JEETKUNEDO

H

HCL

Гостин
едноставен ти е промерот тука jeetkunedo то има два дела односно дел кој се тренира значи до смртта на брус или наречен е jeetfune и после него односно создаден е концепт кој го застапуваат и применуваат другите мајстори ме сфаќаш
Те сфаќам, сам си кажа дека не е целосно вештината на Bruce Lee.

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Те сфаќам, сам си кажа дека не е целосно вештината на Bruce Lee.
Не е поентата дека не е целосна, туку поентата е дека Брус Ли ја владеел таа вештина бидејќи тренирал секој ден по неколку саати, а некој очекува со 3-4 тренинзи неделно да научи Jeet Kune Do што е микс од: бокс, џудо, кунг фу, карате и уште милијарда вештини. Тоа е невозможно и тој нема ниедна вештина да ја владее како што треба.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
кај нас се вежба по програма од роберт пармаковски кој е ученик на дан иносанто и пол вунак за твоја информација и незнам од кај ти е ова али можеш да дојдеш на тренинг некогаш па да видиш дали е ненаучено односно поднаучено,незнам каде си бил или видел што и како се тренира

А за Златко Неделковски од Битола си слушнал ли ?

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
А за Златко Неделковски од Битола си слушнал ли ?
сум слушнал за него само што човекот вика дека измислил нова македонска вештина само не и го имам запазено иметопа нели го имаше и на сител ако се сеќаваш лани ова време негде :helou:

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Абе што се случи со дискусијава за Jeet Kune Do ???

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
па некако нема дискутанти што да се прави:helou:
Има бе како нема. Поентата од претходните постови ми беше дека Jeet Kune Do е сложена вештина, т.е микс од повеќе вештини:бокс, џудо, кунг фу, карате, борба со оружје и невозможно е да се научи со "нормално" тренирање(3-4 пати неделно). Брус Ли ја креирал и ја усовршил бидејќи вежбал секој ден со саати. Еве ЈКД кажи свое мислење за вештината.

jkd

Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
па бидејќи го тренирам истово сосема сум согласен со тебе,но исто така ќе ти кажам и дека оваа вештина и не е толку многу сложена,т.е дека секој оној кој што има афинитет спрема боречките спортови и вештини,оној кој е подготвен да уциможе сосема солидно да ја изучи вештината но сепак треба многу напор и вложување како и откажување од многу работи

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
па бидејќи го тренирам истово сосема сум согласен со тебе,но исто така ќе ти кажам и дека оваа вештина и не е толку многу сложена,т.е дека секој оној кој што има афинитет спрема боречките спортови и вештини,оној кој е подготвен да уциможе сосема солидно да ја изучи вештината но сепак треба многу напор и вложување како и откажување од многу работи
Добро ама по некоја аналогија за да научиш повеќе боречки вештини треба да вежбаш многу повеќе, а со рекреативно вежбање на оваа вештина не правиш ништо.

jkd

Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Добро ама по некоја аналогија за да научиш повеќе боречки вештини треба да вежбаш многу повеќе, а со рекреативно вежбање на оваа вештина не правиш ништо.
па не не зборам за рекреација,туку за сериозна посветеност на таа работа,а за рекреација па ок е да дознаеш како најефективно и најбрзо да се самоодбраниш

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
па не не зборам за рекреација,туку за сериозна посветеност на таа работа,а за рекреација па ок е да дознаеш како најефективно и најбрзо да се самоодбраниш
За ефикасна самоодбрана имаш муаи таи и бразилско џиу џитсу.

H

HCL

Гостин
Поентата од претходните постови ми беше дека Jeet Kune Do е сложена вештина, т.е микс од повеќе вештини:бокс, џудо, кунг фу, карате, борба со оружје и невозможно е да се научи со "нормално" тренирање(3-4 пати неделно).
Зарем има граплинг и оружја во Jeet Kune Do?

jkd

Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Кои оружја се вежбаат во Jeet Kune Do?
ескрима,нож,нончаки, и како се викаше долгиот стап не ми текнува кој го знае нека го каже по име:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom