Какви филмови преферирате?

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Веб-сајт
maddox.xmission.com
Јас лично сакам хорори, психотрилери, фантастика, филмувани стрипови.

Најмногу ми се допаѓаат оние хорори каде што не е само крв до колена без приказна, туку има содржина, најчесто со добра приказна (често се филмуивани книги од познати автори), на пример Salems Lot e od Stephen King, филмувана книга, Магла на Карпентер, The thing...
Всушност многу го почитувам Карпентер како режисер и негвите филмови ги голтам.

Во последно време има многу добри психотрилери, забегани, кои се граничат со фантастика, ама психозабегитис.
На пример, Ефектот на пепрутката, Коцка, Машинист, Зона, Соларис...

Вие?

Хорори и трилери.. оние гадни филмови што се.. со многу убиства и крв насекаде!
Мразам комедии со ретки исклучоци :wink:

Трилери, драми, акции ... комедии помалце сакам дека ретко кои можат да ме насмеат ... част и чест на Еди Марфи и Џим Кери ... уствари сакам и гледам секакви жанрови, со тоа што во секоја категорија по некој ќе отскокне, па ќе го скокнам и јас :pos: 8)

Принц, барем почетокот го гледам, ако не ми е по ќеиф каков сака нека е, така да се надевам немам скокнато некои што вредат :pos:
Заборавив да кажам дека од дно на душа мразам српски и македонски филмови ... ептен ми се патетични и морбидни ... е нив ни почетокот не им го гледам :pos: :P

jas iskreno da si kazam obozavam makedonski filmovi. od vremeto, pa dosega. vo posledno vreme imame dosta dobra produkcija (za nashi prostori i vreme). Balkankan, Golemata Voda...

Сакам шпиунски (The Blue Ice со Michael Cain - закон) и мафијашки филмови.

Многу сакам и добри комедии.

Garfield напиша:
на пример Salems Lot e od Stephen King, филмувана книга, Магла на Карпентер, The thing...
Всушност многу го почитувам Карпентер како режисер и негвите филмови ги голтам.
Карпентер е закон. Не гледам многу хорори, ама неговите се неизбежни.

Само комедија и научна фантастика, хорори од никогаш сум нејчел :evil:

Комедии и добри акции. После романси и историски филмови.
Хорори и не гледам баш, освен ако не е ептен добар. :wink:

Што знам, пред да гледам некој филм, читам рецензии ова она ваму таму и ако ми се допаѓа, го земам. Ако не, здравје. :wink:

Voeni i Istoriski Filmovi, trileri i akcija, horori, drama i komedii ali Gangsters najveke.

Најмногу сакам хорори, од такви како The Omen до gore/splatter како Braindead. Исто така и зомби-хорори (како Night of the Living Dead). Еден од омилените ми е и Re-Animator. Повеќе од одличен филм.

Новиве хорори, благодарам не! Само Saw и Wrong Turn можеби.

Обожавам филмови како The Butterfly Effect, Memento, Donnie Darko, K-Pax...

Комедии послабо. Ace Ventura е закон, нормално. :)

А, за Star Trek нема потреба да зборам... :)

Uf samo pukanki da ima gledam sve :) Ama obozavam Drami so sreken kraj kako : The NoteBook ili dobra akcija so site zacini , horor e najs ama vrz dobro drustvo ( nekoj da me driz za race ). Mrazam ratni/vojnicki filmovi pogotovo od Vietnam bljak :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom