"Градски Ривалства" Епизода: Охрид - Струга

• Креатор на темата Креатор на темата Aleee
  • Време на започнување Време на започнување
Убаво кажа мРно ривалството постои помегу граганите а не градовите...

Еден личен преимер-минатата година кога бевме охрид таткоми паркираше и еден охриганец му вели(тој ја вадеше колата) абе ааа од прилеп си дај ке те пуштиме тебе али ако беше скопјанец тешко! и сеа??

Абе за ривалство има не дека нема.Ама поише има омраза и лјубомора од еден кон друг град.НА пример Скопје е замразен од неколку града во Македонија.на пример : Прилеп, Струмица до некаде, Охрид така-така и таканатака.Ама Прилепчани многу не мразат нас Скопјани.Дали се лјубоморни дали нешто сме згрешиле не знам.Па дајте кажете што е проблемот да не се караме више.Треба да сме пријателчиња.Заедно да идеме по риба и таканатака.Ајт поздрав чојк!

Постои големо ривалство меѓу граѓаните,градовите не се живи суштества за да се натпреваруваат,луѓето го прават градот,што значи луѓето докажуваат кој град ќе биде подобар...но дали е тоа во ред?Секој другар од гевгелија,многумина од различни градови во Македонија со кои имам разговарано околу градовите и граѓаните во нив,велат дека жителите на скопје т.е. помладата популација,се големи прчловци,кои се фалат со нивниот нечист град,се прават некои многу јаки бидејќи си во нивниот град,и мислат дека бидејќи скопје е главен град на македонија,и жителите ќе бидат центар на внимание низ цела земја,на вести,на натпревари,на различни работи...од кај овој заклучок?Мислам,најнормално е да го браниш својот град,ама со бранењето да ги напаѓаш другите градови со погрдни зборови за нивните жители?Не ја разбирам таа поента...секој си го сака својот роден град и нормално дека на сите ќе им вели дека е најубав и ќе ги набројува најубавите работи...ама да збори за карактерот на луѓето?:uvo:Па во секој град има секакви луѓе...ајде сега ќе распределуваме...во Струмица има најголеми материјалистки,во Битола и Струмица живеат најубавите девојки ама во Битола се послатки,во Скопје живеат најголемите фраери,во Велес не можеш нормално да дишеш и векот на живеење им е помал од другите градови,во Гевгелија никогаш нема да бидете вистински добредојдени,во Тетово луѓето воопшто не се дружељубиви :pop: :pop:
ГЛУПОСТИ
Да,можете да ме разберете дека мислам дека постои големо ривалство меѓу граѓаните...но,очигледно е дека тоа најмалку го оправдувам...сега некој да ми се испрчи и да ми рече,па точно е дека во Струмица има најубави девојки :tapp:Па што се натпреваруват за џабе,кога мис македонија била од Струмица...мислам,ова е можеби глупа споредба,но сите тие глупости се измислени од граѓаните кои очигледно немат друга работа ќе се натпреваруваат меѓусебно,и на крајта од кога едниот ќе победи што?Ќе почнат повеќе да го поштоват градот :zver:

Ме мрзи да ја барам поговорката на англиски
Има две бескрајни работи:Вселената и човечката глупост,но кога подобро ќе размислам вселената и не е толку бескрајна :toe:

Нормално дека има. А ја мислам дека тоа доаѓа највеќе заради спортот. Спотрско ривалство прави ривалство

normalno i ja mislam deka najveke e zaradi sportot :) eve kazete mi koj go saka fk vardar,a ne e od skopje?takvi ima sto moze da se nabrojat na prsti...

pa postoi za toa najvise se krivi navivackite grupi toa ostana uste od minatoto pa i sega :)

`TENK` напиша:
pa postoi za toa najvise se krivi navivackite grupi toa ostana uste od minatoto pa i sega :)

па нормално во право е TENK навивачките групи ги прават сите глупости

Aleee напиша:
Izgleda da. Kako ohriganec celo vreme slusam inaetenje za Ohrid-Skopje, Ohrid-Bitola, a najloso od se e lokalnoto Ohrid-Struga, pa dali nekogas ke pocneme da si ja cenime nasata drzava kako edna celina za site nas?
Добро бе кога, како, каде ова болдираново ? :) А за то подвлеченото има има. И песни и тоа има :) хехе

Ривалство треба да постои на спортските терени а не помеѓу граѓаните. Незнам зошто... Сите сме од една држава. Ама ете останало така... Искрено немам ништо против никого било од каде да е се додека не направи некоја глупост со која ке ме изнервира или понижи.

Dzish напиша:
Ривалство треба да постои на спортските терени а не помеѓу граѓаните. Незнам зошто... Сите сме од една држава. Ама ете останало така... Искрено немам ништо против никого било од каде да е се додека не направи некоја глупост со која ке ме изнервира или понижи.
да беше само спортско ривалство ќе немаше проблем, ама проблемот е поинаков, има многу насилство, не сме сложни сите заедно да живееме

Ривалство постои мегу Прилеп и Битола

Ривалство Берово - Пехчево

Постои ривалство меѓу градовите кои се на поблискo растојание.
Као пример ривалство меѓу градовите: Битола - Прилеп, Кавадарци - Неготино, Охрид - Струга, Тетово - Гостивар.
Знам овие градови увек се контраат меѓу себе. :)

македонија ти е сељачка држава, така да ривалството ти е кој да биди поголем сељак. а тоа што сите ги мразат скопјани, нормална работа. сегде по светот ги мразат*. поздрав од Прилепа града под Маркови кули. јас сите ве сакам. ама не сум тоше:pos2:

*мислев на жителите на главните градови

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom