Авионска симулација во склоп на Google earth

• Креатор на темата Креатор на темата ive
  • Време на започнување Време на започнување

ive

Член од
19 март 2007
Мислења
199
Поени од реакции
3
Малку од нас знаат(дури и јас завчера дознав)дека со новата верзија на google earth може да се возат авиони.Еве ја постапката:
1.Даунлодирајте го google earth
2.По инсталацијата стартувајте го и прошетајте малку низ планетата Земја.
3.Потоа претиснете ctrl+alt+A.
4.Ке ви се појави нов прозорец да си одберете каков Авион сакате.
Можете да бирате помеѓу F-16 и SR22.
За полетуање можете да си одберете некој од светските аеродроми или да летате над моменталната локација каде што се наоѓате.
Пробајте па споделете ги вашите искуства.
И ќе заборавев командите
Внимателно прочитајте ги.

P.S.Малку се нестабилни авионите али се уште е во почетна фаза, Можеби за 2-3 години ќе му парира на Microsoft Flight Simulator.

Probav so joystick i zafrknato e. A instrukcii ima samo za tastatura. Patem i ne mozes da smenis camera, jas sakam da go gledam odnadvor avionot cel, a ne samo zelenite linii pred mene, i navigaciite tamu, visina, agol....

Зашто ми сецка бе?? Треба убаво да се расшетам???? Од која висина?? помагај

Летав јас над Санкт Петерсбург со F16. Многу е топ, само немоеш да го одржаваш авионов, командиве се ептен брзи. Sensitivity треба да се намали. :)

Абе vodkamixx реков нестабилни се авионите пошто уште е почеток ова.
Инаку Vortex Тоа што ти сецка може да е до процесорот пошто самиот google earth бара големи перформанси така да нема друго чаре освен да го смениш процесорот доколку ти се даваат пари само за една програма.

Првак станав во оваа „дисциплина" :PP
интересен е стално си го возам :)

ерор ми дава на командите..
--- надополнето: Jul 15, 2011 1:21 AM ---
сецка ко љуткаво

Незнам кај мене е се океј. а може ако ти е потрошен интернетот бавно да ти се открива теренот, а може да ти кочи ако имаш уклучено тоа 3Д градови и некои такви ствари што се долу, мене тие сите ми се исклучени пробај го тоа

го упраив баце..де само контроливе како се?

pg up - додаваш брзина
pg down - намалуваш брзина
G - Тркалата
F - да накачиш Флапс нешто а незнам што е у превод тоа ти треба коа слетуваш, пробувај со тоа ке видиш што е неможам да објаснам
Shift +F - тоа е да го намалиш Флапсот

Не се жалете на командите, ипак гугл `рт не е flying simulator :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom