PS2 Како да изрежиш PS2 игра

• Креатор на темата Креатор на темата 100 Proof
  • Време на започнување Време на започнување

100 Proof

Охриѓанец
Член од
27 јули 2007
Мислења
104
Поени од реакции
0
Гледав нешто на интернетов и видов дек немојш да режиш обично СО неро итн... Некој да објаснит STEP BY STEP primer. ја спушташ ИСО игра и сеа ај изрежија

siminjas ISO fajl i go rezes so alcohol 120% na burn image ides i go odbiras image-ot so sakas da go izrezes i go rezes na NAJMALA brzina da nema greski i ja stavas u ps2 i igras.

Алкохол 120% + режење на 4х + Вербатим или Меморекс ДВД + сетинзи на Алкохолот за PS2.

Ама сепак, мора да имаш чипуван PS2. Така?

Тоа се подразбира. Мора да имаш чип за неоргинални игри.
thanks за информацијата. Да не отворам нова тема, ќе прашам тука:
Дали има некој некакво искуство со играњето на неоригинални игри на PS2, но конзолата да не е чипувана, туку со надворешен USB хард диск на кој ќе се наоѓаат игрите. Гледав нешто на интернет, но ме интересира дали некој од вас го има пробано. Линкот тука!

thanks за информацијата. Да не отворам нова тема, ќе прашам тука:
Дали има некој некакво искуство со играњето на неоригинални игри на PS2, но конзолата да не е чипувана, туку со надворешен USB хард диск на кој ќе се наоѓаат игрите. Гледав нешто на интернет, но ме интересира дали некој од вас го има пробано. Линкот тука!

Конзолата за HDadvance мора да е чипувана мислам.

Конзолата за HDadvance мора да е чипувана мислам.
На линкот кој го оставив има напишано дека немора да е чипувана.

HD Advance - Wikipedia напиша:
The only benefit of HD Advance is that it is distributed on a pressed disk, giving a patched version of HD Loader that can run on a console without a modchip installed, and also without the need of the PS2 Independence Exploit or any other software modification

Затоа и прашав дали има некој искуство со ова. Подобра варијанта е да си купам хард диск, одколку чип да сменам.

nemorat chip za hard disk jas ko go praev ps2 poso sea imat onie slim ako imas golem hard negde vo sk mojs da najs ama ovde vo ohridov se dvajca i dvajcata veke nepraet taka so hard zs e mnogu poeftino ne mu se isplakat a vaka so chip ke te zakolit 50 eur i teraj si duri ovaj vtoriv 70 eur barat jas go zedov za 50 eur i to e to

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom