Ресторани - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Iris
  • Време на започнување Време на започнување

Iris

Ruzha, ruzhica...
Член од
29 април 2005
Мислења
278
Поени од реакции
7
Denes letam za Skopje. Za vreme na mojot prestoj tamu sakam da pojdam vo site restorani kade shto ima relaksirachka atmosfera, starogradska muzika, dobra usluga...

Slushnav deka restoranot "Vodenica" sega e italijanski restoran. Mnogu mi go pofalija...

Imate nekoi predlozi?

Верувам дека за некоја минута Гарфилд ќе ти ги наброи повеќето.
Тој е „џедај“ за ресторани и кафани во Скопје.

Јас не би можел да ти кажам, повеќе сум по маалските кафанчиња со друштво, отколку во отмените ресторани. :wink:

Iris напиша:
Za vreme na mojot prestoj tamu sakam da pojdam vo site restorani kade shto ima relaksirachka atmosfera, starogradska muzika, dobra usluga...

Slushnav deka restoranot "Vodenica" sega e italijanski restoran. Mnogu mi go pofalija...

Imate nekoi predlozi?

- Lira;
- Zhabar, na Kej;
- Bravos;
- Krigla;
- Orach;
- itn itn ...

Veruvam deka sekoj ovde ke ti kaze barem po edno mesto koe go posetil, i koe mu ostavilo vpecatok.

Uzivaj vo prestojot vo Mkd.

Noviov italijanski restoran Vitoria e extra, drugi Iv e super mestence, Bravos kaj sto ima najubavi pileski prsti i ako mi tekne uste nekoe drugo ke napisam:)

mozhe da idesh u Bonimi tamu od vtornik do chetvrtok ima starogradska muzika i ambientot e extra toa ti e kaj soboren hram

Гостилници
*Ганза (за мене н најбавата)
*Идадија
*Кај Рада (бато), моментално не работи не знам зошто
Сите во Дебар маало

Ресторан
*Носталгија
Препорачувам да си закажеш
*Македонска куќа

*Шест чешми - на средно Водно

доста се...

Mojot top 3:

LIRA
ORACH
ZZABAR

Ama moze i:

MAKEDONSKA KUCA

Pa zasto da ne i:

KEJ (vremeto e seuste mnogu ubavo i vecericka so pogled na Vardar i ne e losa ideja)

Мрзенци

Ја заборавивте Мрзенци. Има највкусна традиционална македонска кујна. Башка директорски амбиент а богами и цени.

Дефинитивно ја препорачувам ЛИРА.
Без да отидеш до Bravos да не си заминеш:) ама тука треба да си направиш резервација, најдобро ден два однапред. И на музиката бакшиж да им оставиш:)
Не знам дали работи Чардак, многу одамна не сум била се надевам дека е отворен уште...можда некој знае повеќе...?

Re: Мрзенци

ZisDead напиша:
Ја заборавивте Мрзенци. Има највкусна традиционална македонска кујна. Башка директорски амбиент а богами и цени.

Kade e toa?

Nedelava kje planiram da pojdam tamu ako ima ubavi salati :)

Балила бе луѓе ја заборавивте :x Најдобра пицерија во градов дефинитивно,а башка и екстра тестенини прават,а ко за предјадење ви прпорачувам грчка салата и ж`та м м м :!: Се наоѓа позади беверли стариот трговски , во кулите е,пред завод за вработување....

Vodenica number 1! :)
Mnogu e ubavo i ima mmmmmmmmmmmm hrana :)
pogotovo salatite i predjadenjata se najvkusni :)

Ja ko si bev za Makedonija pred 3-4 godini bev vo Meana B,Kaj Zlate,i edno restorantce vo aerodrom karsi majcin dom preku ulicata,nekade vo toa zgradite nese sekavam :)
No i trite kafeanki bea dobri.Sea zavisi za kakov ambient i kakva hrana si...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom