Бувљак/ канта пазар / flea market

• Креатор на темата Креатор на темата ChopChop
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 април 2025
Мислења
2
Поени од реакции
2
Разбрав дека во Струга имало некој пазар нареден викенд ќе одам Охрид па ме интересира дали има некој инфо за канта пазар/бувњак во Струга, Охрид или околија ?

*за тие што незнаат бувљак/канта пазар е место каде што се продава second hand, многу често и украдена роба, фрлена роба и слично во странство е познато како flea market или како car boot sales (продажба на багажник на автомобил)

*ако не е за тука или има посебна друга тема слободно известете ме ќе ја преместам таму

Разбрав дека во Струга имало некој пазар нареден викенд ќе одам Охрид па ме интересира дали има некој инфо за канта пазар/бувњак во Струга, Охрид или околија ?

*за тие што незнаат бувљак/канта пазар е место каде што се продава second hand, многу често и украдена роба, фрлена роба и слично во странство е познато како flea market или како car boot sales (продажба на багажник на автомобил)

*ако не е за тука или има посебна друга тема слободно известете ме ќе ја преместам таму
Пазарот во Струга е спроти Ракометно, тоа е кога ќе одиш од женска плажа накај версус, на 100 метра од десна страна, нема шанси да го промашиш. Сабота ти е исто така и пазарен ден во Струга, и ако свртиш десно кај бувљакот и одиш 200 метра право, ќе го видиш и градскиот пазар, и таму има доста работи да се видат.

Еве на сликава, црвеното ти е бувљакот, а плавото градскиот пазар.

Attachments

• pazar.png
    pazar.png
    611,5 KB · Прегледи: 13

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom