Свето пивара не е повеќе советник на Бучко

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 февруари 2005
Мислења
1.952
Поени од реакции
14
Свето веќе не е советник на Бучковски
06.09.2005
Светозар Јаневски

Свето Јаневски веќе не е дел од кабинетот на Бучковски. Повлекувањето на Јаневски е договорено на средба со Бучковски, соопшти кабинетот на Премиерот.

Во истото соопштение се наведува, дека со оставката на Јаневски, се отфрлаат сите шпекулации и конструкции за привилегираната положба на Јаневски како советник за економски прашања на Бучковски.

Отворените прашања во јавноста поврзани со работењето на Јаневски, ќе се решаваат по институционален пат.

Свето Јаневски е критикуван за приватизацијата на „Тиквеш“, откупот на грозјето, но и за вклученоста на негови блиски роднини во финансиската пирамида.

По првите критики во јавноста, Бучковски беше на страната на критикуваниот Јаневски и велеше дека не е дел од пирамидата, застанувајќи отворено во заштита на својот економски советник.

дали конечно Бучко свати дека Свето е главен играч во финансиската пирамида и дали со ова му се укинува имунитетот кој што де факто го имаше како надворешен член на владата и дали може конечно да видиме некоја матна работа во Македонија да се истера до крај?

A be prijatel , sto ste se zapnale Sveto pa Sveto ?! Go citam forumov podogo vreme i mi se cini deka i pred ovoj imase topik za Sveto koga bese vo dnevno politickite zbidnuvanja .Ke bidam kratok, da imase 100 luge kako Sveto vo ovaa nasa drzavicka ,nemase da zboruvame za 1/3 nevraboteni i uste za mnogu drugi problemi,zatoa sto covekot ima vizija i razvien miris (da ne kazam "njuh") za biznis.

Има њух за бизнис ама... (секогаш има едно "ама"...)

Лесно му беше да њуши додека беше во пивара, што би се рекло народски - наредена му беше. Производи кои се продаваат самите, неограничен буџет за маркетинг ( и се друго по ред)..

Сега приказната е малку поинаква. Неговиот осет или "њух" за бизнис се претвори буквално во уцена кон лозарите. Спореди ја откупната цена на грозјето од пред некоја година, и оваа цена кој сега тој ја наметнува. Тоа ли е бизнисменскиот њух?

Дали приватизацијата на Тиквеш е матна или не - нема да навлегувам. Не сум ревизор со документите пред мене на увид, па да дискутирам за тоа.

Околу финансиската пирамида и тоа кој кого откачил...

Бучко нормално дека сака да си го испере малку образот... не се дружи он со сумљиви типови, па уште и советници во неговиот кабинет. Сето тоа создава лоша слика за премиерот кај народот. Бучко е лик од стриповите, мадафака, манга!

Дека Свето ќе одговара за нешто - не ни помислувајте на тоа. Тогаш на виделина би излегле и сите гомца на Бучко. Дарко Гелев - Брејк (зетот на Свето, и пејачот во слободно време, нели...) колку што знам се спаси во последен час да не крка робија поради затајување данок.

Дилот е јасен - тргни се, ќе се стиши се, ќе си бркаш бизнис и ќе наздравуваме со винцата на Тиквеш!

Za tie proizvodi sto sami se prodavaat treba nekoj da napravi fabrika za da se proizvedat i da go organizira seto toa.(ako stavis parite vo nekoja ubava banka i fatis usvet ,nisto od "neogranicenite sredstva za marketing" i ulozuvanje vo drugi fabriki,hoteli,plantazi,farmi...
Matna privatizacija samo e matna koga nekoj nekogo ke pretrka,pa toj pretrkaniot ke pocne da diga prasina po mediumi, a inace vo poslednive 14 godini se iznagledavme bistri privatizacii.
Cenata na grozjeto kako i site drugi zemjodelski proizvodi bi trebalo da e stvar na ponuda i pobaruvacka, a za toa da funkcionra drzavata toa treba da go uredi so soodvetni trgovski zakoni.

tomtom напиша:
Za tie proizvodi sto sami se prodavaat treba nekoj da napravi fabrika za da se proizvedat i da go organizira seto toa.(ako stavis parite vo nekoja ubava banka i fatis usvet ,nisto od "neogranicenite sredstva za marketing" i ulozuvanje vo drugi fabriki,hoteli,plantazi,farmi...
Matna privatizacija samo e matna koga nekoj nekogo ke pretrka,pa toj pretrkaniot ke pocne da diga prasina po mediumi, a inace vo poslednive 14 godini se iznagledavme bistri privatizacii.
Cenata na grozjeto kako i site drugi zemjodelski proizvodi bi trebalo da e stvar na ponuda i pobaruvacka, a za toa da funkcionra drzavata toa treba da go uredi so soodvetni trgovski zakoni.
Кажа, и остана жив.
tomtom, 07 септември, 2005 година.

Мистичен напиша:
tomtom напиша:
Кажа, и остана жив.
tomtom, 07 септември, 2005 година.
I toa e odgovor ako nisto ne ti teknuva.

Се предавам! :(

Свето ја направил пивара (со голи раце, човече!), приватизација не е матна приватизација, туку само кога некој некого ќе претрка (???) се крева галама, а цената на грозјето треба да е ствар на понуда и побарувачка (си го слушнал овој термин, ама тоа правило од економијата не важи во сите ситуации, како на пример за загарантиран откуп), а контрадикторно на оваа изјава велиш дека треба тоа да го регулира државата со трговски закони? Понуда и побарувачка од една страна, и нивна регулатива од страна на државата? Логика на реченицава никако неможам да и најдам лингвистички, а камоли од аспект на економија и логика...

Ти што велиш? Или тресам глупости?

Tantum....Sveto Pivara ti e paradox neviden. mene mnogu dolgo vreme ne mi e jasno kako veke odamna ne miriska trevki od kaj korenite:):):)!!!!
Verojatno vo nekoi skoli ke se uci za primer...lekcija Sveto Pivara , no toa ne se skoli za ekonomija , menadzment i slicno...........
Sveto Pivara..toa ti se rimuva so Gorcev Mlekara,Cado Topilnica,Mico Zelezara itn.itn sade menadzer do menadzer , neobicno e samo toa sto Makedonija uste malku ke mu se pridruzi na Titanik , skoro na 3000 fita e veke....a tolku vesti i iskusni kapetani....

Inaku da ve potsetam deka "gazdite" na Coca-Cola se evrejcina,pa Sveto beshe "odbran" od niv kako i golem del na "Vlashkoto lobi" koe "zari i pali" niz Makedonija.Sega pak ke recete deka sum "evro-fobicen" ama ne e taka jas si go sakam evroto.:)
Inaku evreite imaat "stara" taktika za penetracija vo biznisot koja i den-denes uspeva:
-Ako nekogo ne mozesh da go kupish so hrana,probaj da go kupish so pari,ako i toa ne ti uspee togash za nego ima ednostavno reshenie a toa e "delete",se razbira deka toa se pravi so relativno znacajnite licnosti koj ne se evrei a imaat kolku-tolku vazna pozicija vo odreden biznis.

Првпат слушам дека бил советник. Советник за пиво и вино да не бил?

Ne mi e jasno sto mu e ova na Bucko.....sepak ima nekoja diploma, nekolku pati mu pisuvam po forumi vo vrska so asalni sovetnici....abe 200 metra e od pazarce Bunjakovec....prvite 5 piljari na tezgite ( po eci-peci-pec sistem) za sovetnici da gi zeme ..kaj bi mu bil krajot , garant vo istorija vleguva...vaka na masko magare kacen ke si odi.....za katran i perja ne veruvam,mek narod ova FYR-ovcive ..ama koj ti znae...

Acid напиша:
Првпат слушам дека бил советник. Советник за пиво и вино да не бил?
Е де, ништо чудно.
Ја од темава дознав дека бил советник он. :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom