Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Eпа вака сега, доколку сакам да имам и Линукс и Икспе на комјутеров и да ги користам кој кога ке ми се сака, кој чекор е следен, колку партиции треба да се направат? Помош!![]()
ext3убунту 7.04 kakov tip na particija koristi ?
ЛУЃЕ МИ ТРЕБА ПОМОШ ОКОЛУ ЛИНУКСОВ.
НЕ ЗНАМ КАКО ДА ЈА ИНСТАЛИРАМ МРЕЖАТА НА КОМПЈУТЕРИТЕ НА ШКОЛО НЕЛИ НА ЕДЕН СЕРВЕР СЕ ПОВРЗАНИ 6 КОМПЈУТЕРИ А ЈАС ЈА ИЗБРИШАВ МРЕЖАТА И СЕГА САМО СЕРВЕРОТ СЕ УКЛУЧУВА А ДРУГИТЕ НЕ КАКО ДА ГО РЕШАМ ПРОБЛЕМОТ КАКО ДА ИНСТАЛИРАМ ТОА NCX LINUX ЈАС МУ НАПРАВИВ УНИНСТАЛ АКО ЗНАЕ НЕКОЈ КАКО ДА ЈА УПРАВАМ РАБОТАТА НЕКАК КАЖЕ ЗОШТО НАШКОЛО КЕ МЕ СКРШАТСЕ ПРАВЕВ ПАМЕТЕН ЈАС И СЕГА НЕ ЗНАМ КАЈ ДА ГО НАЈДАМ ТОА ЗА ИНСТАЛИРАЊЕ АКО ЗНАЕ НЕКОЈ ВЕ МОЛАМ ПОМОГНЕТЕ МИ ТРЕБА ЗА УТРЕ КАКО КЕ ОДАМ НА ШКОЛО АКО НЕ ЗНАМ ДА ГО НАПРАВАМ НЕ ЗНАМ ТЕШКО МЕНЕ КЕ БИДЕ
EXT-3FS и SWAP свапот го правиш зависно од рам меморијата(ако рамот е 1гб тогаш свапот треба да биде 2)барем така имам читано а убунтуто 8.4 го инсталирав и работеше и без свап
Јас се обидов да инсталирам Ubuntu без swap, но заглави сред инсталација. Мислам дека немаше доволно меморија (имам само 256 MB). Пред да инсталирам, ме предупреди дека може да има проблеми со инсталацијата. Инаку не сум проверил дали ја користи swap меморијата за време на работа. Мое мислење е дека со поголема меморија не е потребен swap.
Колку меморија има компјутерот?
Колку меморија има компјутерот?