Sistem Recovery

• Креатор на темата Креатор на темата aco_kuna
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 октомври 2007
Мислења
103
Поени од реакции
1
Mi treba dobar tutorijal na Makedonski ili so Sliki za kompletno Podesuvanje i setiranje za da mozam da napravam Na CD od PC sega svezo Formatiran i Setiran so site potrebni Programi ,,,za posle nekolku meseci ako sakam da go upotrebam CD i da vrati se kako sto e vo segasna polozba (se misli koga e napraveno CD) so site podatoci i setiranje na PC a da izbrise se sto e instalirano za vreme vo tie nekolku meseci a isto taka da gi vrati podatocite ako e nesto izbrisano za toa vreme posle sozdavanjeto na System Rescovery

samo da napomenam da jas go imam programot AcronisTrueImageHome ama ne znam kako se toa dobro da go izrabotam okolu setiranjeto vo nego i izrabotka na Full CD BackUp System Recovery

Mi treba dobar tutorijal na Makedonski ili so Sliki za kompletno Podesuvanje i setiranje za da mozam da napravam Na CD od PC sega svezo Formatiran i Setiran so site potrebni Programi ,,,za posle nekolku meseci ako sakam da go upotrebam CD i da vrati se kako sto e vo segasna polozba (se misli koga e napraveno CD) so site podatoci i setiranje na PC a da izbrise se sto e instalirano za vreme vo tie nekolku meseci a isto taka da gi vrati podatocite ako e nesto izbrisano za toa vreme posle sozdavanjeto na System Rescovery

samo da napomenam da jas go imam programot AcronisTrueImageHome ama ne znam kako se toa dobro da go izrabotam okolu setiranjeto vo nego i izrabotka na Full CD BackUp System Recovery
Абе за неколку месеци ќе ти искочат нови верзии од програмчињата, така да се одкажав од оваа варијанта. А податоците (слики, песни, филмови, документи) режи си ги како дата диск. Најпаметно ти е така.

Штознам, јас го користам Акронисот и си праам инкрементал бекапи на Ц со најголема компресија. Пошто Ц ми е негде 11-12 гига, бекапот фаќа 4-5 гига. Еднаш месечно го пуштам Акронисот да сврти некое кругче.

Иначе правење на бекапот Ацо Куна не е некоја филозофија. Само кликаш Next Next Next бираш компресија, која партиција да се клонира и каде да се сочува клонот и готов си. После тоа треба да чекаш 1 саат ако си ја избрал највисоката компресија ко мене.

proglemot e vo toa sto jas go isprobav programot napraviv BackUp fajl na C particija vo Particija D bidejki imam C,D,E ,ama za vrakanje idam na Rescovery programot ne go prepoznava Fajlot sto go napravov neznam dali e toa problem sto particija C e NTFS a D FLAT32

Не ми се десило до сеа да не го препознае фајлот, фајл системот нема врска, бидеки Акронисот запишува бит по бит на хардот и не го интересира шо фајл систем е.

Go srediv sega go prepoznava Fajlot a pre toa zosto nekese neznam ,,,Ne sum go probal da go vratam ama ke isprobam koga ke zgusti (koga ke ima potreba za toa )

Музика,слики и бла бла снимај во D а ц направи го околку 10 гига и сними си goust за 5 минути ќе ти е како што ти бил пред 3-4 месеци компјутерот .... ова ми е практично за на работа па и за дома :)

jas se stavam vo D, a ce imam samo instalacija na XP i programi ,,Rescovery mi treba samo za C da ne se macam vo instalacija i podesuvanje na programite ,,,a ova goust jas neznam kako se pravi :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom