Sony Vaio - од руски на англиски да се направи, може без формат?

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Локација
Usa
Веб-сајт
meettomy.site
имам лап топ сони ваио VGN-S460 и е на руски јазик се потполно, прашав 2-3 другари што наводно се малце внесени во компјутериве ама ми рекоа најлесно е со формат и да не се замарам понатака..
пробав со опциите во контрол панел и регионал ленгвич да подесам на англиски се рестартира но пак си останува се на руски јазик :) најлошо е што рускиот скоро ич не го владеам - т.е. ниту еден од словенскиве јазици - исто ко на кинески да ми е напишано.

Иначе извинување до модераторот што отварам нова тема, после нека ја спои со помош-совети, ама би ми требало помош до вечер.

е сега зошто некам формат да напраам, освен тоа што ми е голем ризик да не ги најдам драјверите како што треба на лап топов а и да ги најдам доста големо малтретирање ке ми биде, типот има околу 40 гига информавции - ке изгубам преку 2 дена а се му е на еден хард т.е. во една партиција :(

помош - доколку е нешто едноставно или лесно.

и п.с. дали некој знае пиратски виндоус дали може да се инсталира или ке мора некој си оригинален од сони, оти немам искуство јас многу со компјутери, знам на сименс и на ејпл лап топите (до сеа сум имал само со нив искуство) си бараат свој лиценциран виндоус од својата фирма :)

иначе фала однапред, на тие што ке ми помогнат да го решам проблемов. :)

никој сеуште со решение, по мсн ме бомбардиравте... ама ниту еден од советите не промени ништо кај лап топот, напротив зезнав малце работа, почна прашалници да ми појавува и се отвара прозорче како донт` сенд репорт и сенд репорт :/ кхм...

Инсталирај пиратски Windows XP, ама без формат и остави го стариот без промени (најдобро на друга партривција или фолдер на пр. C:\WINXP)
И ќе имаш DUALBOOT двапати XP. Потоа, на новиот Windows ќе можеш да си експериментираш со драјверите и ако нешто не успева можеш слободно да го одстраниш.

Некро чуј...
Со лаптоп-от гарант ти дале неколку CD-иња, со лиценциран windows, CD со драјвери, CD со јазици и слично.
Пошо ја иам HP компјутер знам ми дадоа неколку CD-иња, лиценциран Windows, Restore CD, Multi-Language Support и слично.
Е ова Multi-language support цд-во во него има неколку јазици кои се инсталираат за после да си одбереш Windows-от на кој јазик да ти биде, сите менија, прозорци и сл.
Види дали имаш такво CD и инсталирај англиски јазик и во Regional and Language Options ќе ти се појави ново мени кај што ќе ги мењаш јазиците на менијата, прозорците и слично.
Значи без формат. :wink:

Некро чуј...:wink:
ти мислиш дека сум од вчера? па да имав некакви цедиња со лап топот или да најдов супорт за симнување на драјверите немаше да поставувам тема на форумов и да го начукувам со непотребни бајти,

Инсталирај пиратски Windows XP, ама без формат и остави го стариот без промени (најдобро на друга партривција или фолдер на пр. C:\WINXP)
И ќе имаш DUALBOOT двапати XP. Потоа, на новиот Windows ќе можеш да си експериментираш со драјверите и ако нешто не успева можеш слободно да го одстраниш.
твојот совет ке ми го забави до 60% компјутерот. Фала во секој случај.

Имам уште една идеа:
можеби се сеќаваш на Macedonian Language Interface Pack кој пред 2-3 години го прервараше XP на македонски. Незнам дали има таква опција за да се преведи системот на англиски, но можеш да пробаш на мак. И плус ќе ти треба лиценциран Windows за да спуштиш нешто од сајтот на Microsoft (или пак, да го пробиеш WGA, има начини). Линкот тука!

Вака сеа. Сите лаптопи кои фабрички идат со Виндовс во својот биос имаат ОЕМ код. Тој ОЕМ код стапува на сила кога на лаптопот ке инсталирате Виндовс, ондосно Виндовсот се регистрира со него и нема потреба од кракови и глупости. Ваквата инсталација ке ја помине ВГА проверката. Значи, ти треба чист ХР ЅР2 без тракатанци и фураш.

Што се однесува до драјвери, гарант има све шо ти треба на сајтот на Сони за лаптопи. Барем го знаеш моделот на лаптопот и тоа е доста.

Што се однесува на тие 40 гига....Ке го врзеш лаптопот у мрежа со друг компјутер (преку свич/рутер или директ со кросовер) и ке ги префрлиш сите релевантни податоци за 5 минутки.

сепак се одлучив на формат, од тие 40 гига документи испаднаа само 6-7гига потребни и то. Фала ви многу на советите.

Brza kucka....
Drajverite windowsot i sve so mu e potrebno na Vaioto da se vrati u prvobitna situacija kao so bil i koa e kupen mu se naogjaat na hardot u skriena particija.Znaci CD ne davaat so nego. E sea so Vaioto ide soft so koj taa skriena particija t.e. celiot soft moze da se izreze na CD ili DVD...ali deckovo izbrzal poso nepanjemael ruski :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom