Акните - повеќе од тинејџерски проблем

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Мене во принцип не ми излегуваат често,но кога излегуваат ги стискам?Добро е тоа или?

Не е ни малку добро...
Од таа што ќе ја стиснеш, до неа ќе излезат уште 2-3 ако не и повеќе, затоа НЕМОЈ!

Поздрав! :salut:

Како може да викаш дека не е добро со ракија? Јас секогаш кога го чистам лицето со ракија на 2-3 недели , СЕКОГАШ испаѓа еден куп црно, нечистотии од кои уствари и се појавуваат брунчињата и акните. Ке си го исчистиш лицето, ке се оставиш пола саат, па потоа ке се измиеш со вода и наредниот ден ке бидеш чист.
Пробај(те)
Ракија е строго забрането да се става на лице. Во сите списанија, стручни дерматолози викаат да се користат препарати кои не се на база на алкохол. Земи некој лосион и ќе видиш дека тоа "црното" ќе ти излегвит и со тоа. Пробај со клиндамицин. А ако претходно користиш и гел за миење (јас користам од Avene) нема да излегува ни малку нечистотија

Ракија е строго забрането да се става на лице. Во сите списанија, стручни дерматолози викаат да се користат препарати кои не се на база на алкохол. Земи некој лосион и ќе видиш дека тоа "црното" ќе ти излегвит и со тоа. Пробај со клиндамицин. А ако претходно користиш и гел за миење (јас користам од Avene) нема да излегува ни малку нечистотија
А ја исклучок ли сум или светско чудо што мене после ракијата не ми се појавува брунче за лек ни наредните 2-3-4 недели?
инаку од кај да го купам тоа од авене?

има ли некој искуство со третмани со овошни киселини.. јас немам проблем со акни колку што имам со мрсна кожа.. некое мозолче од време на време не ми е страшно но тој проклет сјај на кожата и прошрените пори ме иритираат максимално.. некој некое искуство околу тоа?

Третманот со овошни киселини е прекрасен за кожата. Така наречен хемиски пилинг.
Во скопје има ногу козметички студија шо нудат такви третмани за жал кај нас у кавадарци само на едно место ги има.
П.С. Ракија во никој случај не сме 19 век жити се......

А ја исклучок ли сум или светско чудо што мене после ракијата не ми се појавува брунче за лек ни наредните 2-3-4 недели?
инаку од кај да го купам тоа од авене?
Па по аптекиве треба да го има. Околу 700 денари е мислам ама е доста ефикасно, барем кај мене.

вака сеа имам проблем со акните може година и пол така нешто најпрво ми излагаа по 1,2 и никако да зараснат со што не пробав од тие колекциите на аваон па хлорофеникол и такви глупости,резултати слаби моите ми викаа дека демек пубертет хормони ова она че поминат,дојде периодот кога почанав поќесто да се бричам е тогаш почнаа да ми се појаувуваат секој дневно :( може и од исхраната е незнам бев на дематолог ми дадоа третман од лореал гел за миење лице на база на цинк резултати подобри од порано почнаа да ми се повлекуваат но сепак сеуште ги имам сега пијам и клиндамицин таблети и некако ми зараснуваат ама пак по некое ми се јавува дневно.Се уште се мислам дали е од тоа што се бричам или што обожавам да јадам хамбурегери:toe:ако има некој совет или било што би можело да помогне нека пише:smir:

Врати се неколку страни наназад и ќе прочиташ се и сешто за акни. Гледај не бричи се со брич, туку со машинка и одбегавај мрсно: месо, јајца, мајонез... и одбегавај благи работи. Ќе истрпиш, не е проблем то. Еве јас каснав пред 2-3 дена 2 јајца за вечера после толку време и утредента си добив уште едно "милениче". Поздрав

Ја иам едно (чек да идам да го зеам да видам како се вика) е неможам да го најдам сеа, против акни ептен делуе ама не го користам ме мрзи, иначе вечерта ставав сабајлето више немав :) Мада и сеа иам само на челото од косата (не јадам мрсно скоро ич, малце само мајонез или јајца). и тоа по 2-3 не онака цело чело.

Акните се навистина голем проблем во овој период, да.
Совет од мене е да не го фаќате лицето со раце, да не ставате пудро на лицето бидејќи се гуши со тоа лицето и е лошо бидејќи не можат да се сушат акните од пудрото.
Мене ми се појавуваа акни на нервоза, али сега веќе не.

Ја иам едно (чек да идам да го зеам да видам како се вика) е неможам да го најдам сеа, против акни ептен делуе ама не го користам ме мрзи, иначе вечерта ставав сабајлето више немав :) Мада и сеа иам само на челото од косата (не јадам мрсно скоро ич, малце само мајонез или јајца). и тоа по 2-3 не онака цело чело.
Ај најди го, види како се викат и постирај.

Има едно како гелче од Оришлајм,флејм де.. ако не се лажам clear + беше. Помага..иако зависи и од тип на кожа. Ќе побарам у каталог па ќе пишнам.

Јас се наполнав, не знам дали на нервна база, претерана конзумација на благо во изминатиот период или нешто сосем трето...

Фала на советиве, ќе видам ќе пробам со средствата. Гел ионака си користев превентивно, бидејќи имам навистина чувствителна кожа сеа да ги пробаме и средствата.

Ме интересира дали некој има искуства со Accutane(или Roaccutane)...ако има некој лично искуство нека пише.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom