me nauci posle sekoj udar da bidam poslina.Me nauci kako da i im pristapam na problemite.Ja sakam neizmerno,duri poveke od sopstveniot zivot.Srekna sum koga ke mozam da ja nasmeam,cuvstvuvam toplina sekogas koga ke ja pregrnam.Za nea seuste sum nejzinata malceka princeza...iako odmna izlegov od detskiot svet i vlegov vo svetot na vozrasnite.Kolku i da pisuvam za nea nema da bide dosta...
Te Sakam Mamicke Moja Najmila

Личност која се дала и би дала за мене и затоа ја поштувам и ја сакам највеќе на свет . Понекогаш знае да биде и досадна али мајка е работа и е тоа нели :):):)
Нешто поубаво и потопло од прегратка мајка има ли ? :smir:

Прекрасна мајка имам која ме наведе на прав живот, која ме научи на многу работи во животот и која не дозволи да посегнам по штетните работи.

Имам ногу добра мајка ама и ногу строга добра е во голем дел од времето ама понекогаш може стварно да ми ги пукне живците па у себе да ја отерам ама добра е мајка ми сакам си ја :)

~*~

"Вашата мајка", ме инспирираше од темата “Вашата баба“, да напишете некоја случка, без разлика добра или лоша, со неколку реченици да напишете и да си ја опишете својата мајка.

Дали некогаш ве изневерила,напуштила,ви направила да патите, да се осеќате пресреќни, се е дозволено да напишете.

Каква е вашата мајка?

mother-child-photo-2.jpg

Ако има ваква тема слободно избришетеја.

Мојата мајка е една силна и крајно одговорна жена која го всади во мене она што е добро и квалитетно.
Понекогаш е премногу заштитнички настроена, како и секоја мајка кон своето дете, скоро секогаш е строга, но целата љубов и нежност на светот ми се дадени од неа.
Таа ме научи да живеам и постојано е тука за да ми го посочи правецот.

Јас ја сакам мојата мајка.:angelcic:

Мојата мајка е како цвет од бајка,
од нејзините очи љубов се точи...
Ова мислам сите го имаат пишувано во прво одделение кога не тераа да пишуваме песни за „Мојата мајка„.:)
Шала на страна, си ја обожавам мама. Дефинитивно е мојот идол! Строга колку што треба, малку повеќе попустлива, али слаба точка сум и, како и секое дете што е слаба точка на својата мајка нАли:) Благодарна сум што ме направила разумен човек, што знае, пред се, да ги разликува вистинските вредности во животот и кај луѓето. Благодарна сум што никогаш не ми се заканувала со тепање ако пушам зошто мислам дека иначе ќе и терав инает па ќе шетав сега со цигара хаха... Мајка ми е фраерка и шмизла, модерна и современа... не ме малтертира со глупости, не ми се дере за оцени, ме подржува и секогаш е тука за мене кога ми треба. Мајка ми е закон, забавна е и понекогаш ме оговара со другарките:) Со тетка ми се дуо-трио, исто како и со мајка му на Димса (УрбанМувер)... Кога се у пар се најбоље друштво, јес да увек не бркаат у детска:kesa: Си ја обожавам мамичка бе!

Мајка ми е нај нај...личност со неисцрпна љубов и се нај нај...фала за се што сторила за мене...сеа малце ми иде на глава кога по 1000 пати ми вели да јадам поеќе и слични ствари..знаете де... :vozbud: сите баат за јадење...и така...горд сум на неа...си наследив прекрасни работи од неа;и стварно алал да и е за се што има преживеано...таа е вистински surviver... :))) :)

Некогаш ме нервирааа многу ама ја сакам најмногу..супер мамичка и доста откачена! :)

Мајка ми и брат ми ми се најважни личности.Но бидејќи темава е "вашата мајка" ќе се задржам на тоа.
Мајка ми е жена која и се восхитувам и сум и благодарна што ми подарила живот.Мило ми е што сме многу блиски и сме како две другарки.Во нашиот живот нема табу тема,за се разговараме.Излегуваме,одиме во шопинг,ама најмерак ни е летно време кога ќе си седнеме на кафенце на кеј,па си муабетиме.Со оглед на тоа што сме многу различни во карактеер(јас сум на татко ми)многу добро се сложуваме.Знае некогаш да викне среди си ја собата,земи учи или прибери се дома.Ама најважно ми е што помеѓу нас постои искреност,разбирање и љубов.
Мамичке те сакам најмногу:icon_bigg

хаха , сите добро писувале , па браво мислам ... мајка ми е ужасно параноична жена и според неа ако треба од дома никогаш нема да излезам само за она да ме гледа дека се ми е ок.. ја сваќам дека како и секоја мајка треба да се грижи за мене , колку што може повеќе да ми укаже во животот да ми помага, но сето тоа она што прави се станува претеризам и не се трпи веќе.. се надевам сеа малку ке ме олабави ..

Mojata mamicka e najsrce zena na svetot sija sakam najmnogu nasvetot, zasto znam deka odkogaja izgubiv sestra mi jas sum i edinstvenata pricina za zivot, isekogash bila so mene kogami bilo najteshko inajpotrebno iako nekogash znaeedami prefli ali nemavezemajka si e majka i si ja sakam najmnogu na svetot.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom