Deep Freeze

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
P

Princ

Гостин
Znae nekoj nacin kako mozam da zacuvam fajl na kompjuter koj ima instalirano Deep Freeze bez da mi gi izbrise?
Fala.

Пример ако хард дискот е поделен на две партиции и ако при инсталирање на Deep Freeze си наместил едната партиција да не ја „freeze-ува“, ќе си чуваш фајловите во таа партиција (пр. D:), а инаку како што знам на Deep Freeze-от има опција кога пример ставаш нов фајл, да го исклучиш „фризот“ и да го ставиш фајлот и после пак да го вклучиш „фризот“.

Провери во tray bar-от. Таму стои иконче од Freeze-от.

Не е на мој компјутер така да не можам јас измени да правам :x
Има две партиции, и двете се Freezed

Hex

Не ми е јасно што сакаш да постигнеш ако мислиш да го исклучиш програмот скроз можеш да бутираш од флопи или цд и да го избришеш овој фајл c:\windows\system\iosubsys\persifrz.vxd.Проблем ке ти биде ако во биос е подесено да бутира само од хард диск и плус биосот ако е заштитен со пасворд,па ке треба да ја отвараш машината и да ја тргнеш батеријата за да се ресетира биосот.и тогаш можат да те фатат од нет кафето и да те искршат :D

Абе Princ што се замараш незнам, како што знам во нет кафињата можеш некој фајл пример да го зачуваш на серверот ако е овозможен пристап и после нека ти го снимат на ЦД. Во повеќето нет кафиња кај што сум бил така е... исто имаат Deep Freeze a нови фајлови твои пример на сервер ги зачувуваш во некој фолдер. :pos:

ако веќе не си нашол ништо побарај у гоогле Deep Freeze Password Recovery или Deep UnFreeze.

Исус воскресе навистина воскресе, темава е стара 2 ипол години. Многу работи се сменија од тогаш (нет кафето банкротираше, јас си ставив интернет дома). На многу теми им направи BUMP а те гледам вака укантеришан. Постирањето без врска не е решение да стигнеш до 100 мислења. Знаеш, многу такви херои пробаа. И паднаа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom