Шок од Африка

• Креатор на темата Креатор на темата L'Etranger
  • Време на започнување Време на започнување
На еден линк од реномирана организација каде што имаше просечни IQ за сите земји у свет, Македонија беше раме уз раме со Габон, извесна западноафричка држава.
Тоа зашто и власите влегуваат во статистиката. :angel:

Тоа зашто и власите влегуваат во статистиката. :angel:

А тек да не беа власите :)
Еве јас сум од нив ама имам 94 IQ што е малку испод просек (рамно 100 IQ) и знам дека сум ограничен во многу ствари кои би сакал да ги знам како Фуриеова трансформација ама џабе :( Да имав барем 110 ќе беше подруго. Барем не сум ретард (70 IQ и надолу, интересно од 0-25 се нарекуваат Идиоти, оттаму доаѓал тој израз)

Не лажам, живеам во маало каде према груба процена 70% се роми, има и понешто срби, двајца без тројца власи и босанци и некаде 20-25% Македонци. Во маалово претежно се македонци и шта речи...нехигиена, никаква свест за заеднички животен простор, ништо. Како не им текнува барем да се среди маалово и дасе дигнат цени на кирија и продажби тука. Три пати не имааат обиено во овие 20 години плус кражба на точак и скутер, за среќа фатени освен за точакот, ниту еден ром од сторителите. Друга е катастрофата кај нив, ама тоа е за во друга тема.
Не крадат, не тушат гуми, не гребат боја со клинец, не ги руинираат игралиштата, едино се изживуваат повремено со животиње како случаји со содомија или врзување празна лименка за опаш на мачка.
Знам дека не е анегдотален пример со еден сомалиец некаков научен доказ. Може има разлика меѓу самите цигани во одредени делови. Овие се релативно добро интергирани едино по фаца се познаваат оддалеку лол

лажеш бре дека ти е свеедно дали Јапанци или Сомалијци ќе ти се доселат

не му е свеедно ни на најголемиот пролив од Хера, Метаморфозис или која и да е од тие

лажеш бре дека ти е свеедно дали Јапанци или Сомалијци ќе ти се доселат

не му е свеедно ни на најголемиот пролив од Хера, Метаморфозис или која и да е од тие

Хеј друже, прашањето беше 15 сомалици или 15 македонци, види го постот на Ајзенхорн лол :)
Комшииве ми се дно на дното, крадат, прават пакост, бушат зидови во 07:00 часот, еднаш лажно сведочеа на суд и што све не, дупка до купка во асфалт ми пробушија ауспух, паркираат како во Калкута и јаче и ми украдоа скутерче Кимко од 2500 долара, да не набројувам. А тек мнозина да беа Џупци у населба, имаше да ми украдат скутер од 2500 долара... :)
Најмногу шо е лошо кај цигани е што децата бараат ситно и цигарчиња, копиљ од 7-8 години се гребе за цигарета хахахах жал ми е некако сум сентиментален па им давам тутунче.

Се згреши уште пред неколку века, на богатите земјопоседници им тренаше бесплатна работна рака па увезуваа наголемо, наместо да се напрај еден голем резерват Африка и да се остаат самите очи да си вадат, како племето на островот Сентинел немаше денес да имаме вакви проблеми. Потоа евреите го испланираа мелтинг пот и мешањето на расите за да се уништат расите, посебно белата раса и да се создаде една раса со мала интелигенција и опасноста кон нив да се анулира и само тие да останат чиста раса. Денес го гледаме наголемо тој план со масовните миграции кон Европа на црнечко и муслиманско население.

Прочитајте ја книгата Бело Злато. Говори за ропството на белците од цела Европа во Африка.
Според мене тупавоста во Африка почнува од 1870 и некоја па наваму. Системски се осиромашувани и оглупувани како нации и народи.
Кај поновите генерации во Македонија недостигаат многу работи. Многу намалена концентрација, многу намалено трпениа, зголемени желби над реалноста... Едноставно неможиш да се разбериш. Понекогаш кога разговарам со некои деца, од шо не се разбираме, се чувствувам како да не зборуваме ист јазик. Многу е чудно.

Според мене тупавоста во Африка почнува од 1870 и некоја па наваму. Системски се осиромашувани и оглупувани како нации и народи.
Кај поновите генерации во Македонија недостигаат многу работи. Многу намалена концентрација, многу намалено трпениа, зголемени желби над реалноста... Едноставно неможиш да се разбериш. Понекогаш кога разговарам со некои деца, од шо не се разбираме, се чувствувам како да не зборуваме ист јазик. Многу е чудно.

Гени се во прашање.

Црнците се со најниска интелигенција на планетата, нема лек.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom