Книга: Тајната на Бакарната книга

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
SAMO ALEKSANDAR DONSKI ZNAE COVEKOT STVARNO TREBA DA DOBIE NEKAKVA FINANSISKA POMOS OD DRZAVATA ISTOTO GO MISLAM I ZA PROF ARISTOTEL TENTOV

Моментално гледам емисија на а1 за Тајната на Бакарната книга..Сопственикот на книгата, барал половина милион евра откуп за книгата...Мислите дека вреди да се даде!(ако е вистина нормално вреди уште повеќе, и треба да се освестиме, дека не треба да се продаде на грците..но ако е фалсификат:toe:Имате некоја новост?

Треба да ги даде државата, со тоа што додека не се докаже автентичноста на книгата сопственикот нема да смее да мрдне од градот во кој живее. Доколку се покаже дека е фалц, да ја врати целата сума на државата. Доколку избега со парите, да биде убиен. И баш вака да му биде пренесено.

Вреди да се проба, но државава треба да пази како мисли да постапува во целава ситуација. Јас сум за тајна работа, за да не се испобрукаме по светов или да дадеме можност на некој да му текнат некои филмски сценарија за гонење, убиства или сл. Ќутни- бутни, али профи!!!

Моментално гледам емисија на а1 за Тајната на Бакарната книга..Сопственикот на книгата, барал половина милион евра откуп за книгата...Мислите дека вреди да се даде!(ако е вистина нормално вреди уште повеќе, и треба да се освестиме, дека не треба да се продаде на грците..но ако е фалсификат:toe:Имате некоја новост?

овој Дионис не е сопственик на книгата. тој ја чивал неколку години бидејќи негов пријател му ја дал на чување. правиот сопственик на книгата кој и денес ја чува е Славе Ивановски, штипски парајлија, сопственик на хотелот Оаза, донатор на споменик на Александар Македонски во Штип. тој ја има книгата и ја крие, сака да соработува со владата и нема намера да ја продава во странство. човекот незнае колку пари има, не му е дојдено до една книга да продава, башка патриот е.

а овој Дионис за кој зборуваа во Код е само спореден лик во целава оваа сказна за Бакарната книга.

Книгата е одлична, а ако некој се сомнева во нејзината вистинитост можам само да ви кажам дека имам роднини од Струмица што имале средби со Баба Ванѓа(нормално во Петрич) и можам да ви кажам дека од нивните раскажувања за неа заклучувам дека имало стварно нешто посебно во врска со таа жена.

Ако навистина постои таа книга и ако е веродостојна тогас ке им ја затнеме устата на грците зш ако е вистинска гарант ке се најде некој доказ у насава мекедонија дека Александар зивеел тука!!!:vozbud:

И.. има некој нов момент? Книгата уште е кај Славе Иванов(ски), или веќе ја продал? Уште дремат мисирите во Влада?

Баш прее со мали ја думавме тајната на Бакарната книга :)

“Богатството на Александар“ ..под Беласица:helou:

P1010923.jpg

Од Пела на Пеласица, не отишол далеку нашиот цар.

Mislenje

Ako postoi bakarnata kniga togas onoj (onie) koi ja poseduvaat neka ispratat od nea sosema mal del (ekspertite) koi najdobro ja znaat metalurgijata i strukturata na materijalite neka napravat celosna analiza i neka gi objavat rezultatite.

Sporedbenite podatoci od razni analizi na bakar od toa vreme i dostapnata tehnologija za toj period ke dadat odgovor:

1. Dali toj materijal poteknuva od toj period ili ne.

2. Pokasno ako materijalot e od toj period da se analizira ona sto sodrzi knigata.

Слушнав дека книгата поминала низ рацете на владата, и дека е утврдено дека таа книга воопшто не е оргинал, туку дека е фалсификат, а целата ситуација обид за правење пари. Најискрено не сакам да верувам во ова, но така слушнав.

Незнам од кој си слушнал, ама да се држиме на страна од шпекулации, поготово знаејќи колку се компетентни тие од Влада да расправаат за вакви наоди.

Феникс: А тоа ти го потврди...кој? о.0

Некои луѓе што се во некои познанства околу владата. Информацијата не е веродостојна, затоа викам дека не сакам да верувам во тоа. Го спомнав за да видам некој друг дали слушнал. :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom