Мајсторски брату.
Прочитај низ форумов мои мислења, ќе ме направиш работник во безброј фирми.
Зборот ми е, ако си разочаран од ВИП, откажи се од користењето мобилни услуги, за тебе лошото допрва доаѓа.
Иначе јас сум само корисник на ВИП и си ја фатив понудата со пола претплата и сум ПРЕзадоволен. Од тогаш можеби има и подобри понуди, ама многу јасно дека нема да очекувам мене да ме даруваат и да ми дојде некој од вип дома да ми понудува екстра поволности. Не знам во кој свет живееш, па да очекуваш такво нешто.
Имаат договор со твој потпис (т.е имале) и на нив им одговара да те дерат до крај, се додека не истече, па тек тогаш, промени договорот. И ова ќе ти го пишев без разлика за кој оператор се работи.
.
А бе ...ти појма да си немал...
а бе никој не те дарува ништо, само ги бараш услугите и поволностите според новите услови во висина на договорената претплата.... ваков таков договор ми спомнуваш ..тури му пепел на тоа... кога има олеснувања за новите корисници, на нас старите ни викаат така сте потпишале ..тоа ти е тоа...
... ама во случај да има поскапување тек тогаш има да видиш колку ти вреди потписот.... уште во истата секунда има да те прешалтаат по ново...
...па на крај од краевите зошто ние постарите корисници кои од поодамна сме го избрале и сме му дале доверба на тој оператор, кога се било поскапо, да не ги автоматски добиеме новите поволности.
Или во оваа борба за нови корисници или преземање на корисници помеѓу операторите.. се фрла лижавче, јадица... само заради привлекување на нови и превземени корисници.....
... а некако симптоматично е што најголемите поволности се даваат за припејд (повремените, несталните, несигурните) корисници... ебем ти логика ... константен редовен корисник и претплатник го игнорираш а го бенифицираш некој си кој ќе одвреме навреме купи сим картица и кога ќе му се ќефне ќе убаци кредит....
... ама има едно ама... сите се служат со истите методи, па нас револтирано ни преостанува само да се префрламе од оператор на оператор..и така во круг... во зависност кој поголема мамка ставил... е јбг... нашле село без кучиња па....
и на нив им одговара да те дерат до крај, се додека не истече, па тек тогаш, промени договорот.
..дереа... договорот истече.... нема промена на договор... има нов договор кај друг оператор, сега е оставено на само два телефона а се другото е ставено на припејд...
Од шо сум љубител на телефони и било каква друга технологија, проверувам цени низ сите оператори барем еднаш во два месеци. Ниеден телефон кој што го има во ВИП а го има и во ОНЕ/Т-мобиле нема поголема разлика во цена од плус-минус 1000 денари.
А....аааа...за фетиш станувало збор....

... па ..јас сум малку поконзервативен по тоа прашање, телефонот ми треба за контактирање, разговор, ни смс пораки не користам...јбг...побрзо го завршувам разговорот неголи да пишам порака...не ми требаат разно разните џиџи-миџи со кој располагаат телефонските апарати, знам ... помладата популација тек на крај сфаќа дека од апаратот покрај се што може да прави можело и да се телефонира.....