Дали е смешно пеглањето на мажите?

• Креатор на темата Креатор на темата Nemiseverue
  • Време на започнување Време на започнување
Форумџиката каде е да пише на темава? Или веќе пишала, а не кажала која е:pos:
Ма се шегувам, не ме интересира која е. Добро, малку:icon_lol:

Туку... Не знам зошто да ми е смешно ако видам машко да пегла (или да си направи ручек, да испере нешто, да подзачисти и сл.). Често сум имала можност да го гледам тоа, го гледам и не ми е чудно ич. Ма тоа е за поздрав бе!

Знам и да пеглам и сВе остало по ред, ама морам да признаам дека братучед ми е пр. далеку подобар од мене. Се фрустрирам кога гледам како добро му иде со пеглата. :pos:

Не е поентата само во поделбата на машко - женски работи, мене би ми било задоволство еден ден да си пеглам по дома (меѓу другото), ама ако ме нема мене, или ќе си се испегла господинот сам, или ќе се шета наоколу како клошар. :pipi:

Не е срамота, напротив. :pipi:

...hahahaaaaaaa...ili ke pegla ili ke sheta...interesno, i koa se razbudi od spienje nozete ti bea otkrieni???:pos2::pos2::pos2:

Имам пеглано,ама кога немало кој друг,по дома чистено,нормално де,друго слабо...ааа да,перам и со машина и на рака и на нога:pos2:
Готвење,па само ако сакате да биде последното што ќе го јадете...

Воопшто не е смешно машко ако пегла. Најнормално е тоа. Посебно кога пораснеме, глупо е родителите да ни пеглаат. И јас моите алишта сама ги пеглам и не гледам ништо страшно ако и машко го прави истото. Скоро сите машки во моја близина сами си ги пеглаат алиштата.

Најнормална работа, не гледам тука ништо страшно:toe:

Јас знам да пеглам, готвам, мијам садови, перам ит натаму.
Се знам ај некоја нека ми каже нешто бе-одма и ја пеглам блузата у секунд:pipi:

Зашто да е смешно???Тоа си е сосема нормална работа...ако можат жените да перат, пеглаат и готват можат и мажите.
Кај мене дома татко ми многу почесто пегла него мајка ми.Се знае недела поручек татко ми го пегла вешот што се собрал...не гледам ништо чудно тука незнам...

...pu j'zk...:pos2:...kuti bre devojche vakvi raboti ne kazuj ako te chue tatko ti deka kazuesh deka pegla si go naebala...ke ti stai zabrana cela godina...nemoj vakvi raboti...

...inache poishe sum po guzvanjeto, otkolku po peglanjeto...:kesa:

Од работа нема страмота ... Ми викаше бабами. Глупости живи се тоа. Баш е убаво да гледаш како машкото се пегла или пери. Многу поубаво изгледа од колку да видам некој залежан 25 годишен и и вика на мајката мамооооо исперимиго ова за вечер и испегја го ...

...e toa zadovolstvo ke vi go ostaime na vas zenskite, poshto ste mnogu fini...peglajte, perite, gotvite, mijte, chuvajte i gleajte kukja ...nemame nishto protiv...mene lichno merak mi e golem koa gleam nekoja vredna cura kako se toa pravi i pak ne se buni...ne deka neznaeme i nie mashkite toa, ama greota e choeka da go lishish od najgolemoto zadovolstvo u kukja...:pos2::pos2::pos2:

...e toa zadovolstvo ke vi go ostaime na vas zenskite, poshto ste mnogu fini...peglajte, perite, gotvite, mijte, chuvajte i gleajte kukja ...nemame nishto protiv...mene lichno merak mi e golem koa gleam nekoja vredna cura kako se toa pravi i pak ne se buni...ne deka neznaeme i nie mashkite toa, ama greota e choeka da go lishish od najgolemoto zadovolstvo u kukja...:pos2::pos2::pos2:

Да де да, мислам зашто да не лишувате од тоа задоволство, мислам ние можеме да рмбаме и по 24 часа на ден, нема проблем.
Кариера? Пф глупости, што ќе ми е кариера, кога можам да се дружам постојано со правосмукалката и пеглата.
Кажав еднаш и повторно ќе кажам, не е срамота, ниту грев. Било што да знаеш да правиш е плус за самиот себе. Башка што е корисно. Ќе се сложам со поголемиот дел постови, срамота е да идеш прљав и изгужван.

Баш е супер тоа што има машки што знаат да пеглаат,перат,готват,тука нема ништо лошо или срамота.....

Да де да,мислам зашто да не лишувате од тоа задоволство,мислам ние можеме да рмбаме и по 24 часа на ден,нема проблем.
Кариера?Пф глупости што ќе ми е кариера,кога можам да се дружам постојано со правосмукалката и пеглата.

Кажав еднаш и повторно ќе кажам,не е срамота,ниту грев.Било што да знаеш да правиш е плус за самиот себе.Башка што е корисно.Ќе се сложам со поголемиот дел постови,срамота е да идеш прљав и изгужван.

...pa normalno be, deka e sramota, ama ja nemislev da idam prljav i zguzvan, vishe mislenjeto mi beshe deka se guzva ... ti teknue...kako beshe "poveke sum po guzvanjeto nego po peglanjeto"...a kariera se prai so mule nekoe kraj tebe...samo taka...:pos2::pos2::pos2:

...pa normalno be, deka e sramota, ama ja nemislev da idam prljav i zguzvan, vishe mislenjeto mi beshe deka se guzva ... ti teknue...kako beshe "poveke sum po guzvanjeto nego po peglanjeto"...a kariera se prai so mule nekoe kraj tebe...samo taka...:pos2::pos2::pos2:

Колку само нема болдираново благе везе, ама нема врска ај...
Сакав да кажам дека не може жената по цел ден само дома да седи, дека е многу нормално и мажот да се вклучи во домашните работи и дека тука нема ништо ниту страшно, ниту срамно..

Колку само нема болдираново благе везе,ама нема врска ај...сакав да кажам дека не може жената по цел ден само дома да седи,дека е многу нормално и мажот да се вклучи во домашните работи и дека тука нема ништо ниту страшно,ниту срамно..

...daj sea ushte edno crveno, ziti sve...aj...molim te...:pos2:

...go respetiram tvoevo mislenje, iako ne se slagam so tebe deka e na temava bash...a vo realnosta e mnogu drugachie...nazalost...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom