Работи кои никој маж не сака да ги чуе од жена и работи кои не се кажуваат во кревет

Многу си поубава од мене вечерва тоа никако

абе нека збори коолу сака само да не ми ја дава ташната да и ја ,, причувам ,, дур она влага по продавници а ја надвор ко петарда со женска ташна си седам и си размислувам.

мажот не сака да слушне:
-дебела сум
-леле ноктот го скршив
-ќе ме почекаш да ги пробам чизмине?
-знаеш дека онаа и оној...
-ме боли глава сеа
-придржи ми ја ташнава
-мислиш дека сум секси?
-да се фарбам црвена или плава?

Заљубена сум во друг-нема полоша фраза од оваа.Тогаш и лакот за нокти и ташната и бојата на косата се малку повеќе од излишни.

~За бившиот~

Какви било приказни за поранешни дечковци, дури и за оние кои биле вистински клошари. Ако вашиот бивши бил глупав тетовиран поранешен затвореник без памет, ова може да го направи машкото да се чувствува како досаден и не мажествен. И исплашен.

~Име~

Било чие име, додека спиете.
Па никој неќи да слуша за бившите,без разлика дали е машко или женско.И се разбира никој неќи да слушни како неговиот партнер во сон довикува друго име.

~За неговата големина~

"Би рекла дека е околу просечен ако не и малку поголем." Не, стварно нема потреба да се плеткате околу големината. Тоа е како машкото да зборува за вашата тежина и да ја споредува со други девојки. Може да доведе само до недоразбирања и болки.
Овде веќе нема место за дискусија,никој неќи да биди споредуван со друг,на било кој начин, а камо ли за големината,посебно оти им е слаба точка на машките:pos2:

~Шопинг~

Каква било информација околу работите што мислите да ги купувате. Мажите се комплетно среќни со она што навистина ќе го купите, но копнежот по оние штикли/фустан/чанта, ги нервира.
Можи да се речи дека е вистина.Машките не се замарат со шопинг.Влеват во бутици по потреба и првото нешто што ќе го бендисат го купват.

~Цимолење~

Звукот на плачење. Ги уништува. Секој маж се би направил за неговата сакана да не биде тажна и депресивна, ама претераното цимолење ги вади од такт.
Точно,ги фаќа паника ко ќе видат женско кај шо плачи и не знат шо да напрат за да ја смират:pos2:

~Вашите соништа~

Вашите соништа. Освен ако не сме ние во нив и ако сме во позитивно светло. Ако не, чувај ги за психијатар.
Не мислам дека е ова вистина.Баш си ги раскажваме сонојте со дечкото и си ги толкуваме.:)

мажот не сака да слушне:
-дебела сум
-леле ноктот го скршив
-ќе ме почекаш да ги пробам чизмине?
-знаеш дека онаа и оној...
-ме боли глава сеа
-придржи ми ја ташнава
-мислиш дека сум секси?
-да се фарбам црвена или плава?
:pos2:секогаш се нервира ко ќе му речам така.И одма следи коментар:Ајде побрзо,неќам да ме гледат луѓето со чанта:pos2::pos2:

mislam deka ne si totalno vo pravo so rabotive..... da ima nesto sto e tocno ama ne bas se....... togas izleguva deka zenskite ne se bitni i deka vrskata e svedena na monotonija....... pa neli partnerot treba da bide sekogas tuka za nekoj problem ili obicen muabet? :toe:

~За неговата големина~

"Би рекла дека е околу просечен ако не и малку поголем." Не, стварно нема потреба да се плеткате околу големината. Тоа е како машкото да зборува за вашата тежина и да ја споредува со други девојки. Може да доведе само до недоразбирања и болки.

Море секое машко сака да ги слушне зборовите “ЛЕЛЕ КОЛКАВ ТИ Е“ или “WOW“ иако може да му е најмал на свет иначе ниту едно машко не сака да слушне “Чекај, а кај ти е?“ или “Колцав ти е?“ а уште помалку “Мислиш дека со ова можеш да има ѕех:?:“ Зашо тогаш ќе го закопа па и колку да му е расположението кренато ќе предизвика Куропаѓачки Срам :kesa: кај него а и со тоа ќе прикаже девојката дека е лесна и дека се пеглала со многу повеќе машки и дека има пробано многу повеќе машки :helou::star:

Море секое машко сака да ги слушне зборовите “ЛЕЛЕ КОЛКАВ ТИ Е“ или “WOW“ иако може да му е најмал на свет иначе ниту едно машко не сака да слушне “Чекај, а кај ти е?“ или “Колцав ти е?“ а уште помалку “Мислиш дека со ова можеш да има ѕех:?:“ Зашо тогаш ќе го закопа па и колку да му е расположението кренато ќе предизвика Куропаѓачки Срам :kesa: кај него а и со тоа ќе прикаже девојката дека е лесна и дека се пеглала со многу повеќе машки и дека има пробано многу повеќе машки :helou::star:
Секое машко сака да ги слушни тие реченици,ама не да биде споредувано со големината на бившите :pos2:

I ne samo koga ke mu spomnis nekoj tvoj bivs, maskite najcesto ne sakaat da gi prasuvas i da im zboruvas za nivnite bivsi...

Maжите се можат да пребродат ама да ги зезаш или да им кажеш нешто лошо за сексот или за неговиот полов орган...е тука се отвара "женската"емотивност кај мажот.

Е па од горенаведеното единствено со девојката ме мачи шопингот,мразам да се шетам по продавници!!! А и тоа со соништата до некаде.

~Фамозното ДОБРО~

Зборот "Добро" како посебна реченица. Најстрашниот слог во женскиот речник.
Ова дефинитивно важи за мојот дечко.Го вади од такт :):):)

Што не треба да кажете во кревет?

Додека со вашиот партнер се милувате во кревет, треба и да размислувате што ќе кажете.Некои реченици е подобро да ги изоставите, затоа што ако не го направите тоа заборавете на секс.Постојат работи кои ниту мажот ниту жената сакаат да ги слушнат во кревет.

Жените во кревет не сакаат да слушнат:

А да се истушираш пред секс?-Ако жената не мириса,што и сте знаеле пред да ја донесете во кревет, нема причина да и кажувате.Доколку навистина мириса-зошто сте ја викнале во кревет?

Дај ми да влезам само малку, чисто онака, па потоа ќе ставам кондом.- Ако прв пат имате односи со вашата нова девојка, ова е последна реченица која треба да ја кажете.Ќе покажете неодговорност и кон себе и кон неа.

Добро си јадела пред да се видиме? -
Во кревет никако не ги спомнувајте нејзините можни физички недостатоци.Ако не ви е важно, тогаш заборавете.А ако сакате да се пошегувате-не правете шега за физичкиот изглед на вашата девојка.

Дали си девица? -
И така ќе дознаете.Зошто такво прашање?

Спортот не ти е баш јака страна,а? - Повторно физичкиот изглед.Сте виделе каква е девојката, зошто ја критикувате?

Добра ти е онаа другарка. - Можеби и е', ама во моментот не сте во кревет со неа.

Малку си се здебелила! - Ако веќе сакате да и го кажете тоа, нека биде надвор од креветот.

А да изгасиме светло, помалку ќе видиме! - Можеби тоа го правите за да и угодите неа, ама таа би можела да помисли дека не сакате да ја гледате.Ако девојката сама не побара да го изгасите светлото, тогаш не го правете тоа.

За разлика од жените, мажите во кревет не сакаат да слушнат:

Не грижи се, за жените и сексот без оргазам е убав -
Кога мажот е премногу брз, често жените ја изговараат оваа реченица.Тие сметаат дека така го тешат својот партнер, но фраерите на тоа гледаат од друг агол- не се способни да ја задоволат партнерката.Или молчете или зграбете го и покажете му што да прави.Доколку се одлучите за втората опција, задоволството би било обострано.

Дали си уморен? -
Прашање кое сугерире дека неговиот полов орган не е во најдобро издание.

Па,не си веќе во најдобрите години - Реченица која го вклучува црвениот аларм во главата на мажот.Прво остарел, а второ стареењето е поврзано со јаката ерективна функција.Кога ќе ги спои овие две работи=пропаст.

Дали си...мислам дали си веќе внатре? -
За ова прашање не е потребно опширно објаснување.На него му е толку мал, што вие ништо не чувствувате.Но,дали постои начин како на фраерите да им објсните дека "големината" не ви одговара?Или глумете или оставете го.Немојте да го убиете во поим, затоа што и тој е свесен за "големината" на својот полов орган.

Сакам да имам дете со тебе -
Една од ретките реченици поради која фраерите веднаш ја губат желбата за секс.Ако порано не сте разговарале за ова или сте кратко заедно, ова е реченица која ќе го катапултира партнерот не само далеку од вашиот кревет, туку и далеку од вашиот живот.

Вечерва нема секс, ме боли глава -
Оваа реченица стана класика-шифра кога жената не сака секс.Во многу случаи болењето глава е вистинито, ама мажот мисли дека е филмање и бегање од секс.

Мислам дека заборавив да испијам антибеби пилула - Зависи од моментот кога ќе му ја соопштите веста.Ако е пред секс, паниката ќе остане на минимум, а ако е после секс, слободно следете ги промените на бои на лицето на вашиот партнер.Глаголот "мислам" во неговата глава ќе одѕвонува со саати, а ова заборавање говори дека и не се замарате многу околу заштитата.

Почекај, морам да го извадам тампонот - Имате месечен циклус и тоа значи дека долу е крваво, а и уште да го извадите тампонот? Можеби е најдобро да почекате неколку дена, за да не колабира вашиот партнер за време на секс

Епа повелете изјаснете се што не сакате да слушнете од партнерот за време на секс?

Епа повелете изјаснете се што не сакате да слушнете од партнерот за време на секс?

Не сум сигурна, не сум спремна, не знам како, не можам тоа, не сакам така... секоја реченица што почиња со НЕ, е fucking turn off. Ако си дошла до кревет, јасно е за што се работи, а одамна не сме религиозно воспитани и мисионерската поза е само “добро утро“ во денешниот секс...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom