Што читате во моментов? (со краток коментар)

• Креатор на темата Креатор на темата Desert
  • Време на започнување Време на започнување
до вчера ја читав "девојката со бисерната обетка"
а од денес почнувам со "страниците за нашата љубов"

Во последно време читам Хемингвеј. Сега ја довршувам "Кога оружјето ќе стивне", а наредна на репертоарот е "Сонцето одново изгрева".

Мич Елбом - Петтемина што ги среќаваш во рајот

Само што ја завршив ’На дното’ од Максим Горски - драма отиде во еден ден, и сега решив малце да се посветам на делата на Фројд.
Сигмунд Фројд - Малиот Ханс.
:helou:

По иницијатива на россонерка и маца_кака ја читам страниците на нашата љубов...преубава еееее.овој автор ја има напишано и порака во шише и чекори на секавања...едноставно кога ке седнеш нема да станеш додека не ги прочиташ:vozbud:

Луѓе, јас земав од библиотека да ја читам Процес-Франц Кафка. Дали е добра??

Harry Potter книгата ја читам :)

После читањето на Порака во шише и Страници на нашата љубов дојде на ред и третата книга на Николас Спаркс - Чекори на сеќавање
Не се сомневам дали е убава, сигурна сум :)

А интересно ја започнува книгава авторот, вели: Прво ќе се насмеете, а потоа ќе плачете - после кажете дека не сум ве предупредил.

После читањето на Порака во шише и Страници на нашата љубов дојде на ред и третата книга на Николас Спаркс - Чекори на сеќавање

А интересно ја започнува книгава авторот, вели: Прво ќе се насмеете, а потоа ќе плачете - после кажете дека не сум ве предупредил.

Книгата е преубава, нема да можеш да ја оставиш! И да така е, како што кажува на почетокот авторот-прво ке се насмееш, а после плачење-барем јас плачев:pipi:

Прекрасна книга... И земи си марамче - за секој случај. Викав дека не ми требаше, се зезав со тоа што го викаше авторот (да бе никад не сум пуштил солза на книга), али никад не реци никад.

Он топик... Земав сега 4тата ама по се изгледа ќе ја читам на море оваа се вика „Вистински верник“ и е од Спаркс.

Јади,моли се,Уживај-Елизабет Гилберт...на почеток сум,интересно делува онака напишана на народен јазик разбирлива...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom