Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
marketar напиша:
iako sum fan na milan, gledajki gi poslednite igri na milan, a i vecerasniot poraz od palermo so 3-0 vo kupot mora da priznaaam deka i ovaa godina ste epten blisku do 29 kata, a na nas ni ostanuva da se podgotvime dobro za natprevarite so baern minhen vo ligata na sampionite oti na kraj samo uste toa ni ostana vo ovaa sezona.
definitivno si u pravo mnogu ama epten mnogu juve e blisku po 29 pat da stane shampion u italija! milan godinava mnogu me iznenadi i razochara mislef deka godinava so gilardino ke osvojat titula ali zdravje slednata znachi realno kazano 29 titula :pehar: :kajg: a na milan mu ostanuva da go pomine bayer sho ke bide isto taka mnogu teshko

deneska t.e. snosti zavrsija nastapite i na juve vo kupot na italija. vo revansot pobedija vo rim na roma so 0-1 no doma izgubija 3-2 pa poradi toa ispadnaa od kupot. strelec bese mutu od penal a interesno e sto vo 18 minuta crveni kartoni dobija ibrahimovic i dakur.

p.s. barem nema dvojna kruna da osvojat.:icon_lol: :icon_lol:

Од фан-блогот на јуве:
Јувентус победи на гостувањето во Рома во реванш-четвртфиналето од Купот на Италија но сепак, Рома е тимот кој оди понатаму поради гол повеќе постигнат на гости. Капело на терен исфрли добар состав, на одмарање беа Емерсон, Каморанези, Замброта и Трезеге. Во нападот стартери беа Залајета и Ибрахимовиќ. Рома прва дојде во водство преку Тоти но неговиот гол беше поништен поради офсајд. Малку подоцна, црвени картони добија Ибрахимовиќ и Дакур поради меѓусебен конфликт. Беше направен фаул врз Тоти и додека тој беше на земја Ибра ја шутна топката во него, по што Дакур го турна Швеѓанецот за на крајот двајцата да бидат исклучени што беше престрога одлука на судијата. Јувентус поведе веднаш по стартот на второто полувреме од пенал откако Перота играше со рака во шеснаесетникот. Муту прецизно го изведе пеналот што значеше дека на Јуве му е потребен уште еден гол за да оди понатаму. Во обидите да се постигне голот, во игра влегоа и Дел Пиеро и Емерсон, додека Замброта влезе во игра по повредата на Зебина. Најзрелите шанси за Јуве ги имаа Замброта и Виеира кој ја погоди пречката. Честитки за пласманот понатаму на Рома, за нас, останува да се концентрираме на задржување на предноста во Серија А како и на осмина-финалето од Лигата на шампионите против Вердер Бремен. Forza Juve!

juve pak se iskuba denes, tepa so 1-0 i toa golot ke da bese od ofsajd, i koj drug ako ne del pjero, plus na udineze i igrac u prvo poluvreme im isklucija. ama ako odamna se znae deka sudiite u italija na cija strana se.:):)

marketar напиша:
juve pak se iskuba denes, tepa so 1-0 i toa golot ke da bese od ofsajd, i koj drug ako ne del pjero, plus na udineze i igrac u prvo poluvreme im isklucija. ama ako odamna se znae deka sudiite u italija na cija strana se.:):)

Хаха... судиите на чија страна се? Тоа е добар изговор за сите фанови на лузерски тимови :icon_lol:
И да, голот беше од офсајд...so what? Кога Милан или Интер ќе дадат гол од офсајд или во 97 минута тогаш е ок...а кога Јуве ќе даде одма сите со дрва и камења... Не велам дека е во ред да се постигнуваат нерегуларни голови, немојте да ме разберете погрешно. Едноставно, морате да признаете дека Јувентус игра фантастично оваа сезона а тоа не се должи на судиите туку на неверојатниот тим што го состави Капело...тоа е тоа.

Плус...оној Де Санктис бранеше све живо, како со 100 раце...редно беше да влезе една топка, макар и од офсајд...

Јувентус успеа да продолжи побенички и да ја задржи предноста од 8 бода пред Интер на чело на табелата (сега веќе 14 пред Милан кои одиграа нерешено со Лацио). На 12-тиот натпревар на Деле Алпи ја забележавме и 12-тата победа и тоа против Удинезе со голот на Дел Пиеро во второто полувреме. Да почнеме: Капело поради отсуството на Виеира и очајните настапи на Џаникеда и Бласи кои вообичаено влегуваат во првиот состав доколку Французинот или Емерсон се отсутни се реши да постави комплетно нова тактика. Муту играше како лево крило на местото на Недвед кој пак се префрли на десната страна, додека Емерсон играше на својата стандардна позиција а Каморанези како полу-шпиц. Одлично функционираше партнерството меѓу Недвед и Замброта по десната страна како и Муту и Балцарети по левата. Каморанези се покажа одлично како полу-шпиц, а таков фудбалер сме немале во Јувентус уште од времето на Зидан кога тој играше како полу-шпиц.
И двата тима имаа свои шанси, Удинезе имаше неколку во првото полувреме но не ги искористи (вклучувајќи и еден поништен гол поради офсајд) додека Мунтари направи два кретенски фаули за неколку минути и беше оправдано исклучен. Во продолжението од натпреварот, Јувентус напаѓаше а играч на натпреварот беше голманот на Удинезе, Масимо Де Санктис - човекот бранеше како да има 100 раце. Ги одбрани ударите на Ибра, Трезеге, Муту, Недвед и Каморанези во неколку наврати. Голот за Јуве го постигна Il Capitano Дел Пиеро по додавањето на Каморанези. Мора да се истакне дека голот всушност беше нерегуларен бидејќи Дел Пиеро се наоѓаше во офсајд позиција но тоа е тоа - голот беше признат како регуларен. Одиме понатаму! Forza Juve!
П.С.
Офсајдот не беше санкциониран бидејќи судијата едноставно закасни и не ја гледаше ситуацијата од добар агол... Можете и да го download-ирате на следниов линк... КЛИК ТУКА.
Од тој агол не можеше да види дека Дел Пиеро е во офсајд.

Од мојот блог.

nego zeko drugar moj kako so parma ? mnogu ni dolzat ali sea mislam deka juve e pod pritisok poradi ova so udineze i plus i markioni im go zemavme moze bod da ni otkinat . no veruem u moite momci

АЛЕСАНДРО ДЕЛ ПЈЕРО

Не знам дали бев во офсајд

"Навистина не би можел да кажам дали се наоѓав во офсајд при постигнувањето на голот. Настојував да побегнам од недозволена ситуација, а судијата е тој кој требаше да ја прекине играта доколку јас се наоѓав зад противничките дефанзивци. Мило ми е што му донесов нов триумф на Јуве, особено бидејќи многу се мачевме да го скршиме опторот на Удинезе. 'Фриулијаните' се прикажаа во одлично светло, и ме изненадува што не се наоѓаат погоре на табелата и оваа сезона, како што тоа беше случај лани", изјави капитенот на Јуве.

ЏИЏИ БУФОН

Удинезе одигра одлично

"Можеме да бидеме презадоволни по оваа победа, особено ако се земе во предвид дека фудбалерите на Удинезе одиграа одличен меч. Ни создадоа многу проблеми, особено во првото полувреме кога многу често се закануваа кон мојот гол. Кога останавме со фудбалер повеќе беше многу полесно за нас да го наметнеме сопствениот стил на игра. Одлично е што останавме со плуд осум бода во однос на Интер и по ова коло, бидејќи многу посмирено ќе влеземе во следните натпревари", истакна голманот на "старата дама".

Услуги за Јувентус од сите страни

ФАКЕТИ ВО ВОЈНА СО МОЏИ

Претседателот на Интер, Џакинто Факети, почна нова војна со челниците на Јувентус изјавувајќи дека "старата дама" добива услуги од сите страни за да дојде до титулата во Серија "А".

"Ова е навистина срамота. Удинезе одигра максимално ангажирано на Деле Алпи, но судиите не им дозволија на фудбалерите на Серсе Козми да дојдат до најмалку еден бод. Очигледно е дека Јуве добива помош од сите страни, што е фрустрирачки за останатите екипи во Калчо-лигата", изјави Факети.

Веднаш по ваквиот коментар на претседателот на Интер, со своја реакција се јави и Лучијано Моџи.

"Глупаво е да се каже дека првенството е нерегуларно и дека Јуве добива подароци од судиите. Точно е дека Датило и неговите помошници погрешија при голот на Дел Пјеро, но ова ни е прва услуга што судиите ни ја направија сезонава. Кога бевме оштетувани, ние молчевме, и затоа сметам дека ваквите изјави од таборот на Интер се навистина наивни", истакна генералниот менаџер на "старата дама".

ПОНУДА ЗА НОВ ДОГОВОР ДО ШВЕДСКИОТ ГОЛГЕТЕР

Почнаа преговорите со Ибрахимовиќ

По повеќе од два месеци одложување, Јувентус вчера и официјално ги почна преговорите за нов договор со Златан Ибрахимовиќ.

Челниците на "Старата дама" долго време шпекулираа дека се наоѓаат пред договор со Швеѓанецот, што беше демантирано од страна на неговиот агент, Мино Раиола.

Дури вчера и двете страни потврдија дека преговорите конечно почнале, очигледно поради с$ почестите шпекулации дека Реал Мадрид е подготвен да плати 30 милиони евра за Ибрахимовиќ.

Шведскиот репрезентативец има договор со Јувентус до 2008 година со плата од околу три милиони евра по сезона, но Лучијано Моџи инсистира тој да ја продолжи верноста кон "Старата дама" најмалку до 2010 година.

"Добро е да се знае дека елитните клубови се интересираат за Ибрахимовиќ. Морам да кажам дека желба на фудбалерот е да остане во Јувентус и затоа Златан е пресреќен што Моџи и останатите директори ги почнаа преговорите за нов договор", изјави Раиола.

Сепак, првичните информации од Апенинскиот Полуостров говорат дека преговорите нема да течат без проблеми.

Првичната понуда на Јувентус изнесува петгодишен договор вреден четири милиони евра по сезона, што експресно било одбиено од страна на Ибрахимовиќ. Според "Газета дело Спорт", Лучијано Моџи јасно ставил до знаење дека годишна плата од пет милиони евра е максимумот што Златан би можел да го заработува на Деле Алпи, но Швеѓанецот инсистира на заработувачка од шест милиони евра годишно, колку што има и најголемото засилување на Јуве во летниот преоден рок, Патрик Виеира.

Како што стојат работите во моментов, многу лесно може да се случи преговорите експресно да бидат прекинати, и Ибрахимовиќ по завршувањето на сезонава да се пресели во редовите на Реал Мадрид.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom