FASCIST GREECE - Фашистичка Грција

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување Време на започнување
Па што го држиш гневот во себе..види како ти се чаталат:

Прави нацисти доле во аголот со наци знаменца

makedoniko_05.jpg

Првото значи да го смениме името на аеродромот у Скопје а второто на наши значи дека Македонија е буклук земја:toe:

Кларки па што не кажеш дека збориш грчки :)
Што ти значи тоа буклук?

Сепак знамињата се во фокусот!

Кларки па што не кажеш дека збориш грчки :)
Што ти значи тоа буклук?

Сепак знамињата се во фокусот!

Не знам перфектно но разбирам понешто покрај моите другари кои работат на Крит а инаку буклук се вели и кај нас во источна Македонија зарем не Струмикс ама не по Бугарски туку Турски:salut:

Не знам перфектно но разбирам понешто покрај моите другари кои работат на Крит а инаку буклук се вели и кај нас во источна Македонија зарем не Струмикс ама не по Бугарски туку Турски:salut:
Можно е да е турски, личи на турски збор, се употребува по источниот дел од Македонија, а знам дека Бугарите така нарекуваат ѓубре.
За потеклото на зборот незнам.

During the Serbian Army’s bloody “ethnic cleansing” of the Bosnians, the public service trade union, the General Confederation of Greek Workers, and the Archbishop of Greece, with the full support of all Greek political parties, welcomed the Serb war criminal Radovan Karadzic as a hero in the biggest stadium in Piraeus. At exactly the same time, Golden Dawn sent some of its members to join the so-called “Greek Volunteer Guard” to fight on the side of the Serb Chetniks. After the bestial massacres at Srebrenica, this “Guard” triumphantly raised the Greek flag side-by-side with the Chetnik flag.

Боклук и гјубре се използват в Б'лгарија,доколко што аз знам и двете думи са с турски произход-турцизми.

Боклук и гјубре се използват в Б'лгарија - точно така..остаток од турскотатарските времиња:vozbud:

------------------

Србите беа на курс по етничко чистење 1948 во Егејска Македонија..затоа беа толку ефективни во Босна

[media]http://youtube.com/watch?v=MHzvsbPiNCs[/media]
tolku se jaki sto tepaat maloletni deca..

[media]http://youtube.com/watch?v=RizC68ce2ig&feature=related[/media]
[media]http://youtube.com/watch?v=15N2rwAZHhY&feature=related[/media]
mrazat sekogo i sesto sto mislat deka ne e grcko

Боклук и гјубре се използват в Б'лгарија - точно така..остаток од турскотатарските времиња:vozbud:

------------------

Србите беа на курс по етничко чистење 1948 во Егејска Македонија..затоа беа толку ефективни во Босна
Toa tie kultura,az sam doshal tuk da rabota za priatelstvo i dobri odnosi,ti si znaesh tatari pa tatari.Abe vie hora zhiveete oshte po vreme na svetskata voina,ne ste v 21 vek.,stvarno.Aferim be momche mlado,neka ti sluzhi tova za pamet...

а зашо ние живееме у втора светска војна ? по што го заклучи тоа ?

а зашо ние живееме у втора светска војна ? по што го заклучи тоа ?
Epa negledash oti se sonuvat oshte "bugarski okupatori","bugarofashistichka armia","tatari" i takvi slichni,tova e etap 2-ra svetska voina mislam,sho ke kajesh ti?
Az ne sam obidil nikoi tuk,a samo kakvo sa mi chuli ushite...sho e taa zloba,omraza?

Epa negledash oti se sonuvat oshte "bugarski okupatori","bugarofashistichka armia","tatari" i takvi slichni,tova e etap 2-ra svetska voina mislam,sho ke kajesh ti?
Az ne sam obidil nikoi tuk,a samo kakvo sa mi chuli ushite...sho e taa zloba,omraza?

Не е злоба факт е дека во втора светска војна дедо ми како партизан се борел против бугарските фажистички окупаторски сили, факт е дека баба ми во Прилеп исто така била под бугарска фашистичка окупаторска сила, факт е дека участокот врз кој е направен првиот напад бил на бугарските фажистички окупаторски сили.

Кажи ми ти дали по окупација на твојата земја од страна на еден сосед дали туку така ќе го заборавиш сето тоа? и дека нема секогаш да имаш резерва кон него бидејќи долго време бугарија како држава имала теритеоријални претензии кон Македонија дел од кои си ги остварила во балканските војни.

Разбери дека да пројде многу повеќе време за да се изгуби тој страв од територијални претензии и сите мерки кои ги поткрепуваат тие претензии.

А такви мерки од страна на соседите дека имаат уште територијални претензии се:

- Бугарија: непризнавање на јазик и одделнос на македонскиот народ од бугарскиот и постојано убедување на бугарските македонци дека јазикот кој го говорат е дијалек на бугарскиот.

- Грција: непризнавање на името

- Србија: непризнавање на црквата

- Албанија: идеи на поединци за Илирида односно голема албанија како фажистичка твроба замислена од Мусолини.

Не е темата за бугарскиот фашизам, иако и тоj е релевантен за македонското прашање, модераторите треба да интервенираат.

Ова е United Front, грчка нацистичка организациjа во Солун, наследници на грчките монархофашисти:

http://uk.youtube.com/watch?v=xrDgbtyBVLk&feature=related

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom