JEETKUNEDO

• Креатор на темата Креатор на темата jkd
  • Време на започнување Време на започнување
едноставен ти е промерот тука jeetkunedo то има два дела односно дел кој се тренира значи до смртта на брус или наречен е jeetfune и после него односно создаден е концепт кој го застапуваат и применуваат другите мајстори ме сфаќаш

Те сфаќам, сам си кажа дека не е целосно вештината на Bruce Lee.

Те сфаќам, сам си кажа дека не е целосно вештината на Bruce Lee.
Не е поентата дека не е целосна, туку поентата е дека Брус Ли ја владеел таа вештина бидејќи тренирал секој ден по неколку саати, а некој очекува со 3-4 тренинзи неделно да научи Jeet Kune Do што е микс од: бокс, џудо, кунг фу, карате и уште милијарда вештини. Тоа е невозможно и тој нема ниедна вештина да ја владее како што треба.

кај нас се вежба по програма од роберт пармаковски кој е ученик на дан иносанто и пол вунак за твоја информација и незнам од кај ти е ова али можеш да дојдеш на тренинг некогаш па да видиш дали е ненаучено односно поднаучено,незнам каде си бил или видел што и како се тренира

А за Златко Неделковски од Битола си слушнал ли ?

А за Златко Неделковски од Битола си слушнал ли ?
сум слушнал за него само што човекот вика дека измислил нова македонска вештина само не и го имам запазено иметопа нели го имаше и на сител ако се сеќаваш лани ова време негде :helou:

Абе што се случи со дискусијава за Jeet Kune Do ???

па некако нема дискутанти што да се прави:helou:

Има бе како нема. Поентата од претходните постови ми беше дека Jeet Kune Do е сложена вештина, т.е микс од повеќе вештини:бокс, џудо, кунг фу, карате, борба со оружје и невозможно е да се научи со "нормално" тренирање(3-4 пати неделно). Брус Ли ја креирал и ја усовршил бидејќи вежбал секој ден со саати. Еве ЈКД кажи свое мислење за вештината.

па бидејќи го тренирам истово сосема сум согласен со тебе,но исто така ќе ти кажам и дека оваа вештина и не е толку многу сложена,т.е дека секој оној кој што има афинитет спрема боречките спортови и вештини,оној кој е подготвен да уциможе сосема солидно да ја изучи вештината но сепак треба многу напор и вложување како и откажување од многу работи

па бидејќи го тренирам истово сосема сум согласен со тебе,но исто така ќе ти кажам и дека оваа вештина и не е толку многу сложена,т.е дека секој оној кој што има афинитет спрема боречките спортови и вештини,оној кој е подготвен да уциможе сосема солидно да ја изучи вештината но сепак треба многу напор и вложување како и откажување од многу работи

Добро ама по некоја аналогија за да научиш повеќе боречки вештини треба да вежбаш многу повеќе, а со рекреативно вежбање на оваа вештина не правиш ништо.

Добро ама по некоја аналогија за да научиш повеќе боречки вештини треба да вежбаш многу повеќе, а со рекреативно вежбање на оваа вештина не правиш ништо.
па не не зборам за рекреација,туку за сериозна посветеност на таа работа,а за рекреација па ок е да дознаеш како најефективно и најбрзо да се самоодбраниш

па не не зборам за рекреација,туку за сериозна посветеност на таа работа,а за рекреација па ок е да дознаеш како најефективно и најбрзо да се самоодбраниш

За ефикасна самоодбрана имаш муаи таи и бразилско џиу џитсу.

Поентата од претходните постови ми беше дека Jeet Kune Do е сложена вештина, т.е микс од повеќе вештини:бокс, џудо, кунг фу, карате, борба со оружје и невозможно е да се научи со "нормално" тренирање(3-4 пати неделно).

Зарем има граплинг и оружја во Jeet Kune Do?

Кои оружја се вежбаат во Jeet Kune Do?
ескрима,нож,нончаки, и како се викаше долгиот стап не ми текнува кој го знае нека го каже по име:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom