Што читате во моментов? (со краток коментар)

• Креатор на темата Креатор на темата Desert
  • Време на започнување Време на започнување
Dani^^^ напиша:
Аххххх...има да се изнамачиш со High Level :icon_lol::icon_lol: Само колку сум среќна што го поминав баш ТОЈ учебник!! :icon_lol:
Фала на утеха :pos:
Стварно бе.. HL земале, а гледаат дека маки мачат сите :lud:

Инаку во моментов читам есеј (надевајќи се дека ќе ми текнат уште 200 збора), а во слободно време "100 години самотија".

Denes zavrsiv so knigata "DA-rece taa" od Misti Bernal.
Prekrasna kniga, bazirana vrz vistinska prikazna za masakrot vo srednoto uciliste "Kolumbajn" 20 april 1999 godina kade sto dvajca vooruzeni ucenici vleguvaat i ubivaat 13 ucenici.
Celata prikazna e za Kesi Bernal, opisan e celiot nejzin 17 godisen zivot.Knigata e napisana od majka i,tatko i i brat i.
Ustvari knigata se vika "DA-rece taa", bidejki koga vlegle vo skoloto i stavile pistol na glavata i ja prasale dali veruva vo Gospod.Taa odgovorila "DA" i togas ja ubile.
Mnogu potresna prikazna.Veruvam deka poveketo od vas se sekavaat na ovoj nemil nastan vo 99.:icon_mad::(
SheSaidYes.jpg

Slika od knigata i Kesi

Dani^^^ напиша:
Чекам критика откако ќе ја прочиташ!!А ти Офчар ако си ја прочитал дај не штеди на зборови-кажи вреди ли?

Mein Kampf??? Неуспешен филозофски обид на еден растроен тип. Фрлај тоа ѓубре. У ствари, можда вреди да се прочита чисто како антипример.

Ниче - да. Риспект. Ама Хитлер - 99,9% книгата ја читаат ради звучноста на името на авторот.

spooky напиша:
- 99,9% книгата ја читаат ради звучноста на името на авторот.
Najn - radi pomislata deka mozebi neshto povekje ke razberat, iako ni osnovite za nego ne gi znaat.

Офчар напиша:
:cuc::cuc::cuc:

ја барам ја нема.. чаре?

иначе читам некои политички ствари.. задњо ми се говорите од Демостен..

ја ја најдов у токио, чаре? да ти ја донесам :)

Blue Blood - Ivy League Mysteries. Pamela Thomas-Graham

Дванаесетта планета- Zeharija Sichin

....книга во која се поткрепува една од теориите за појавата на човекот...интересно...но, веќе видено.....а не толку фино разработено:)
сепак, на тие 'филозофски' прашања, сега за сега, нема одговор...

Obicno citam trileri.Momentalno ja citam havanski zaliv od Kruz a po toa planiram da pocnam so Stephan King Mracna kula( dosega 5 prodolzenija,slicno so Gospodar na prstenite).

Вчера ја почнав „ Човечка димензија” од Марјан Ѓорчев. Од тоа што го читнав досега - изобилува со многу добри анализи, длабоки мисли и визионерски идеи.

Partiska literatura?? Ехем, шега мала. Јас ја прочитав Killing time - Caleb Carr! не е лоша, ама онака, за плакнење ум.

Читам мануал How to setup Squid as a Caching proxy :)

StormAngel напиша:
Го зедов у раце Скршено огледало од Агата Кристи.
Ќе видиме како ќе испадне.:)

ej dobra kniga e taa...inace jas pred nekoe vreme ja procitav "Papata Jovana" i moram da vi ja preporacam poso e najubava kniga sto sum ja procitala,600 strani za 3-4 dena,tvrdam deka e najzakon kniga sto e napisana do sea...ja ljubam :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom