Скопјани, колку си ги сакаме/почитуваме убавините на нашиот град?

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Локација
Usa
Веб-сајт
meettomy.site
денеска случајно (што и многу ретко се случува во мојот живот) имав слободен ден и си решив да се прошетам со кучето низ кеј и што да видиш :|

а во парк што да видиш, некој си ја испробувал силата на таблоа каде има еколошки поучувања :)

се разбира и ова не е на одмет, барем последниве 3-4 години, јес да во мода беше пред 104 години ама сепак треба да е еден од најзаштитените споменици. Се надевам нема некој форуимџија да се пронајде во потписиве.
12102007007is9.jpg

12102007008co9.jpg

ова не е баш ново - иако ни ги реновираа сепарињата...

и не се на одмет и нашите патриоти кои самите треба да се исчистат!
12102007010ii7.jpg

п.с. за последнава слика "Македонија на Македонците - Вардар, Егеј и Пирин" случајно некој да не знае дали е од Македонска Гарда напишано?

Јебига али не за џабе е речено Скопско и СЕ е можно!

И јас скоро секој ден поминувам низ Градскиот Парк во Скопје и искрено тоа што се случува таму секојдневно многу ме загрижува. А, и не се само таму Скопје насекаде е катастрофа...и ние сеуште мислиме ли дека живееме во град-метропола?

Секој од нас се прави дека ненормално многу го сака Скопје, а ништо не прави за тоа да изгледа балку поубаво. До кога вака? Стварно не знам.

пред три години со едни дечки од Македонска Гарда купивме средство за чистење и ги бришевме потписите од Гоце, се разбира сите не мислеа за швркнати дури имаше и постари луге што не обвинија дека ние сме чкртале :(

во Скопје владее голема некултура и вандализам, во последно време секоја недела читам по весници дека е скршено по нешто во некој тазе среден парк или игралиште. Ни се допаѓало тоа нам или не тоа ни го отсликува нашиот менталитет и ниво ан култура и самопочитување.

Bi sakal da dadam edno moe mislenje vo vrska so ova . Ne samo vo Skopje , vo celata nasa drzava se slucuva istoto , i mislam deka pogresna e konstatacijata deka ete takov narod sme pa zatoa ni se se slucuvaat vakvi raboti . Sve ova ustvari e rezultat na pogresnata politika sto ja vodat celnite luge na drzavata i lokalnata uprava (ne e direktna kritika prema niedna partija) , nemaat nikakvi instrumenti da gi sprecat vakvite primitivni raboti .Inace ziveam nadvor od MK kade sto ima mnogu makedonci , i ne pravat vakvi raboti , se prasuvate zasto? , zatoa sto tolku ke gi mavne po dzebot , da nema da mozat dolgo vreme da se oporavat .Da ne frlame kamenja po site gragani poradi edna grupa na totalni idioti , nego da najdeme nacin da gi naterame lugeto koi se zadolzeni za ovaa problematika da si ja vrsat svojata rabota za koja zemaat plata .

Meне посебно ме нервираат шкртаниците на споменикот на Гоце тој споменик треба да се огради убаво и да не се дозволува приод до него од некои копиљаци неписмени што мислат дека се интересни и немаат почит за ништо , тој човек дал живот за да можат денес да пијат и да се глупираат и притоа му го шкртаат споменикот ама тоа ти е Скопската урбана малдина..ред со ред сељаци

Она што другите прават нека им служи на чест. Сите ние можеме да придонесеме за градот со тоа што ќе постапуваме кон него како вистински џентлмени.
Не фрлам, не плукам, не мочам кај стигнам. Без оправдувања и изговори. Биди фин и уживај, па оние кои вандализираат да се живи и здрави, ќе ги зауздаме кога - тогаш... како - така.

"ebagoooooooo" kolku prilepcani ima vo taa taa mladina znaes?

Мајсторе и јас сум од Скопје не ме сваќај погрешно мене од сликиве ми смета само таа со шкртаниот споменик редовно кога проаѓам ми иде да им џитнам бомба.Тие другите шкртаници можеш да ги видиш во секој град каде што има стадион во близина не е ништо чудно,за мене шкртањето по споменикот доволно кажува за паметот на нашиот народ.

Она што другите прават нека им служи на чест. Сите ние можеме да придонесеме за градот со тоа што ќе постапуваме кон него како вистински џентлмени.
Не фрлам, не плукам, не мочам кај стигнам. Без оправдувања и изговори. Биди фин и уживај, па оние кои вандализираат да се живи и здрави, ќе ги зауздаме кога - тогаш... како - така.
пријателе,добро кажано ама има многу говеда кој ги боли онаквото за градов си тераат по свое.ама што да правиш толку имаат во главата:toe:

Мајсторе и јас сум од Скопје не ме сваќај погрешно мене од сликиве ми смета само таа со шкртаниот споменик редовно кога проаѓам ми иде да им џитнам бомба.Тие другите шкртаници можеш да ги видиш во секој град каде што има стадион во близина не е ништо чудно,за мене шкртањето по споменикот доволно кажува за паметот на нашиот народ.
Te razbiram prijatele , i sosem opravdano si revoltiran , samo ne se soglasuvam so konstatacijata deka gi stavas site vo ist kosh , i deka narodot e kriv za toa .Istiot toj narod izbira i plaka luge koi ke vodat smetka za da ne doaga do toa , moeto mislenje e deka tamu treba da se bara odgovornosta .A deka ni nedostasuva svest i kultura toa e tocno , ama znaes kako se steknuva toa , so zakon i red .

deka ne si go cuvame gradot toa e CISTA VISTINA!!!ama mnogu sum revoltiran od faktot deka vo skopjevo se se gradi na ednata strana od Vardar!i toa na desnata tamu nakaj centar,aerodrom,karpos itn.!!!toni zen ubavo si kaza deka skopje od ednata strana e Vasington,a od drugata strana Palestina!!!!soa e VISTINA!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom