Универзитет "Гоце Делчев" - Штип

• Креатор на темата Креатор на темата Tarzan
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 април 2006
Мислења
381
Поени од реакции
5
По повод свеченото отварање присуствуваа на новиот Универзитет во Штип,присуствуваа Премиерот,Господин Господин Стефан,членови на владата и луѓе од локалната самоуправа на градот Штип.Отворени се повеќе факултети од кои Информатика, Економски,Музичка Академија и Висока Медицинска во Штип, Земјоделски во Струмица и дисперзии на истиот во Св.Николе, Правен во Кочани...

Вашите мислења,дали ова ќе влијае добро на развитокот на науката и образованието?! ваши мислења...

пс. ако ја има темата веќе, може слободно да ја избришете

Со среќа нека биде, но мислам дека во оваа држава повеќе би требало да се земе во план што после дипломирањето на целиот тој кадар, затоа што нашите Бироа за вработување се преплавени со интелектуален кадар:toe:

пушти вести после и гледај,премиеро сите ќе не вработе :)

Знае некој дали има веб страна факултетов?

Слушнав дека предавањата на овој факултет биле на англиски.Ако некој знае да ми каже дали навистина е така, би му била благодарна.

Ќе има ли Филолошки?

И конкретно дали ќе има насока за македонски јазик и книжевност?

Конечно и во Источна Македонија вакво нешто :)
Како е можно, не ми е јасно, албанците на запат имааат повеќе права од Македонците на исток. Алооо, тие имаат 2 факса, а ние едвај еден и + тоа сега скоро почна со настава.
А нз зш децата од Источна се дискриминирани, демек мајни ги тие се од земјоделски населби, си имаат тие земјоделски у СР шо ќе им е економски и информатика и сл.:star: Сами си ги падат децата да одат во татарија да учат :uvo:

Денес излезе конкурсот од Универзитетот, нема Филолошки нели праша некој, сајтот нуди доволно информации. Браво за ваквиот потег, треба да се развие источна Македонија, ова е позитивен чекор.

Ima li tuka nekoj zapisan na ekonomski vo Stip? Kako ste zadovolni ??

да не знае некој дали може да се конкурира на 2 факултета шо се на универзитетот гоце делчев ори неш така прочитав ама не сум сигурна ако знае нека пише плс

да не знае некој дали може да се конкурира на 2 факултета шо се на универзитетот гоце делчев ори неш така прочитав ама не сум сигурна ако знае нека пише плс

Неможеш,ке ти требаат оригиналните документи...на еден факс можеш само да ги приложиш,и јас така сакав да сторам ама не може.

Можеш да конкурираш на 3 факултети на УГД (то.ест на три програми)
На пример
1. Правен (квота)
2. Правен (кофинанс)
3. Медицина (квота)

или

1. Правен (квота)
2. Општа Медицина (квота)
3. Англиски јазик (квота)

Три опции имаш, можеш од цел УГД, но треба да неведеш во државна квота или со кофинансирање

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom