Sony Ericsson K750 VS Nokia 6680

• Креатор на темата Креатор на темата Nightwalker
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е според вас подобар модел?

• Sonny Ericsson K750

Гласови: 17 65,4%
  • Nokia 6680

Гласови: 9 34,6%

• Вкупно гласачи
    26
Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Би сакал секој од вас кој имал можност да ги запознае карактеристиките на овие 2 телефони да ми каже лично мислење,и заклучок кој мобилен е подобар според вас.Знам отприлика дека К750 има подобра камера,или дека 6680 е symbian и уште некои нивни специфични детаљи.Па затоа ми треба општо мислење според вас кој е подобар.Секоја критика е добредојдена.Поздрав:)!

Dvava se glupi ama aj nokijata nekako podobra e tuku MNOGU stari modeli be brat!

кога веќе правиш споредба добро е и да има слики

SONYERICSSON-K750.jpg

6680_g.jpg

и според мене ероксонот нема шанси со нокиата

а на www.gsmarena.com мозе да си направис споредба и да се увериш во тоа :salut:

Nokia 6680 e mnogu soliden tel nema so da se sporeduva nokiata e podobra baska symbian ima za mene toa e golema prednost

јас гласав за ериксонот, кај нокиата единствена предност е што има симбиан и поглем дисплеј и нема џоистик и батеријата нема шанси да ти трае повеќе од 3 дена со намалено светло и тоа што е 3г е на некој начин доста голема предност.

Додека сониериксонот има 2 пати појака т.е. и почиста камера, си има вградено радио, појак звучник кој со пачови може уште повеќе да се појача и поубав е на изглед.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=1045&idPhone1=1090

значи - зависи од потребите :) во секој случај кај мене во мобилара кога би имал 6680 за 5000 денари и к750 за 5000 денари, додека да го продадам нокиичето во меѓувреме за таа цена ќе продадам преку 4-5 сониериксона.

све ствар укуса

ја имав 6680-ка и стаив 1 гига и ја користев едно паа . . . скоро два месеца

после ојде

според мене многу е подобар од к750

к750 има секој што мрда :pos2:

башка џоистикот е најголема тапа кај него

иначе за камера и звук е боље

ти си знаеш голем си !!!

поздрав

кога веќе правиш споредба добро е и да има слики
и според мене ероксонот нема шанси со нокиата

а на www.gsmarena.com мозе да си направис споредба и да се увериш во тоа :salut:

Sto da napraam sporedba , napravi ti !

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=1045&idPhone1=1090

btw jas imam K750 Flashuvan vo W800 smeneto sve mozno , a eden drugar go ima 6680 i on si vika deka e posoliden K750 zosto moze da se cepka niz software , a aj ti na symbianecot cepkaj mu niz software kako na K750-kata :):)

Bas da te vidam !!!:):):):):):):):):3:

Пробај на нокиата стави 2 гига картичка. На ериксонот имам ставено, па немаше никаква мака.

Не е ни флешован софтверот ни ништо, а тоа што нема симбиан оперативен ништо не ми значи. Камерата му е гром + има солиден блиц (повеќето телефони воопшто го немаат). Мене ми е супер и не би го менувал сега за сега.

СониЕриксон со шо и да го споредуеш за мене ќе биде најтоп (зборам за телефони со слични карактеристики).
Дефинитивно најдобар однос цена-квалитет.
Моја препорака е к750. Топ камерче, екстра блиц и големи можности за проширување на меморијата (со картичка).
Ова шо Нокиата има Симбиан не е нишо шо праи голема разлика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom