ИСТЕКУВА БУКУРЕШКИОТ ДОГОВОР ВО 2012 ПО 99 ГОДИНИ

• Креатор на темата Креатор на темата BILBIL
  • Време на започнување Време на започнување
У немок у недостаток на аргументи...обично мајмунот се смее научно докажано - Дарвин богами кај тебе не згрешил

Нема ни теоретски шанси да се случи такво нешто.Ама ај да имаме со што да се занимаваме до 2012 :)

Јас искрено многу би сакал да се вратат тие територии, ако се вратат ке идеме на Еѓејско море бре луѓе и не само тоа ке имаме каде да патуваме, а они кои што се смејат на тоа дека нема да се вратат тие делови тие немаат ни малку македонско у крвта со ја имаат, а исто така спас би бил и влезот во Европска унија.

Абе не разбирам ништо на бугарски...
Него,кога веке чекаат крај Вардар,нека си врзат по еден камен и нека се фрлат фино во него...Ке ни направат голема услуга...А можеш и ти слободно...
Ај чао...

Abe luge kaj ste go videle vie toj clen???Ajde eden od vas neka mi dade link kaj sto e dogovorot i kade sto pisuva deka ima revizija po 100godini??

dobro be ie srbite so im se umilkuvate na grcite ne vi odgovara . abe napad e najdobra odbrana moze nesto da pokreneme

Верно атаката е нај-добрата отбрана.
Според Ньојскија договор Струмица и рајона е даден на југославија а не на РМ след като такава д'ржава вече нјама е време да поискаме ревизија на договора и да си в'рнем рајона.

koj reon be da si vratis be Bugar Strumicko ???

Ajde pazar stom e ja ja sitkam zapadna Makedonija za egejska..ja menjam strumica za pirinska makedonija
Zainteresirani..??

Ti da menjas toa tatko ti sto ti zarabotil i ostavil.

Ova vise vleguva vo kategorija na navredi..:)
Zevsus ne pokazuvaj sila tuka ti kazav jas ke dojde leto togas ke vidime..
Sega junastvo na forum ne e potrebno!!
I gleas deka postot e ironicen ne ripaj odma posle sekoj moj post se palis :tapp:

Нјама какво да сменјаме, според Ньојскија договор 1919 г. Б'лгарија трјабва да предаде на Кралство југославија областите на Босилеград,Цариброд и Струмица

%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0:Bulgaria_after_Treaty_of_Neuilly-sur-Seine.png

След като југославија вече ја нјама следва ревизија на договора.

Нјама какво да сменјаме, според Ньојскија договор 1919 г. Б'лгарија трјабва да предаде на Кралство југославија областите на Босилеград,Цариброд и Струмица

%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0:Bulgaria_after_Treaty_of_Neuilly-sur-Seine.png

След като југославија вече ја нјама следва ревизија на договора.

Sto sakas da kazes so toa ?? ke ja zimate Strumica i Bosilegrad ?

ovie tatarive ne se mnogu po intelekto... emi ko kje zemat nasive 2 milioni makedonci bugarsko drzavjanstvo, pa ko kje izlezat na referendum so se milion ipol makedonci so vekje ziveat tamu za otcepuvanje na pola bugarska , kje im tekni zoso baraat drzavjanstva. kje vi ostani samo Ruse ... kolku za spomen da si go imate.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom