Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Pa spravete se isto kako i sto se spravuvavte so arogancijata na SDSM. Kjutete si ko picki, proverena rabota.
Ili pak naprajte uste edna sarena samo sto se nadevam deka togas ke ve pregrbat od kjotek. Ke vi naplatat i za proslata. Jas sekako bi vi naplatil, i toa so kamata kako od Tigo sto dava.
СДСМ терал како што терал, затоа го снајде народ и изгуби освојувајќи 15%, народот му даде доверба на Мицкоски, не за да тера како што тераше сдсм, туку да средат нешто. Ако продолжи тој и неговата партија вака да тера, за брзо време и него ќе го снајде народ (не знам дали на улица како грујо или на избори како таче).

Јас не се согласувам, дури мислам дека во некои општини како Тетово, Гостивар, Желино, Зајас и сл. одамна требаше да се откажат и едните и другите, зашто нивното учество таму е само залудно трошење пари - секако победуваат албанските партии. А вака, кога и македонските гласачи ќе треба да гласаат за некој од кандидатите Албанци, поголема е веројатноста да се заврши се во прв круг и со тоа да се заштедат државни пари кои би можеле да се пренаменат за нешто друго (ако не завршат во нечие џепче). Е сега, за општини како Кичево, Струга и сл. каде би можело да биде неизвесно, нормално, сум против откажување.
Ние немаме контрола врз тој дел од државата и тие општини па така според твојава логика најдобро е да се откажеме од нив односно да ги оставиме да се припојат према Косово или Албанија чисто за да не ни праат трошкови и нема зошто да ни бидат у наш двор кога немаме никакви теоретски шанси да ја контролираме таа територија без разлика дали е контролирана од локална или влада на РМ.

Ние немаме контрола врз тој дел од државата и тие општини па така според твојава логика најдобро е да се откажеме од нив односно да ги оставиме да се припојат према Косово или Албанија чисто за да не ни праат трошкови и нема зошто да ни бидат у наш двор кога немаме никакви теоретски шанси да ја контролираме таа територија без разлика дали е контролирана од локална или влада на РМ.
Е па ај одговори ми кое фајде ќе има од кандидати на СДСМ и ВМРО таму? И кај реков јас дека ние треба да се откажеме од таа територија и да се припои кон Албанија? Не ми ги извртувај зборовите.

Што не купите куќа или стан во Тетово, Гостивар, Дебар туку сите се начукавте во 5 скопски населби да живеете како сардини?Душа ќе продадете да живеете во 30квадрати бетон у центар и после Албанци ви биле криви за се во животот. Никој не ви брани.Земете со вашата жена купете си куќа во Тетово или Дебар и така македонските партии ќе имаат два гласа повеќе во иднина.

Последно уредено:
Што не купите куќа или стан во Тетово, Гостивар, Дебар туку сите се начукавте во 5 скопски населби да живеете како сардини.
Maкедонците кои живеат во албански доминатни средини, веќе 20-тина години систематски се мета на напади, нивните деца и нивните имоти (цркви и гробишта) исто така.
Неброено пати истото се повторува без било каква реакција од власта. Нема логика некој да вложува таму кај што, не само што инвестицијата му е загрозена, туку и животот и сигурноста на членовите на неговото семејство.
Кога ќе прекине овој апартхејд ќе биде поинаку. До тогаш наше е да ги сфатиме вистинските корени на оваа состојба и нејзините вистински покровители. За таа цел најбитно е да раскрстиме најпрвин со оние од нашата страна кои се праат наудрени при сиот овој децениски терор, небаре на Марс живеат, па после дрго све што треба...

Maкедонците кои живеат во албански доминатни средини, веќе 20-тина години систематски се мета на напади, нивните деца и нивните имоти (цркви и гробишта) исто така.
Неброено пати истото се повторува без било каква реакција од власта. Нема логика некој да вложува таму кај што, не само што инвестицијата му е загрозена, туку и животот и сигурноста на членовите на неговото семејство.
Кога ќе прекине овој апартхејд ќе биде поинаку. До тогаш наше е да ги сфатиме вистинските корени на оваа состојба и нејзините вистински покровители. За таа цел најбитно е да раскрстиме најпрвин со оние од нашата страна кои се праат наудрени при сиот овој децениски терор, небаре на Марс живеат, па после дрго све што треба...
Не ширете митоманија и лаги.

99% од Македонците никогаш немале проблеми со Албанци во мешани средини. Сите се знаеле, заедно израснале и на албански свадби биле канети.Посебно во помали градови и села.Никој не те дира ако не бараш проблеми. Вам ви смета Албанците да си ги вејат своите национални симболи,да пејат на албански,да зборуваат,да има школи со имиња на Албанци и така натаму.Како тоа во 99% албанско село единствена школа носи име на некој таму црногорски или босански комуниста?

Како тоа во Австралија може Македонци да имаат школо Гоце Делчев а Албанци во Македонија да немаат школи,факултети,институции со албански дејци?

Скраја да е. Освен Иван, Габи и Алмир од Поинаку, се е исто другото, само различно паковање...
Секој советник може да биде подмитен, единствено оние од Левица се неподмитливи.

Ова значи македонците во западните региони нема воопшто да излезат да гласаат со мали исклучоци за Левица и слични минорни (кои реално нема да добијат ниедно место тие места). Или ќе гласаат за албанец?? Дали на таква взаемна помош мислеше премиерот?

Ова значи македонците во западните региони нема воопшто да излезат да гласаат со мали исклучоци за Левица и слични минорни (кои реално нема да добијат ниедно место тие места). Или ќе гласаат за албанец?? Дали на таква взаемна помош мислеше премиерот?

Ќе гласаат за во советите ќе имаат таму кандидати Дпмне, Сдсм, Левица

Ќе гласаат за во советите ќе имаат таму кандидати Дпмне, Сдсм, Левица
Теоретски да, но прво ако човек не оди да гласа за градоначалник, се намалува психолошки потребата и желбата да се гласа само за советници. Најчесто се гласа топтан. Со вакви изјави се намалуваат шансите и за тие неколку советници кои добиваат места таму.
И второ, дали во оваа взаемна помош не влегува и директива за помош да гласаат за албанци советници од коалицискиот партнер?
Идеологија на Доста Димовска? Колку и да нема шанси македонски градоначалник, вакво нешто е суицидно.

Секој советник може да биде подмитен, единствено оние од Левица се неподмитливи.
Ti brat ili ne trolas ili epten si lapnat...Se nadevam deka ne trolas, zosto ako ne, botojve od vmro i sds mozat kapa da ti simnat...Car na botojte ke bidis proglasen vo momentot....

СДСМ терал како што терал, затоа го снајде народ и изгуби освојувајќи 15%, народот му даде доверба на Мицкоски, не за да тера како што тераше сдсм, туку да средат нешто. Ако продолжи тој и неговата партија вака да тера, за брзо време и него ќе го снајде народ (не знам дали на улица како грујо или на избори како таче).
Izgleda bas i ne me sfati so mi bese muabetot.
Ajde da ti nacrtam.
Duri bese SDSM kjutevte ko picki, nisto ne vi smetase. Se si bese ok.
Cudna rabota, a dojdi VMRO na vlast odma pocnuva se da vi smeta, vi se budi sovesta.
Naednas prvi ste da krekate i za mito, i za korupcija, i za zdravstvo, vozduh, voda, deka sahtata bila na krivo, abe bukvalno nisto ne vi e pogodeno.
Nikoj prethodno od vas tuka zagrizenite ne rece deka go donesovte Zaev za da sredi nesto i ako topka madinja ke mu se sluci narod, izbori , so ti ja znam. Niti eden, niti ednas .

Ама чекај....нели од „ЛеФица„ беа сВе поштени и чесни ликови...:confused:
па може поштено ги земаат тендерите, и вие ја претервите, човек да не може на тендер да се јави.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom