Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
ako finansiite se slicni podobro vo albanija da potpise nego vo letonija, barem ke bide poblisku do makedonija.

Shto mislis kolku zemaa nashite vo albanija? Primer ovie vo tirana ili ibraimi vo kuks!?
zavisi za koj fudbaler zboruvame i za koj klub igra, i vo albanija platite se mnogu razlicni kako i vo makedonija, samo sto vo prosek se osetlivo povisoki nego vo 1. MFL. dvajcata od tirana bi trebale da imaat negde okolu 4.000-7.000, agim sigurno zema osetlivo povise. nagagam iskreno deka na niv ne im gi znam tocno platite, ama znam deka tolku od prilika im nudat na takvi fudbaleri. pomalku procueni fudbaleri cesto se i so "samo" 1.500-2.500 + bonusi, no toa sepak se mnogu pari bidejki takvite fudbaleri kaj nas cesto ne zemaat povise od 1.000. i racunaj deka voobicno i smestajot im e platen, mada toa najcesto i vo makedonija e taka posebno koga igracot se doseluva od drug grad.

zaradi toa realno uslovite duri i vo makedonija ne se tolku losi kako sto se zboruva, mislam koga ke se sporedat so standardot na drzavata. ostaj toa muabetite deka nekoj igra za 200-300 evra. go ima toa, ama toa voobicno se rezervistite ili nekoj koj taze iskocil od mladinci ili stignal od niskoligas. baska kako sto rekov voobicno i smestajot im go plakaat, a imas i bonusi, taka sto nekoj ako se preseli na primer vo istocna makedonija i dobiva 400 evra toa na prv pogled zvuci mizerno, ama ako esapis deka kirijata mu e platena, nekogas i obroci + dobiva mozda uste 100-200 od natprevar vo zavistnost od rezultatot, togas i nekoj potprosecen prvoligaski fudbaler od slab klub koga igra moze da ima mesecno 600-1.000€ + platena kirija, a mozda i za potpisot dobil nekoja cetiricifrena suma.

za malku poistaknatite fudbaleri da ne zboruvame, duri kaj vtoroligasine imas fudbaleri koi so premii imaat nad 1.000 mesecno + platen smestaj, pa sega racunaj toa kolku e mizerno za makedonski standard.

@Skopje Rossonera

Се поклопуваат ли твоите информации со веста на Екипа? :icon_lol:

Како Милан ќе бидеме Fly Emirates...
Дај боже да е вистина

@Skopje Rossonera

Се поклопуваат ли твоите информации со веста на Екипа? :icon_lol:
Верувам дека станува збор за истото што ви го најавив и ја:) Само што немав поим дека е авиокомпанија, туку единствено дека доаѓа од Катар. Инаку само како надоврзување на ова, се праеле напори за одблокирање на сметката од извесни доверители, што физички, што правни лица за да може играчите и вработените првично да земат плата. Наводно Русинот се обврзал дека конечно ќе се раздолжи во два наврати, заклучно со 15-20ти јануари. Можеби е и притиснат, ама не би наѓал. Пак ќе кажам, сите информации што ги добивам за Вардар ги примам со голема резерва, па така и ова. Али дека нешто се поместува во Вардар, верувајте дека е точно.

Qatar Airways has a portfolio of major sports sponsorships around the world, including deals with football clubs AS Roma, Boca Juniors and FC Bayern Munich. It is also an official partner of Fifa, in a deal covering the 2019 Club World Cup and the 2022 World Cup, both taking place in Qatar.

У друштво на Рома, Бока и Баерн, влага и Вардар.
хахах за мене ова е too good to be true.

Додека Fly Emirates ги спонзорира:
AC Milan.
Arsenal FC.
Asian Football Confederation.
Olympiacos FC.
Real Madrid.
S.L. Benfica.
The Emirates FA Cup.

Еве не знам, вие одберете кој сакате :D :D

Смешно ми е искрено, ова не се спонзори што спонзорираат аматерски-лиги, ама што знам... после 2020-та не може ништо веќе да ме изненади...

Мада ТАВ има концесија уште 10 год од договорот со прошлата Влада.

Нови газди од Катар може да имаме :)
Да не се палиме пред време:

Ова што го сподели Екипа е познато уште пред 20-сетина дена. Само е пренесено да не се шири пред време и да не се урочува работата.

Се работи за Катарци. Разговори има, но... Се очекуваат нивни претставници во Скопје по Божиќ.

Ако даде Бог, ФК Вардар ќе биде спасен.
Засега е тоа тоа.

Останува да сочекаме!

Qatar Airways has a portfolio of major sports sponsorships around the world, including deals with football clubs AS Roma, Boca Juniors and FC Bayern Munich. It is also an official partner of Fifa, in a deal covering the 2019 Club World Cup and the 2022 World Cup, both taking place in Qatar.

У друштво на Рома, Бока и Баерн, влага и Вардар.
хахах за мене ова е too good to be true.

Додека Fly Emirates ги спонзорира:
AC Milan.
Arsenal FC.
Asian Football Confederation.
Olympiacos FC.
Real Madrid.
S.L. Benfica.
The Emirates FA Cup.

Еве не знам, вие одберете кој сакате :D :D

Смешно ми е искрено, ова не се спонзори што спонзорираат аматерски-лиги, ама што знам... после 2020-та не може ништо веќе да ме изненади...

Мада ТАВ има концесија уште 10 год од договорот со прошлата Влада.
Грешка си, друже. Еве и на Еупен им се спонзор:D
Qatar Airways announces partnership with K.A.S. Eupen

Точно изгледа нереално, ама кога ќе видиш и дека Turkish Airlines е спонзор на ФК Сараево...

Инаку и јас имам инфо дека ТАВ има уште 10 години концесија на двата аеродроми.

qatar airways se sponzori, znaci plakaat pari za nivnoto logo da go ima na dresovi, stadion itn. po koja logika takva kompanija moze da bide spas na vardar? na vardar mu e potreben nov gazda koj ke pokrie barem del od dolgovite, a toa nema da bide qatar airways ili druga kompanija koja samo sponzorira.

Не е битно кој ќе га земе Вардар , најважно е да га спасив. Едвај чекам да га спасив више и да им се усеру на свите у фацу што едешеа гомна и ситешеа се за тој што се дешава у Вардар. :kuracc:

qatar airways se sponzori, znaci plakaat pari za nivnoto logo da go ima na dresovi, stadion itn. po koja logika takva kompanija moze da bide spas na vardar? na vardar mu e potreben nov gazda koj ke pokrie barem del od dolgovite, a toa nema da bide qatar airways ili druga kompanija koja samo sponzorira.

друже не крши филм.
едноставно уживај у причата.
ние што живееме овде знаеме дека е тешко да си оптимист у ваква Вукојебина и се додека не се официјализира све е у фаза на шпекулација, ама добро е, поштедени од твојата стручност.

друже не крши филм.
едноставно уживај у причата.
ние што живееме овде знаеме дека е тешко да си оптимист у ваква Вукојебина и се додека не се официјализира све е у фаза на шпекулација, ама добро е, поштедени од твојата стручност.

Па што лошо рекна дечкото? И ја не верују у ништо, па макар и да е истина. Док не се официјализира не верују. Да не биде као с'с Чеченците на Благоја и Германците на Магата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom