"Материјал за брак" или само уште една "обична девојка / момче"?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.319
Поени од реакции
34.736
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.kajgana.com
Верувам дека повеќето жени би ги заинтригирале одговорите на мажите на оваа тема. Прашањето е упатено до мажите (оние повозрасните*, па и оние во брак), а соодветно на нивните одговори и жените може да се упатат со потпрашања и коментари.

Мажи, како одлучувате (знаете) дека девојката со која сте во врска е "онаа вистинската" или само "попатна девојка" додека не се појави вистинската? Дали секогаш на почеток на врската пристапувате математичко-аналитички, ја тестирате вашата партнерка или едноставно знаете дека во неа "има потенцијал"? За кои грешки ставате највеќе минуси и колку минуси толериратет? Кои работи се пресудни за вашата одлука?

Никола, ќе не потсетиш како беше тестот со чорапите? :-)

* не Била Бонг и Фантом.

Хух

ај по ред

Мажи, како одлучувате (знаете) дека девојката со која сте во врска е "онаа вистинската" или само "попатна девојка" додека не се појави вистинската?

Порано дур бев млад и зелен мислев дека ке се оженам или многу богато или заради премногу љубов на брзинка . Додуше и сега така некако мислам само малце сум сменил некои размислувања. Вистинската мора да е стабилна , да ме почитува и да ме следи во се што мојот луд ум ке смисли. Да е стрплива преди се . Ако не е , ако се курчи и покажуе и најмал знак на феминизам оде она у корпата бивши дур кажеш кекс .

Дали секогаш на почеток на врската пристапувате математичко-аналитички, ја тестирате вашата партнерка или едноставно знаете дека во неа "има потенцијал"?

Се водам по инстинктот мешан со некои психолошки прашања и ситуации во кои ги ставам потенцијалните , ако поминат идат на друг левел ако не пак у корпа на бивши, ај споменар ке го наречеме. Мада сеа сфакам дека вистински срекен маж може да биде само во брак со жена која не ја сака со иста мерка како таа него. Тоа дава стабилност, премногу емоции и љубов на долги стази особено кога машко дава на жена е штетно.

За кои грешки ставате највеќе минуси и колку минуси толериратет?

за секс најголеми минуси , после за курчење ептем минуси зависи од ситуација никогаш не сум праштал многу повеке од два три минуса дури и на тие кои сум ги сакал , па кога ја можам да сум најбољи за неа може и она да се потруди да биде за мене нели

Кои работи се пресудни за вашата одлука?

Да е стабилна, да не се занесува, да знае да ме насмее и да е тактичар ... да знае како да издејствува тоа што сака ама да не го осетам тоа односно да се направам дека не го осекам тоа ...јебига малце сум специфичен ал бар сум искрен

Верувам дека повеќето жени би ги заинтригирале одговорите на мажите на оваа тема. Прашањето е упатено до мажите (оние по возрасните*, па и оние во брак), а соодветно на нивните одговори и жените може да се упатат со потпрашања и коментари.

Мажи, како одлучувате (знаете) дека девојката со која сте во врска е "онаа вистинската" или само "попатна девојка" додека не се појави вистинската? Дали секогаш на почеток на врската пристапувате математичко-аналитички, ја тестирате вашата партнерка или едноставно знаете дека во неа "има потенцијал"? За кои грешки ставате највеќе минуси и колку минуси толериратет? Кои работи се пресудни за вашата одлука?

* не Била Бонг и Фантом.

Гледам дека нема храброст кај машкиов свет, па да го скршам мразот.......
Материјалот за женидба се архивира во фајлот наречен искуство со секој поминат ден...А инаку, не можеш во целост да бидеш сигурен дали таа е онаа вистинска или не, луѓето се менуваат:wink:

не можеш во целост да бидеш сигурен дали таа е онаа вистинска или не, луѓето се менуваат:wink:
Можам, барем за една работа. Еве, базирано на тоа што ти го напиша: се бара стабилна девојка која нема да го менува својот карактер при секој ПМС или после секој муабет со "другар/ка". Се бара девојка која нема лабилна личност која лесно се менува при секое влијание надвор од врската (читај - перење мозок). Таквите девојки се далеку од "материјал за женидба". Тие се коковчиња. : )

Ти го сменив малку насловот, не е фер прашањето да биде само за мажи наменето, ко ние да немаме право на избор.:icon_lol:

Како (ќе) знам? Убаво си кажа Лејди, искуството го прави своето. Не би можела да издвојам неколку карактеристики што Mr.Right мора да ги поседува, бидејќи се е релативно.

Никогаш не можеме да бидеме 100% сигурни дека партнерот е оној вистинскиот. Едно е да сакам да сум со некој до крајот на мојот живот, а друга работа е дали истото ќе се оствари.

Најубаво е да се почека, без пребрзи заклучоци, без планови и глупости ко како ќе си ги крстиме децата (а во врска сме пола година, пример), па после да се трескаме од земја зошто ОооОоо зошто Mr.Right испаднал само привремен.:pos:

Единствено што би сакала е почитување, љубов и разбирање. Останатите карактеристики лесно се менуваат.

А да...и да има големо разбирање дур имам ПМС.

Не се сметам доволно компетентен да зборам за ова, но ќе се обидам да ги филтрирам мислите и чуствата за оваа тема.

Треба да ме сака, почитува, негува, нервира. Да се чуствувам како вистински маж покрај неа во секоја смисла на зборот. Треба да е женствена, многу убава, нежна, со одличен вкус и стил за мода. Да биде ведра, весела комуникативна, харизматична, прекрасна.
Мора да го поседува оној мајчински инстинкт и дух(девојки и жени верувале или не секој маж ова го приметува кај вас). Да ме подржува во мојте сништа идеи желби и животни насоки, да ми верува.

Јас ова како желботека го напишав. Не знам дали погоре напишаново воопшто има смисла, најверојатно кога ќе ја запознаам таа со која ми било судено да го поминам животот ќе го знам тоа.

Верувам дека повеќето жени би ги заинтригирале одговорите на мажите на оваа тема. Прашањето е упатено до мажите (оние повозрасните*, па и оние во брак), а соодветно на нивните одговори и жените може да се упатат со потпрашања и коментари.

* не Била Бонг и Фантом.

Некој овде можи се мисли околу прашањево :shok::back:
Па бара искуства. Ај со среќа.

Шо е до мене најбитно е да те почитува како чоек, а останатите работи горе долу произлегуваат од ова

П.с. за прекрстувањето на темата
Сепак мислам дека мажи и жени малку е различно па треба да си седат како посебни теми кога веќе сакаат и жените да зборуваат за ова прашање.

Ти го сменив малку насловот, не е фер прашањето да биде само за мажи наменето, ко ние да немаме право на избор.:icon_lol:.
Фино, фино.
Убаво е да се прочита дека девојките всушност бараат нешто повеќе од пари и сигурност за да стапат во брак. : )

Никогаш не можеме да бидеме 100% сигурни дека партнерот е оној вистинскиот. Едно е да сакам да сум со некој до крајот на мојот живот, а друга работа е дали истото ќе се оствари..
Тачно. Никогаш не се знае. Дури ни во бракот. Да имаше унифициран рецепт за 100% сигурност во врската - немаше да има разводи. Не е поентата на темата да се избаци херој кој ќе го каже „рецептот“, туку да видиме кон што се стремат мажите и жените пред воопшто да помислат да го кажат судбоносното "ДА". Онака, од забава, а може и да извлечеме по некоја поента од постовите на останатите членови.
Најубаво е да се почека, без пребрзи заклучоци, без планови и глупости ко како ќе си ги крстиме децата (а во врска сме пола година, пример), па после да се трескаме од земја зошто ОооОоо зошто Mr.Right испаднал само привремен.:pos:

Единствено што би сакала е почитување, љубов и разбирање. Останатите карактеристики лесно се менуваат.
Ух, да. Ова ме потсети на еден од постовите на Некрофилија, во кој кажа нешто во стилот на: "Денес, пред една година ти го дадов прстенот и се веривме". А после некој месец, наверојатно он ја извара неа, па она него - па пукна шпанска серија во милион продолженија.

Апсолутно без брзи заклучоци! Затоа и најчесто браковите "на брзинка" се неуспешни. Се сакале (така мислеле), од што се сакале се сексале без кондом, он ја напумпал, се земале и она родила бебе. Потоа животот им станува мизерен зошто не се познавале доволно добро и сега не можат да се поднесат. Вакви примери има еден куп.

Според мене, освен љубовта, толеранцијата физичката привлечност и психичката компатибилност битно е и доброто познавање. Барем 3-4 години врска, па малку заеднички живот, па финално бодирање пред брак. : )

А да...и да има големо разбирање дур имам ПМС.
И доволна залиха на Вентор и Аналгин? :pos:

Јас вака го опишав ,,совршениот,, партнер во една друга тема.
Сега место партнер читајте животен сопатник.

*,,совршенство,, -го ставив во наводници оти ми кажаја дека совршенсво не постои. :cry:. Мислам Псај беше. Сега ќе престанам да вервам и во принцови.Вие сте криви!:pos:

Никогаш не сум размислувал на оваа тема,малку сум збунет :icon_lol:
Па највероватно со тек на време и искуство со повеќе девојки се осознава и таа работа да ли е онаа вистинската,а што треба да поседува за да биде вистинска,хмм па што знам најбитно да има обострана љубов,почитување,разбирање,физичка привлечност...а и добро да се познаваме,но не секогаш и тие врски кои траеле долго а после тоа крунисани и со брак успевале,и тука нешто ме буни некогаш повеќе успеваат оние бракови кои се склопени за пократко време отколку другине...
А доколку чекаме совршенство,останавме сите неженети или немажени :icon_lol:

Ubavo ti e, sakash da ja nosish doma vo smisla da ziveesh so nea, sakash sekoe utro da se budish so nea, sakash da vecherash so nea(jas sakav i da rabotam so nea ama ne chini NE NE NE!), koga ke ti bide interesno da idesh na kafe so nea i nejzinite drugarki, znaejki deka taa nema da dozvoli stanadarden zenski muabet, koga ke ti bide interesno da ja zemesh na kafe so tvoite drugari i ti da ne dozovlish da se chustvuva odvishok, znachi vo onoj moment koga ke pochnesh da funkcionirash i razmisluvash vo mnozina togash ke znaesh, ke znaesh koga sekoj den koga idesh na prodavnica pazarish za dvajca i tamu se podsetuvash koj shto mu se jade, ke znaesh koga: neshto tebe ti se pravi pa ke se setish deka ima ushte nekoj pokraj tebe na koj treba da mu obrnesh vnimanie, ke zanesh koga se vrakash od rabota i se sekavash deka ima nekoj doma shto te chaka i mu e glupavo bez tebe,ke zanesh koga nema da ti bide glupavo da podelish sve shto imash so nea(mashkite ke svatat), ke zanesh koga ke i dozvolish neogranichen pristap vo tvojot mobilen (pak ima finti ama ne gi kazuvam sega. hehehe), ke zanesh koga ke nauchish da imash polna doverba vo nea, koga ke imate zaednichko ime shto ke vi ja oznachuva vashata(i tvoja i nejzina) bolja polovina, koga ke nauchish da popushtash dovolno a da bidesh nepopustliv istovremeno, koga ke bidesh siguren deka bi i dozvolil da bide majka na tvoite deca i baba na tvoite vnichinja, ke nauhish koga nikogash vo nitu eden moment nema da se prashash 'ej zashto go napraviv ova' i ke nauchish koga sam ke svatish i ke bidesh siguren: deka te saka, e koga ova poslednovo ke go svatish ke znaesh! Stvarno.

....i ushte neshto ama sum umoren sega

А доколку чекаме совршенство,останавме сите неженети или немажени :icon_lol:
Фала богу! Морав да цитирам оти јас го спомнав совршенството, да не бидам погрешно сватена. Совршенство не постои никој не е совршен затоа се тука некој минимун на квалитети кои сите ги бараме кај партнерот/партнерката за да бидат подобни за со таа личност да би можеле да стапиме во брак или да бидеме заедно.

Мажи, како одлучувате (знаете) дека девојката со која сте во врска е "онаа вистинската" или само "попатна девојка" додека не се појави вистинската?
Секој дечко е попатен.
Вистински нема да има се додека тоа попатен добро не се испраксира, се додека не дојде до реално познавање на партнерот.
Иако и тогаш нема ништо да биде сигурно бидејќи вистински кога станува збор за партнер е многу релативен поим.
Луѓето не се моногамни личности.
Дали секогаш на почеток на врската пристапувате математичко-аналитички, ја тестирате вашата партнерка или едноставно знаете дека во неа "има потенцијал"?
Никогаш не влегувам во врска со анализа, тоа следува малку покасно.Битни ми се емоциите, за да дојде до емоции мора да има потенцијал.
За кои грешки ставате највеќе минуси и колку минуси толериратет?
Се зависи од тоа колку ми е битен партнерот, ако некој го сакам, без фолирање, тогаш сум многу толерантна личност, можам бар да се обидам да ги разберам околносите.
Најголема грешка, изневерување, тоа не е минус, тоа е еднакво на крај на врската.Исто не поднесувам многу откажување на планови, каснење, се др. не ми смета толку многу.
Кои работи се пресудни за вашата одлука?
Среќата.
Ако ме прави среќна, тогаш тоа е тоа.Но се разбира за да ме прави среќна, треба да има љубов, треба да има разбирање, треба да има подршка и многу други елементи кои се битни за да се изгради нешто.

* не Била Бонг и Фантом.

Aко морам да одберам само еден критериум ќе кажам зрелост (сексуална, емоционална, ментална). Обично таа карактеристика ја наоѓам кај оние девојки што сами го заработуваат лебот. Минус секогаш ставам на посесивност и љубомора, и ароганција.

Брајан Адамс ќе каже And when you see your unborn children in her eyes...

Според мене, годините (на избирачот) се пресудни дали обичната девојка/момче, ќе бидат гледани низ призмата на “материјал за брак“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom