Чао НАТО, Русиjа не чека!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
во Шветска се зборува дека Е.У. ќе се распадне , во Русија отпочнуваат со нова политика кон исток САД станува немоќен да се спротиви , Грција за скоро време ќе добие ЦУНАМИ , во суштина никој нема право да ни го оспори името . гледано од политички аспект Македонија нема многу проблеми како што се пласира . членките на ЕУ забегаа , поединечно сите се во проблеми. Русија воведува воен режим.
Македонија треба да соработува со сите , мислам дека оваа политика Грујо ја води во добар правец.

Ти мене ме заебаваш, или си правиш со умот бајрам?

Постој таков сојуз, па да побараме пристап, или ќе правиш петиција во твојата улица за да се формира?
Па по мене е веќе создаден. Од Петроград до Пекинг и од Мурманск до Бомбај, ти текнува? :smir:

Е па не е така!
Браво за аргументов :))) Инаку Грците седат на два стола очигледно, ама се знае што му се случува на оној кој седи на два стола: Извлечи му го едниот и...

АБЦ, пишуваш ли пишуваш ама конкретни работи малку кажуваш. Се ти е базирано на желби и шпекулации.

Ако сакаш некој да те разбере треба убаво да образложиш зашто нешто тврдиш!

Еве те замолувам напиши еден поголем одговор каква треба да биде политиката (надворешна) на Македонија следните 10 години без НАТО и ЕУ. Со кои земји може успешно да соработуваме и кој ќе биде нивниот интерес да соработуваат со нас. Ако пишуваш и за Русија, конкретно кој е интересот на Русија за Македонија (вез врткање, сакам црно на бело) и што ние а што тие можат да понудат. Јас лично мислам дека Русија нема интерес за Македонија па еве демантирај ме.

Коментирај го малку повеќе и написот од Утрински (Атина-Русија) и како ќе го неутрализираш отпорот кај албанските партии кои ќе бидеат оштро против секаква соработка со Русија.

Очекувам добра и издржана анализа (без нуклеарка, зошто тоа е друга тема)!

Браво за аргументов :))) Инаку Грците седат на два стола очигледно, ама се знае што му се случува на оној кој седи на два стола: Извлечи му го едниот и...

A be ostaj ti grcite...
nego nie sto ni na edno stolce ne sedime a se teteravime okolu site masi i koga treba da davame-kolku sto moze jebi ga....maksimum davame...
Ama koga treba da se deli dobitot od taa masa okolu koja sto vrtime ko kucinja skitnici(avlijaneri e po sarajevski....mnogu podobro od djukeli zvuci :) ) ako ni frlat nekoja koska vrtime so opasot od srekja i ligi ni tecat...
Ako ne...pak vau...vau... :vozbud: na prazen stomak i mesesta koska sonuvame (onaka...u oblace nad nas)...i se taka zaradi nasata `strucna` diplomatija.
Pouka moze da izvadime od bugarite od nivnoto `bogato` minato :pos2: ...oni moze kniga da pisat za toa kako da bides so site i protiv site....da bides od kaj ednite,pa posle toa pu..pu...ne vazi...od kaj drugite sum...i da svatime sto se `dobiva` so takvata `konstruktivna` nadvoresna politika!
Seriozni analizi se potrebni na mnooogu stranici od pametni,skoluvani i iskusni diplomati (a kaj nas se u deficit takvite) za da moze da se napravi ispravna diplomatska strategija so koja sto ke si gi ostvarime nasite celi.

Ama...toa se pravi ednas...i se vika bela kniga...u dogovor so klucnite lugje na site relevantni partii...nie taka i taka ke nastapime...EU ni e prioritet ili ne ni e...NATO ni e prioritet glaven a EU moze da poceka...nitu eden od dvete globalni `institucii do daljneg ne ni trebaat (sto e mnooogu opasno i trebaat epten cvrsti garancii-koi sto koga rusite gi davaat ic...ama ic ne se cvrsti :) )...pa se odbira pravec i nacin na dejstvuvanje na zemjata na nadvoresno-politicki plan...se potpisuva dogovor...i koj ke zucne ili ke go prekrsi...:toe: ...treba da go goltne pomracinata!
Koga vekje imas zemja so agenda po koja sto cvrsto odi...i ponudite na golemite (kako i ucenite) se pogolemi...za da go pomines od `nivna`.
Ete...:toe: ...skoro 17 god. nasite `politicari` takva rabota ne napravija.Kasno e da...ama ako ne go napravat denes...vekje utre ke bide mnoogu pokasno...i posledicite ke bidat pogolemi.
A do togas...ke lutame kako avlijaneri okolu site masi...sonuvajki nova poubava kukja i mesesta koska koja sto se dava samo na lojalnite clenovi na klubot,koi sto vprocem...sedat na masa...ne vrtat okolu masata so prasalen pogled i stomak vo koj sto grrr...grrr...pukaat mitralezi i topovi na novata Krusevska republika :pos2: . :wink:

Луѓе, едно јасно да ви биде на сите. Ние во НАТО со уставно име на влегуваме! А АКО и влеземе со референцата FYROM, тогаш тоа име ќе ни остане за вјакивеков! За мене искрено подобра опција е воопшто да не влеземе во НАТО, отколку да влеземе без идентитет. Тука некој праша каква треба да биде надворешната политика на Македонија во наредните 10 години? Кратко и јасно: усогласена според новите констелации во свтетот. Само слепец, или тешка будала може уште да верува дека во светов има само една светска сила. Не сме веќе ’95 господа. Тоа време кога америте можеа да си праат како ќе им прдне е далеку зад нас, Европа е разединете и пука по сите шавови. Анализата на тој некој си ’нов тинк танк’ на албанскиот платеник јошка фишер е само потврда на истото. Светов е веќе дебело мултиполарен. Кина, Индија наголемо влегуваат во светската политика а Русија се врати на голема врата. Косово, Иран... Американците попуштаат секаде!

A be ostaj ti grcite...
Види српче, смени тоа шугавото шо ти стои под ник-от (како ли се вика тоа? Кај тебе пишува бошко перич - разарач) па после дојди да разговараме. Ако ти е тој бошко перич идол за кој мислам дека ти е... тогаш воопшто не ми се обраќај океј? Кој разарач бе? Колел таму жени и деца по Босна... Ебати разарачот!

I ako treba da mu se nadovrzam na svetovid...
prvo nesto sto ke pukne vo takviot nov bipolaren svet e tocno starata orospija od Vavilon...:toe:
na sto jas mnooogu ke se smeam i ke se raduvam!
Ama...rekov ama...toa ne e sigurno,vprocem kako i se drugo vo zivotot!

Zatoa...sega e vremeto za novata partija na poker masata na zivotot...vo koja sto Makedonija mora da gi napravi svoite cvrsti zalozi!
Jebi ga...:toe: ...nema drugo,ili ke dobies ili ke gubis.
Ama nema poloso od toa da izgubis pa da places....cicko...cicko...vrati mi gi parite be....vrati gi...molim te...:pos2:
(zapazena bugarska marka na nadvoresna politika).
Odgovorot sekogas e...mrs u.p.m dur ne sum ti dal i nekoja kloca...djukelo!

Aбе си влегол во филм дека е Бошко Буха па го примил како и многумина пред него,за подоцна Коштуница и остали да им продаваат бубрези за мадиња на неговите.Туку назад на темава,не туку ми мрчете овде!

eden star covek kazal:koga Bugarija ke zazeme nekoja strana sekogas idi kontra i ke bides vo pravo.

Абе многу мешаш.

Што сакаш да кажеш сега, дека требаше да правиме и ние нуклеарка?

И ај кажи по тебе, кој треба да ја гради во случајот на Македонија.
Русија или Америка?

Македонија ги има најдобрите услови за нуклеарка во светот,само тоа го елабориравме на друга тема и во многу поголем обем.А за градење е толку едноставно само треба да им се даде изим.Ќе ја гради НАТО ако сакаме да сме членка на НАТО под уставно име.

Луѓе, едно јасно да ви биде на сите. Ние во НАТО со уставно име на влегуваме! А АКО и влеземе со референцата FYROM, тогаш тоа име ќе ни остане за вјакивеков! За мене искрено подобра опција е воопшто да не влеземе во НАТО, отколку да влеземе без идентитет. Тука некој праша каква треба да биде надворешната политика на Македонија во наредните 10 години? Кратко и јасно: усогласена според новите констелации во свтетот. Само слепец, или тешка будала може уште да верува дека во светов има само една светска сила. Не сме веќе ’95 господа. Тоа време кога америте можеа да си праат како ќе им прдне е далеку зад нас, Европа е разединете и пука по сите шавови. Анализата на тој некој си ’нов тинк танк’ на албанскиот платеник јошка фишер е само потврда на истото. Светов е веќе дебело мултиполарен. Кина, Индија наголемо влегуваат во светската политика а Русија се врати на голема врата. Косово, Иран... Американците попуштаат секаде!

Не би те тормозел многу,туку би ти советувал да го прочиташ следниот текст па ќе ти стане јасно со кого треба Македонија да соработува иако нема на сите да ни биде сеедно.:

http://www.vecer.com.mk/?ItemID=FCB4483AF5D1AC4FA7320005414FF0F2

Западните Балкани са во териториата на Европа и е логично да бидат со ЕУ икономически.Некој рече дека ке има нов азиатски икономически пакт и МК да биде тамо.Македонија во Азија е?Турција,којато е во Азија сака ЕУ,а МК да сака Азија.Нема логика.Реформи и брз прем во НАТО и ЕУ,това треба да биде според мен иднината на МК.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom