Зошто Бог поставува исти стандарди за различни природни склоности?

• Креатор на темата Креатор на темата 840223
  • Време на започнување Време на започнување
Vo red de znaes, ama kako, od kade. Koj ti kaza, od prva raka informacija ti e, rekla kazala muabeti, taka ti se soni.....
Toa te prasuvam .

Во Црквата Христова, се‘ е „од прва рука„, односно или е црковен запис (Свето Писмо, Свето Предание, записи од Светите Оци...) или е кажано „во живо„, од локалните/парохиските свештници.

Во Црквата Христова, се‘ е „од прва рука„, односно или е црковен запис (Свето Писмо, Свето Предание, записи од Светите Оци...) или е кажано „во живо„, од локалните/парохиските свештници.
Znaci rekla kazala muabeti.

Pobij me so argumenti, se dottogas da jas taka velam deka se rekla kazala muabeti. Da se vrti muabet.

Веќе си побиен, ама не си „заприметил„...

Наспроти твоето „ништо„ од дописи, јас давам одговори на поставени прашања.

Нели ти е очигледно?

И кои аргименти ги имаш ти кои можеш да ги наведеш против верата во живиот Бог, а да не се сведат на исмејување на верското учење?

Pobij me so argumenti, se dottogas da jas taka velam deka se rekla kazala muabeti. Da se vrti muabet.
Еве и он како Дарлинг киде рилсови да си глеа. Увек е такој сс такфи ликови.
И Зурлу кд ке га ставу у тесно вика ми да иду да виду дали е аслфалтиран пут до Банево Трло.
Значи до куде може библија и госпо да објасни тој е, после бегамо кој куде стигне.

Види ичера Дарлинг без грам срам ти кажа дека покрај Адам и Еву имало и други врсте хуманоиди илимити хомоеректуси,австралопитекуси или денисови тамо некои си стари врсте и тој пази откриени според науку.
Али кд су у питање хомосапиенси, строго господ бог ги креираја.

И сфе такој у круг.
Сс године на форум по сфакакфи теме, исти кур, Дарлинг,Берик,Пророк,Зурла...
Тија су тија супериорни интелигенцие.

Последно уредено:
Clenot sto ja otvori temata prasuva dali Bog pravedno im sudi na lugeto sho imaat poteski iskusenija.
Ako nema Bog i ne veruvas, treba da ti e seedno i nema nikoj da ti se zamara da objasnue. Temata e za filozofiranje.

Јас сум хомо и верувам во Исус - капак на се, сум Православен, затоа што другите фракции од нашата Религија не ме привлекуваат. Има невиност кај нациите од Балканот, голем дел од нив не се криви до тој степен, за да ги јадат такви трагедии.

Кога мислам на ликот што го сакам, мислам на тоа што му се случило како дете. Растен е како сирак и во очите му се чита страв дека секогаш ќе биди оставен/напуштен. Ај што е растен ко сирак, тие на школо го малтретирале, тепале, клоцале. Голем е и извонредно атрактивен, делува самоуверен и силен, таквите ги сакаат сите. Зад цела таа физиономија, се крија доста осетлив човек.

Ко че врвам на викенд-вечер само полу трезен, а полу пијан (што би рекла Светле) пред пешачки, без да видам дали е црвено, тој ме трга назад кон тротоарот, со страв и мене да не ме изгуби. Можи да го има кој ќе го посака, а мене еве веќе пола година ме нема искористено (в кревет), сака само да се среќава со мене, затоа што сега разбрав, дека му е страв дека и јас, како и многу други, ќе го гледам само како секс-објект. Како да не се вљубиш во лик, кој 3 години страдал од Депресија, а се однесува толку заштитинички кон тебе. Иако, тој самиот е оној на кој му треба заштита и поткрепа.

Сум читал доста за Исус. За нашите Балкански Империи. Има доста хомосексуалност меѓу нашите редови. Во секоја Ера. Од Антика, преку среден век. Во Византија, имало ритуал во православните цркви, во кој два мажи можеле да бидат прогласени ко заедница. Не, ве прогласувам за сопруг и сопруг, како што е маж и жена кај стрејт луѓето. Туку, попето ги прогласувал двајцата за побратими, двајца мажи што се збратимени. Ова го напрајле и Василиј Македонецот (познат како бугароколач) и Васелиос, грчки спортиста кој нашиов го запознал на трка во Хиподрумот во Константинопол.
Грчката Црква и попина, доста зборуваат за ова. Воглавно, затоа што Василиј им е омилен лик од таа ера. И отворено кажуваат дека (за жал, како што велат тие), сакал мажи.

Многу од овие што тврдат дека лично го познаваат Исус, незнаат ништо во врска со него. Јас ви гарантирам дека лик како него никогаш не би ве мразел или уште побетер судел, затоа што сакате некој. Исус видел Евреи кај што се спремаат да каменуваат 'курва' до смрт. Им рекол да ги дигнат камењата ако тие никогаш не направиле грев. А ако не, да ги спуштат и да ја остават на мира. И го спасил животот на Магдалена. Оваа оттогаш, секаде го следела, каде и да одел, што и да правел, таа била во истиот град. Марија од Магда се вљубила во Исус, затоа што од него сетила љубов и разбирање. За неа, тој бил недостижен идеал. Нешто неверојатно и ретко. Нејзино буквално спасение. Бог меѓу луѓето, зар не?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom