Што би го прашале Бог?

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување
Зашто боже ме роди мајка и ме пушти сам на светот суров, да живеам без јасни насоки меѓу дволични крвопијци и мрши

Би го прашала дали му е жал за дечиња мали кои се малтретирани од родителите, за детски солзи кои течат од страв, глад, поради војни, разни катастрофи...има ли вооопшто жал за нешто?

Би го прашала дали му е жал за дечиња мали кои се малтретирани од родителите, за детски солзи кои течат од страв, глад, поради војни, разни катастрофи...има ли вооопшто жал за нешто?
...па не е Тој крив за све што наброја, па да му биде „жал“ т.е. индиректно го осудуваш :toe:

...па не е Тој крив за све што наброја, па да му биде „жал“ т.е. индиректно го осудуваш :toe:

На Христа Бога и тоа како Му е жал за се‘ што се случува со рододот човечки...само погледни го Неговото однесување низ евангелијата и се‘ станува јасно.

Туку...Бог не Е обичен човек па да пати од проста сентименталност, затоа што Он ги поседува и минатото и сегашноста и иднината...Он знае што се‘ ќе се случи па наместо плачки, не‘ повикува на покајание и на спасение.

До страшниот Суд, состојбата со човештвото нема да се подобрува, туку ќе се влошува, како што е појќе од очигледно, но одмаздата за сето овосветовно беззаконие ќе биде само Негова и праведна.

На секој од нас останува дали ќе ја прифати Божјата волја како своја, со која (војла) колку-толку би се намалило злото низ Светов.
Автоматски споено мислење:

Зашто боже ме роди мајка и ме пушти сам на светот суров, да живеам без јасни насоки меѓу дволични крвопијци и мрши

А како расуди дека оклу тебе се „...дволични крвопијци и мрши...„, а ти си (верјатно...) добриот?...

4. Кога створи се, преведено во човечки години?

5. Да го видам почетокот и крајот и повторниот почеток и крај. Вклучувајќи ги сите Универзуми.

6. Да ја допрам прашината и да создадам свој Универзум. (се заебавам бе, не сакам да те заменам)

7. Маса, стол, една ракија, една цигара и едно цвеќенце во саксија на средина на масата. Да го видам зајдисонцето за последен пат, да ги затворам вечните очи и мирно да влезам во непостоењето.

И добар ден драги гледачи, денеска ќе правиме QA сооо.. Господ.

Да го видам зајдисонцето за последен пат, да ги затворам вечните очи и мирно да влезам во непостоењето.
Нема да влезеш во непостоењето, само ќе смениш форма и енергија на постоењето. За да влезеш во непостоење е прилично комплицирана метода за која што требаат посебни надчовечки моќи кои се сеуште непознати несфатливи за вака воглавно тупа планетарна цивилизација.

Нема да влезеш во непостоењето, само ќе смениш форма и енергија на постоењето. За да влезеш во непостоење е прилично комплицирана метода за која што требаат посебни надчовечки моќи кои се сеуште непознати несфатливи за вака воглавно тупа планетарна цивилизација.
И ти како @PROROKOT се обидуваш да дадеш одговор на прашања кои не се поставени кон тебе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom