Дали би ја промениле верата за милион евра?

хаха така викате затоа шо нема кој да ви дае... ја атеист сум така да за миљонче шо сакат ке станам (неможе некој да ми смени тоа у шо веруем, ама ете би му праел адет да идам у црква коа треба)

хаха така викате затоа шо нема кој да ви дае... ја атеист сум така да за миљонче шо сакат ке станам (неможе некој да ми смени тоа у шо веруем, ама ете би му праел адет да идам у црква коа треба)

еве мој човек исто и јас сум атеист па не за милјон туки и за помалку би ја сменил :vozbud:

еве мој човек исто и јас сум атеист па не за милјон туки и за помалку би ја сменил :vozbud:
А што ќе смениш кога си атеист?!Која вера?! Прашањето е да ја смениш верата..може ли да смениш нешто што го немаш?

Гледајки го раздород во МПЦ и останатите православни цркви низ светот ... можно е, но тоа нема да биде заради некоја моја финансиска корист!
Зошто црквата која порано беше нештото што ги зближуваше луѓето, сега сметам дека го прави спротивното и дека се се врти околу парите и кој поголем профит да напраи. Навистина ми е жал за тоа што се случува со Православните цркви...
Најискрено им завидувам на Католиците кој сите се заедно , не се делат наваква црква онаква црква ...
Можеби до негде и грешам но само кажувам што мислам , доколку негде згрешив се надевам Господ ќе ми прости :)

хаха ја не реков дека ќе ја мењам туку дека ќе ја прифатам која вера сакате за миљонче :) А санаториум супер шо си атеист ама лошо си го поставил ова :) Нема вера шо ја и ти би ја мењале... само да прифатиме друга можеме... али нема зашо и вака ми е супер

Религиските институции, како на пример црквата, се за мене машини за правење пари. Затоа не верувам во нив. А во христијанството верувам делумно, значи, не целосно. Така што, јас и да ја сменам религијата, ќе ги имам истите сфаќања за Бог, како сила што ја има во секој од нас и како наш потенцијал да бидеме добри. Менувањето на верата на хартија, па уште ако добијам и кеш.. Пфф нема проблем!

Со оглед на тоа како луѓето во денешно време ја гледаат религијата... Со оглед на тоа што црквите од авторитет и поим за близина кон Бога преминаа во институции во кои се перат пари и во кои се краде, мислам дека нема да биде проблем ако сменам религија посебно за толкава сума... Како и да е, секоја религија има една иста основа.. И како што кажа мими погоре, јас можеби на хартија ќе бидам друга вера, меѓутоа, себеси секогаш ќе се сметам за христијанин, и верувам во она што ми го презентирала мојата религија, без сомнежи...

темава нема смисла-нормално би сменила религија за толку пари,а кој може да види која религија си во душата?христијанка по дух,верувам во Исус Христос и не верувам дека некој ке ми понуди толку пари за да бидам нешто друго.

глупо прашање. Вера не би променил за ништо на светов НИКОГАШ!!!

Без размислување дајте ги парите и веднаш ќе ја сменам!!!

Не,никако,никогаш

Ја променивме верата :popce:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom