Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Само јас мислам дека двете управи си ја постигнаа целта со соопштенијава?

Едните се толку минус со интелегенција им треба само кибритче едно за да се потпалат.

Другиве па кога треба никој не ги бранел сега шернуваат по социјални медиуми соопштенија од управа што не дотепа како навивачка група.

У превод... Толку убаво ќе ги заташкаат сите работи кога ќе седнат луѓето од коалиција да си го скројат следното сценарио што ни Спилберг не може да го исценира.

Во ситуацијава ме радува само фудбалскиот аспект од вчера ... Силовање.

Последно уредено:
Друже, респект за Комити, ама цело време правдања за бројката на трибини од типот на одмори, сабота, недела, празник итн... се повеќе од смешни. Со муабетов сакаш да кажеш дека 2000 Комити се на одмор??? Не се, ја ќе ти кажам, таа е бојката што ти ја спомнуваш. Скопје не го сака Вардар и тоа е факт. Од град со околу 800.000 жители, да нема барем 2-3000 ултраси е жалосно. Се виде со Динамо правата слика на запад... трагично беше.
Од тие 800 000 пола па и многу повеќе од тоа се провинцијалци. Не можеш од нив да очекуваш да има комити. Така да не е валидна бројката за споредба.

Sent from my SM-G531F using Tapatalk

Од тие 800 000 пола па и многу повеќе од тоа се провинцијалци. Не можеш од нив да очекуваш да има комити. Така да не е валидна бројката за споредба.

Sent from my SM-G531F using Tapatalk

Во Белград живеат околу 1,5 - 2 мил. жители од кои што голем дел се дојденци од други градови на Србија, дел се црногорци итн... Е сеа, на дербито таму има по 10-15 илјади на двете страни и сите не се белграѓани, што у превод би значело дека во Скопје мора да има барем 2-3000 илјади Комити на поголем дел од утакмиците. За бројката на Комити највеќе се виновни они самите, а зошто, е тоа е веќе друга тема и не ми се пишува за тоа.

п.с. Утре играме со Победа во Битола, па ако ова не е доволен мотив за гостување 1000+ ја незнам што е. Ќе видиме утре, мада не очекувам повеќе од 100.

Во Белград живеат околу 1,5 - 2 мил. жители од кои што голем дел се дојденци од други градови на Србија, дел се црногорци итн... Е сеа, на дербито таму има по 10-15 илјади на двете страни и сите не се белграѓани, што у превод би значело дека во Скопје мора да има барем 2-3000 илјади Комити на поголем дел од утакмиците. За бројката на Комити највеќе се виновни они самите, а зошто, е тоа е веќе друга тема и не ми се пишува за тоа.

п.с. Утре играме со Победа во Битола, па ако ова не е доволен мотив за гостување 1000+ ја незнам што е. Ќе видиме утре, мада не очекувам повеќе од 100.
Komiti nikad ne ni bile 1000+ na gostuvanje, pa sea da bidat. Glupi ti se sporedbive zatoa sto nikad se nemalaa taa brojka kako vo drugive zemji od eks Ju. Ne mora Beograd, zemi go Sarajevo so duplo pomalce ziteli od Skopje ima 2 daleku pobrojni (od sekad) grupi od komiti. Kaj nas od sekad bila najslaba tifo scenata pa sea da se sporeduva so drugive grupi od regionov.

Komiti nikad ne ni bile 1000+ na gostuvanje, pa sea da bidat. Glupi ti se sporedbive zatoa sto nikad se nemalaa taa brojka kako vo drugive zemji od eks Ju. Ne mora Beograd, zemi go Sarajevo so duplo pomalce ziteli od Skopje ima 2 daleku pobrojni (od sekad) grupi od komiti. Kaj nas od sekad bila najslaba tifo scenata pa sea da se sporeduva so drugive grupi od regionov.
Голема грешка си.Незнам дали памтиш во 90те секогаш на запад имало околу 3-4000 комити.Дерби Вардар-Пелистер,Вардар-Победа а најмногу со Слога.Но тогаш беа други времиња,имаше ќутек од полиција но не беше душмански како сега,плус добар фудбал.Побарај постари видеа да осетиш атмосвера Бордо,ЦСКА Москва...

Голема грешка си.Незнам дали памтиш во 90те секогаш на запад имало околу 3-4000 комити.Дерби Вардар-Пелистер,Вардар-Победа а најмногу со Слога.Но тогаш беа други времиња,имаше ќутек од полиција но не беше душмански како сега,плус добар фудбал.Побарај постари видеа да осетиш атмосвера Бордо,ЦСКА Москва...
Zboruvav za gostuvanje, sekako deka komiti imale takva brojka. Posleden pat so Bate, a i celokupno sezonata koga se osvoi titulata Komiti licea na ozbilna ultras grupa. Sto se odnesuva za gostuvanje od 1000+ ovde e nemoguce toa da se izvedi, samo Gradski ispolnuva takvi uslovi. Ali kako i da e Komiti ali bas nikako ne moze da se sporedat so grupite i ultras scenata vo Beograd, ja mu kazuvam deka nemoze ni si so Sarajevo koj e duplo pomal od Skopje. Ne e sve do goleminata na gradot, mentalitetot na narodot e tamu takov, sakaat fudbal u moda e da si navijac. Nikad nesme bili nie kao drzava, a posle i komiti na nivo kako niv. Mozevme da se sporeduvame edino so slovencite, a sea i tamo i fudbalot i ultras scenata se mnogu podobri od nasata.

Друже, респект за Комити, ама цело време правдања за бројката на трибини од типот на одмори, сабота, недела, празник итн... се повеќе од смешни. Со муабетов сакаш да кажеш дека 2000 Комити се на одмор??? Не се, ја ќе ти кажам, таа е бојката што ти ја спомнуваш. Скопје не го сака Вардар и тоа е факт. Од град со околу 800.000 жители, да нема барем 2-3000 ултраси е жалосно. Се виде со Динамо правата слика на запад... трагично беше.

Скопје нема шанси да има 800,000 жители,на пописот во 2002 биле 506.926,заедно со индијанците.

Pobeda motiv? Daj be ne go tupite vo mkd osven Vardar drugo e ili boranija ili politicka kreacija...

На многу видно место остаен автобусот со вардар во центарот на Битола, не вервам жив и здрав да дочека утро :D

Ne e tocno. Vo eks ju posle golemata cetvorka i horde zla bea komiti i firma... Ni manjaci ni armada ni viole nikoj ne bese ni blisku. Toa bea drugi vreminja. Denes e sosema druga situacija nie ziveeme vo druga politicka realnost od drugite yu republiki i kaj nas sistemot direkno deluva vrz komiti. Imaat strav da ne im se desi maksimir taka da i dvete politicki opcii gledaat da vospostavat kontrola. Od druga strana i komiti nekat/nemozat da ja sfatat realnosta denes pa se tamu kaj sto se. Ako vo eks ju golem del od grupite imaa sloboda da profitiraat od vojnite dozvola da se bavat so kriminal, podrska od site strani nie toa go nemame. Vo mkd toa go imaat sipcite. Zatoa e situacijata takva ko sto e[DOUBLEPOST=1471737266][/DOUBLEPOST]
На многу видно место остаен автобусот со вардар во центарот на Битола, не вервам жив и здрав да дочека утро :D

Osiguran e... Ke si kupime 2 a vie use ednas ke se pokazete

Толку нема некој од младиве да игра место Петар Петковски?

Толку нема некој од младиве да игра место Петар Петковски?
Епа едина друга опција е Личина да игра место Новак.... Даре повреден е.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom