Универзитет "Гоце Делчев" - Штип

• Креатор на темата Креатор на темата Tarzan
  • Време на започнување Време на започнување
Прашав на темата за машински факултет, ај и тука да прашам дали има некој кој е или кој бил на машински, смер ТРАНСПОРТ, ОРГАНИЗАЦИЈА И
ЛОГИСТИКА ?
ПП.

Јас сакам само да прашам дали има на Технолошкиот факултет катедра само за архитектура онаа стандардна архитектура што си е за ниски и за високи градби :)

Јас сакам само да прашам дали има на Технолошкиот факултет катедра само за архитектура онаа стандардна архитектура што си е за ниски и за високи градби :)

Не е тоа Технолошки туку Факултет за природни и технички науки и од оваа година треба да има и архитектура, види си во конкурсот.

[QUOTEБезидејазник]
Не е тоа Технолошки туку Факултет за природни и технички науки и од оваа година треба да има и архитектура, види си во конкурсот. [/QUOTE]

NE PO VRAT - PO SIJA

Резултатите од државна матура кога ќе испаднат

Novata Arhitektura sto ke se otvara na UGD ke bide za visoka gradba ili samo niska gradba

Има некој на оптиката????

Сакам да добијам податоци за Природно техничкиот, односно рударско геолошкиот смер и диспензираните студии во Прилеп?

-Претпоставувам дека на диспензираните студии, помалку часови би се одржувале.... но што е позитивно, а што негативно за диспензираните студии и општо?

Сакам да добијам податоци за Природно техничкиот, односно рударско геолошкиот смер и диспензираните студии во Прилеп?

-Претпоставувам дека на диспензираните студии, помалку часови би се одржувале.... но што е позитивно, а што негативно за диспензираните студии и општо?
Еве ти ја студиската програма. Разбуричкај се, ќе најдеш и друго додатно инфо ако те интересира.
http://ugd.edu.mk/index.php/mk/fptn/studiska-programa-rudarstvo

Иначе предавањата и вежбите си се одвиваат нормално и редовно, без отстапки. Скоро на сите факултети имаш по едно предавање и вежби по секој предмет неделно. Иначе позитивно од дисперзираните студии е тоа што си седиш и си учиш дома - пандан како од средно школо само со далеку повеќе слободно време, а негативност е послабата достапност до професорите и недостатокот од вонредна интеракција со нив (па и со повеќето асистенти). Јас сум апсолвент веќе од септември иии шо знам, арно прогуравме до сега .. :icon_mrgr:

Што мислете за новиот смер при факултетот за информатика-компјутерско инженерство и технологии? Имам слушнато дека бизнис информатика е признато и во САД,да не знаете кој е случајот со новиот смер?

Кај треба да се запишам за Биснис Менаџмент во Скопје да студирам,и која е цената по година?

Пишува ли некаде што предмети ке има за новата архитектура ??

Пишува ли некаде што предмети ке има за новата архитектура ??
Еве ти ја студиската програма ..
http://ugd.edu.mk/index.php/mk/fptn/arhitektura-i-dizajn

Кај треба да се запишам за Биснис Менаџмент во Скопје да студирам,и која е цената по година?
Туризам и бизнис логистика имаш во СК. А тоа Бизнис мен. не знам од каде ти е, нема таков смер на економски фак. За во СК иначе само ја најдов оваа адреса ''Александар Македонски'' бр.24 - Таму е кампусот на ФПТ, а најверојатно и на другите факултети. Бројот од студентската служба ти е +389 32 550 080

Еве ти ја студиската програма ..
http://ugd.edu.mk/index.php/mk/fptn/arhitektura-i-dizajn

Тоа е архитектура и дизајн. Препоставувам дека adzipetrov1 прашување за новата насока по Архитектура.

Инаку програмата никаде ја нема сега за сега. :D Би требало на уписите да ви дадат информатор со предметите кои ќе ги изучувате.

Могуче. Мене само тој смер ми го извади страната и мислев дека за него прашува. Арно кажа, на уписите ќе си ги види предметите ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom