Што читате во моментов? (со краток коментар)

• Креатор на темата Креатор на темата Desert
  • Време на започнување Време на започнување
читање книги,па не е лоша темава за муабет.Што читам? Хм...,па читам доста ама не се памти се. Препорака читајте го Luis Sepulveda (Patagonia Express), многу симпатична
книга. Кој сака авантуристичко-анархистички книги нека си ја купи оти гадно ќе се кае.Во Македонија не знам дали ја има:pop:

''Стратегијата Банкрофт'' од Роберт Ладлам

Претходно од него ги прочитав ''Ракописот на Чанселор'' и ''Московски Вектор''. Еден од омилените писатели ми е заедно со Ден Браун!

Смрт во Венеција од Томас Ман.

bobanmacedonia напиша:
Смрт во Венеција од Томас Ман.
Ја прочитав и се каам шо ја прочитав, ти ебам книгата педофилска, болна книга.:nesvest:

vo momentov(vo zavisnost od raspolozenieto)citam nekolku polesni knigi „Una“ od Momo Kapor, „Sofijin svet“ od Jostein Gaarder i „20 ljubovni i 1 ocajnicka pesna“ od Pablo Neruda (prekrasna e). dobri se i knigite Quo vadis od Henrik Sjenkijevic, Devojkata so biserna obetka od Trejsi Shevalie i Pettata Gora od Paulo Koeljo (koi gi imam citano odamna) neodamna gi citav od Orhan Pamuk Sneg i Se vikam crveno(stvarno dobri knigi)

kerkata-na-mojata-prijatelka.jpg

Ќерката на мојата најдобра пријателка - Дороти Кумсон

Уште малку имам до крајот и можам да кажам дека е преубава книга. Трогателна приказна, на која верувам никој не би останал рамнодушен.

Kапиталот на Маркс.
Има 3 дела по 500-600 страни... иако тоа не е битно.
НАЈДОБРА КНИГА! :vozbud:

Kапиталот на Маркс.
Има 3 дела по 500-600 страни... иако тоа не е битно.
НАЈДОБРА КНИГА! :vozbud:

Зошто синко...аман...
Прво требало `Богатството на народите` од Адам Смит после Маркс...

Музика и тишина од Роуз Тремејн
историски роман, ведра и живописна приказна од Данска период 1629 год.

Мартин Идн. Од шо ми се сака. И Процес, од што морам. Ме демне од бироно али ај. Ќе се прам оти не го гледам.

„За мојата малечка“-Тони Парсонс
Ако ја немате читано,мој предлог до вас,феноменален пристап до читателот.И плус самиот наслов доволно допира и предизвикува :)

За самиот себе - Марко Аурелиј

Интересна книга, обожавам вакви, иако оваа е со поголема доза на песимизам, всушност, на моменти има голем оптимизам, па Аурелиј изгледа го заборава и се префрлува одма на песимизам па се провлекува повеќе. Хмм, има и некои застарени сфаќања, ама се' на се', убава книга со одлични цитати, треба концентрација за читање.

"Спутник љубов" од Харуки Мураками. Сосема на почетокот сум али ми се свиѓа. Можеби е малку контроверзна, но има некои многу добри мисли.

Во моментот некако се чуствувам напнато и решив некоја олабавена книга како што е жени од Чарлс Буковски а доколку сум расположен за потешка литература Фарма од Џорџ Орвел сега почнав да ги читам па ќе видиме како впечаток ќе ми остават

Мартин Идн. Од шо ми се сака. И Процес, од што морам. Ме демне од бироно али ај. Ќе се прам оти не го гледам.

Процес е еден од подобрите романи кој што ги имам читано само тоа што е лектира те тера на некаква одбивност кон книгата, ама така психолошка книга која што те тера да размислиш за некои работи, направи се дека ја гледаш и прочитај ја мој совет

Го читам маестрото, Габриел Гарсија Маркес-Љубов во време на колера, неговата раскажувачка техника е како спојување на површноста со сите длабочини во Јужна Америка.
Нешто слично на ова ...

(Pri)Bidejki sum prenatrupan so rabota, a obozuvam da citam, kratam od sonot t.e spijam pomalku, no ne citam nesto tesko poradi toa sto mozokot mi e na trista drugi sluzbeni nesta i mi treba malku relaksacija!
Sledstveno samo sto ja zavrsiv cetirilogijata na Stephanie Meyer - Twilight, New Moon, Breaking Dawn i Eclipse!

No, stom najdam malku slobodno vreme, ke se posvetam i ke ja prostudiram povtorno Estetika od Baumgarten! Cuvstvuvam deka im moment vo nea koj moze da se prenasoci i aplicira na denesnicata od aspekt na pronaogjanje nekonformizacija!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom