Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

• Креатор на темата Креатор на темата flopo
  • Време на започнување Време на започнување
Да не ти ги повторувам работите што Мац ПАК ти ги потенцира.
А, директно на прашањето, што па AppStore во Мк... А што па Microsoft бара во Мк? Уствари, кога веќе почнавме, што па Тинекс или Веро во Мк?

Тинекс е македонски бренд :smir:

Тинекс е македонски бренд :smir:

Знам, али тоа е тотално вон поентата на муабетот :)
На крај краева, зашо да работи во Мк, кога никој тука не купува, сите симињаат крекови :pos:

Знам, али мислев дел од муабетот е за проширување на странските "брендови" во Македонија.
Како и да е, се радувам што сега легално можам да си направам account :)

Знам, али тоа е тотално вон поентата на муабетот :)
На крај краева, зашо да работи во Мк, кога никој тука не купува, сите симињаат крекови :pos:

Не знам што кур бара Кока-Кола овде...имаме ене Кола-Кола, а богами и новите сокчиња од Тинекс!
3 за 30 денари :devil3:

И зашто па некој би купил Ipod, коа ене за 1000ка имаш плеери прва класа. А за 100че на битпазар имаш РАДИО во изглед на Nokia Sirroco!

Чим темава тргнала во таа насока иди тука едно прашање:

Кој е крив,тој што ти ја дила дрогата или ти што ја земаш/купуваш?

Ако го скинат него,фактички и мене ќе ме скинат,ќе нема од кај да се снабдувам,ќе кризирам и ќе умрам! Така му иди. Значи ние ко корисници немаме никаква ни обврска,ни одговорност за да не користиме кракувани апликации. Тој што ги прави нека си сноси одговорност! А јас како краен корисник зошто да не земам нешто кога веќе ми е даено на послужавник :smir:

Чим темава тргнала во таа насока иди тука едно прашање:

Кој е крив,тој што ти ја дила дрогата или ти што ја земаш/купуваш?

Ако го скинат него,фактички и мене ќе ме скинат,ќе нема од кај да се снабдувам,ќе кризирам и ќе умрам! Така му иди. Значи ние ко корисници немаме никаква ни обврска,ни одговорност за да не користиме кракувани апликации. Тој што ги прави нека си сноси одговорност! А јас како краен корисник зошто да не земам нешто кога веќе ми е даено на послужавник :smir:

Е баш имаш, кривична и тоа.
И морална.

Зашто да размислуваа сите како тебе, ќе заебеа купување и ќе си ги симнуваа од замунда и пајрет беј. Пошто нема профит, другиве ќе заебеа правење апликации, курац веќе програми и сите со курац во раце после.
Плус, ако прочиташ чад-пад некој .nfo фајл, најдоле обично пишува:

"If you like the software, support the developers and buy it!"
Вака ти користиш нешто за кое било вложено труд, без да вратиш нешто назад.

Затоа, без приказни за мали деца или изигравање на три и пол, дека не сме ние криви, туку кракерите.

Е баш имаш, кривична и тоа.
И морална.

Зашто да размислуваа сите како тебе, ќе заебеа купување и ќе си ги симнуваа од замунда и пајрет беј. Пошто нема профит, другиве ќе заебеа правење апликации, курац веќе програми и сите со курац во раце после.
Плус, ако прочиташ чад-пад некој .nfo фајл, најдоле обично пишува:

"If you like the software, support the developers and buy it!"
Вака ти користиш нешто за кое било вложено труд, без да вратиш нешто назад.

Затоа, без приказни за мали деца или изигравање на три и пол, дека не сме ние криви, туку кракерите.
Да да и етичка,пред се. И затоа сите ќе гориме во пеколот. Ти дома СЕ ама онака буквално СЕ си користиш оригинал/лиценцирано. Од Вин до сите програми што ти се мотаат низ ПЦ,па дури и машината можда не ти е Custom склопувана шо викаат кај нас Галички ака Мејд ин карши пазарот.

Дај молимте види кај живееме па уште ни дојде и до купување оригинали.Затоа сите имаме по 5-6 јузери на торент сервери.

И крај краева на ајтјунс имам 2 јузери,доста ми се,уште и мак ако регнам многу да не ми дојди.

Да да и етичка,пред се. И затоа сите ќе гориме во пеколот. Ти дома СЕ ама онака буквално СЕ си користиш оригинал/лиценцирано. Од Вин до сите програми што ти се мотаат низ ПЦ,па дури и машината можда не ти е Custom склопувана шо викаат кај нас Галички ака Мејд ин карши пазарот.

Дај молимте види кај живееме па уште ни дојде и до купување оригинали.Затоа сите имаме по 5-6 јузери на торент сервери.

Не знам зашто мешаш работи?

Јас не реков дека ЈАС користам линценцирано, туку дека ТИ тврдиш "ок е тоа што крадеме бе, коа е толку лесно".
Значи, има разлика, јас признавам дека крадам, а ти ни продаваш бајки по форумов дека е "ок тоа, сами си се криви".

А ако не знаеш што мислев под морална, прво размисли, па реплицирај ми за тој дел.
Значи ако нешто ти се допаѓа, треба да дадеш поддршка на авторот зашто го смислил, го исполирал до перфекција и ни го направил достапно. Да ја почитуваш неговата работа, а не ем да уживаш во нивниот труд, ем да ги омаловажуваш со тоа дека "така си заслужиле".

Не знам зашто мешаш работи?

Јас не реков дека ЈАС користам линценцирано, туку дека ТИ тврдиш "ок е тоа што крадеме бе, коа е толку лесно".
Значи, има разлика, јас признавам дека крадам, а ти ни продаваш бајки по форумов дека е "ок тоа, сами си се криви".

А ако не знаеш што мислев под морална, прво размисли, па реплицирај ми за тој дел.
Значи ако нешто ти се допаѓа, треба да дадеш поддршка на авторот зашто го смислил, го исполирал до перфекција и ни го направил достапно. Да ја почитуваш неговата работа, а не ем да уживаш во нивниот труд, ем да ги омаловажуваш со тоа дека "така си заслужиле".
Батка,многу добро знам што значи издаваштво,творење и поддршка на автор.Пред се материјална (на тоа се мисли) пошто од фала не се живее. Ама нешто кога се искоренува се искоренува од корен! А не да ги кастриме гранките па дур да втасаме до коренот некој ги обрал плодовите.Убаво препрочитај ме и ќе сватиш шо сум сакал да кажам. Ајде еве некој спомна ЗАМП. Кој одговарал кривично пред замп жити се!? Пиратерија цвета,не мора да биде во штампана форма (цд и слично). Ама фајлови..колку ти душа сака. Значи за секој автор и творец најголемото зло е интернетот. Ме мрзи сега да барам цитати од една книга баш на таа тема шо ја имам читано,ама беше нешто во стилот "...кога излезе интернетот,се' замина у курац...." Таму е коренот,а не кај нас :smir:

Ко за почеток, мистер модератор, мислам дека го отеравме муабетот во тотално нова тема, па може да се раздели, нели?

Значи, купуваш кола што иде 300 км/час. Возиш 250 каде што е дозволено 60. Кој е крив? Ти или произведителот?
Пошо возиш ко луд, газиш чоек, умира... Кој е крив? Ти или производителот?

Пред 5 минути некој да ми кажеше дека постои човек на планетава што може да размислува вака ќе му се изнасмеев во фаца! :tapp:

Ти дома СЕ ама онака буквално СЕ си користиш оригинал/лиценцирано.

Да, немам ништо пиратерија дома. И?

Не, те молам не... Не го терај да размисли! Ќе извади пак нешто ко ова што го цитирав.

Ко за почеток, мистер модератор, мислам дека го отеравме муабетот во тотално нова тема, па може да се раздели, нели?

Значи, купуваш кола што иде 300 км/час. Возиш 250 каде што е дозволено 60. Кој е крив? Ти или произведителот?
Пошо возиш ко луд, газиш чоек, умира... Кој е крив? Ти или производителот?

Пред 5 минути некој да ми кажеше дека постои човек на планетава што може да размислува вака ќе му се изнасмеев во фаца! :tapp:

Да, немам ништо пиратерија дома. И?

Не, те молам не... Не го терај да размисли! Ќе извади пак нешто ко ова што го цитирав.
Е од вакви стручњаци ми се сере.Ама озбилно! За тоа првото споредбата со колата сакаш да кажиш дека има правила во сајбер светов??? :tapp: Едно е правило пропишано со КАЗНА,со НОРМА,со ЗАКОН,друго е да правам јас што сакам и шо ми чини и да не одговарам за тоа.Јас денеска ако сакам на нет ќе качам 50 филма. И шо,некој ќе ми дојде на врата и ќе ми акни лисици и ќе ме затвори?

За второто. Се ти е оригинал? Е па чим ти е се оригинал кажи ми кај има кујнски крпи ми треба од тие што се,ама оригинл да бидат,не сакам од овие од топ шоп,разбрав фушарски биле. И чепкалки за заби сакам,исто оригинал,строго бамбус! Немој некој од даб или бука да бидат,не чинат тие за непцата! А и тоалет папир да не знаеш кај има оригинал за после од кога ќе се иссерам на муабетиве од деноноќните експерти,маскотите на forum.kajgana.com

Среќа е што не само што размислувам,замисли дури и знам шо зборувам,за разлика од тебе шо не се преслушуваш во тоа шо го пишуваш.А и не измеша многу баби и жаби....а бре попара напрај!

Е од вакви стручњаци ми се сере.Ама озбилно! За тоа првото споредбата со колата сакаш да кажиш дека има правила во сајбер светов??? :tapp: Едно е правило пропишано со КАЗНА,со НОРМА,со ЗАКОН,друго е да правам јас што сакам и шо ми чини и да не одговарам за тоа.Јас денеска ако сакам на нет ќе качам 50 филма. И шо,некој ќе ми дојде на врата и ќе ми акни лисици и ќе ме затвори?

За второто. Се ти е оригинал? Е па чим ти е се оригинал кажи ми кај има кујнски крпи ми треба од тие што се,ама оригинл да бидат,не сакам од овие од топ шоп,разбрав фушарски биле. И чепкалки за заби сакам,исто оригинал,строго бамбус! Немој некој од даб или бука да бидат,не чинат тие за непцата! А и тоалет папир да не знаеш кај има оригинал за после од кога ќе се иссерам на муабетиве од деноноќните експерти,маскотите на forum.kajgana.com

Среќа е што не само што размислувам,замисли дури и знам шо зборувам,за разлика од тебе шо не се преслушуваш во тоа шо го пишуваш.А и не измеша многу баби и жаби....а бре попара напрај!

Па немора да сереш тука, ебате моронот.

Не си ваљда толку глуп да мислиш дека стварно не постојат закони против пиратерија, па дури и кај нас?
"Сајбер светов" БЕ!!!! Па уште, немало правила! Твојот "сајбер свет", легално, според закон, не се разликува во ништо од реалниот. За се за што си одговорен во реален свет си и во "сајбер свет" (од кој лош SciFi филм си излезен само не ми е јасно).

Измешав баби и жаби? Па ако не можеш да сфатиш колку е иста приказната со колата и со ова што го збориме... јеби га... не сум јас крив.

Човеку, бладаш. Немаш појма колку многу бладаш и се бламираш. Дај, едуцирај се малце за било што во животов.

Не си ваљда толку глуп да мислиш дека стварно не постојат закони против пиратерија, па дури и кај нас?
"Сајбер светов" БЕ!!!! Па уште, немало правила! Твојот "сајбер свет", легално, според закон, не се разликува во ништо од реалниот. За се за што си одговорен во реален свет си и во "сајбер свет" (од кој лош SciFi филм си излезен само не ми е јасно).

Измешав баби и жаби? Па ако не можеш да сфатиш колку е иста приказната со колата и со ова што го збориме... јеби га... не сум јас крив.

Човеку, бладаш. Немаш појма колку многу бладаш и се бламираш. Дај, едуцирај се малце за било што во животов.
Дај бе брат ти спушти се на земја малку. Арно си кажа чоекот, пример имам линк јас од кракувано програмче. И јак штик сеа јас ако не го симнам а ако го симна 10000000 души. Уклучи го мозоко малку, ти кажува дека во ред е сето то со пиратеријата, ама финтава е, тој што го кракирал треба да лежи в затвор. И така сите што ќе кракираат да лежат затвор, за утре да нема кој да кракира.Ти светна? Шо е попаметно, да затвора 10000000 души оди го симнале софтверот, или да затвора 100 души што го кракираат и го пуштаат во промет? Јес да можи ти е интересно да се контраш, ама барем во право да беше, или во најмала рака да читаш од збор до збор и да тумачиш шо сака да кажи другиот:toe:

П. С Споредбата со колата ти вришти!!! ВРСКА НЕМА.

Еве ви сликовито, о вие моќни Џедај философи на пиратеријата.

Јеботе муабетите, пошто нема да те затворат, ок е тогаш. :)

Дома имам ЕДЕН ТОН пиратерија. Повели пријави ме и нека дојде некој нека ми ја одземе и нека ме казни за тоа!

Во никој мој пост не навредив никој и тоа лично! А за тоа ебате морнот,јас тебе да ти ја изнаебам цела женска фамилија што ти постои,племето да ми ти го инзаебам смрдено,фамилијата вуста да ти ја иебам и се дупка што има! За да бидам фит ова,не од шо имав желба да ти се раскарам!

До модераторите/администраторите:

Најодговорно Ви се извинувам Вам и на форумов што допринесов да се однесувам на вака ниско ниво,но секоја провокација се возвраќа и не се дозволува никој да биде омаловажуван и/или третиран некако како што тој(некој) го согледува другиот член на форумов. Прво Вие како претпоставени не смеете да дозволите некој некого да вреѓа со лични навреди.Јас за некој ако сум морон и ако си лечи на мене комплекси и ако се однесува на такво ниво,т.е. ако нема соодветни аргументи во врска со темата на која што се отворила дебата,слободно тоа може да го направи по пат на приватна порака,порака на профил или репутација. Вакви провокации не трпам,а нарочито ако се поврзани лично со мене и со мојата личност!

Уште еднаш се извинувам за ниското ниво на комуникација,слободно кон мене можите да си превземите соодветни мерки,банирање (трајно,од тема,од форум...),Вие си знаете тоа и воопшто нема да противречам на вашата одлука.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom