Вода во колено

• Креатор на темата Креатор на темата Каспер
  • Време на започнување Време на започнување
Што убаво беше пред 24г кога јас го сјебав коленото што немаше гугл и квази интернет лекари... одиш на доктор, прават снимки вакви-онакви и те лечат... сега сите доктори станаа.. па пиј ова, пиј она, вежби вакви онакви... ортопедите не се за џабе измислени... добар ортопед со ренген снимка ќе ти кажи што треба да ти кажи а сега со сите останати апарати уште полесно и за него и за пациентот.

Не се плашете од лекари... ако веќе имате неко проблем подобро прашајте кои се подобри лекари и за искуства со нив однего за терапии или слично од „истакнати форумски членови“ да не речам „форумски сезнајковци“...
Друже чисто барам некој што го минал истото како мене да сподели искуство,не побарав да ме лечите,а тоа дека здравството е катастрофа е друга работа,јас бев приморан да одам на приватен ортопед бидејќи неколку дена на државно не можев на ред да дојдам бидејќи докторот прегледуваше само по неколку часа..

185cm 90kg (25 години)
Качени 20кг за 3 години,а работата ми е стоење во место 8 часа..Јас на време отидов на лекар,но еден ден местев дома ламинат и бев клекнат повеќе време и коленото ми стана црвено и малку имаше оток,тоа го снема за некој ден..Сега на свиткување немам никаков проблем,но после подолго стоење на нога почнувам да осеќам некој притисок во колено,мала болка..

Screenshot 04-21-2024 23.21.23.png

...ослабни барем 5 кг, за да бидеш на горна граница за твоја висина, ама според возраста треба повеќе!

Заборавив да кажам дека на крвната слика тромбоцитите се над горна граница,сигурно е поврзано со коленото,пред тоа го немав тој проблем..

Имам проблем со вода во колено.Открив така што почнав да осеќам притисок во десното колено и често пукање во коленото,без оток и без болка,ортопедот ми кажа дека најверојатно е воспаление од преоптеретување на работа,земав терапија 2 недели,имаше подобрување,но еве и после 2 месеци се уште осеќам дека со коленото нешто не е во ред,се уште осеќам таков притисок во коленото,а по долго стоење се повеќе се осеќа тој притисок,а нема никаков оток.Дали имал некој слично искуство?
Чичко гугл ти кажа или сам?докторот мора да ти постави дијагноза!доктор си?

Чичко гугл ти кажа или сам?докторот мора да ти постави дијагноза!доктор си?
Ако не знаеш да дискутираш напушти ја темава.Открив дека имам проблем па отидов на лекар,не го пишувам ова сам од себе..

...се во ред, си кажуваш сопствено искуство, ама ти си отишол поради или со болка на колено на ортопед, а членот отишол на ортопед поради некој притисок и крцкање повремено во колено, но без болка! :toe:

...ете и што со магнентната, кога повторно ќе се проба со лекови! затоа има редослед во лечење, а не веднаш МР, како ти рекол лекарот, ако не отекува, не боли константно и не прави проблеми при основни движења да го оставиш така! :toe:
Муабетот ми е дека специјалистот може и у таков случај да пише у извештајот дека му треба мри, ти рече дека не може одма и кој како сака да праи магнет. Тоа сакав да ти кажам.

Околу вториот дел, цистата ја најде откако напраив магнет, претходно гледаше стара снимка од пред 2 години каде сумњаше дека менискусот ми е засушен и ако беше така ќе требаше да инјектира хијалуронска киселина директ у менискусот за да појача на подмачкувањето. Напраив снимка, виде дека е циста и ако сакав да му кажам да ја вади ќе закажеше термин и ќе ја извадеше.
Пошто некако ми е шубе да ми чепкаат у коленото одлучив да терам вака додека не се влоши ситуацијата.

Муабетот ми е дека специјалистот може и у таков случај да пише у извештајот дека му треба мри, ти рече дека не може одма и кој како сака да праи магнет. Тоа сакав да ти кажам.

Околу вториот дел, цистата ја најде откако напраив магнет, претходно гледаше стара снимка од пред 2 години каде сумњаше дека менискусот ми е засушен и ако беше така ќе требаше да инјектира хијалуронска киселина директ у менискусот за да појача на подмачкувањето. Напраив снимка, виде дека е циста и ако сакав да му кажам да ја вади ќе закажеше термин и ќе ја извадеше.
Пошто некако ми е шубе да ми чепкаат у коленото одлучив да терам вака додека не се влоши ситуацијата.
Имав и јас циста, но докторот ми предложи пункција( значи не мора одма операција)....Дома правев масажи со обично млеко за тело и осетив подобрување после една недела...едноставно ја снема, еве до ден денес.
Сега се прави ехо, нема потреба одма од магнет, нирмално ако е докторот добар професионалец.

Разделени по идеологија, обединети по цисти.

Имав и јас циста, но докторот ми предложи пункција( значи не мора одма операција)....Дома правев масажи со обично млеко за тело и осетив подобрување после една недела...едноставно ја снема, еве до ден денес.
Сега се прави ехо, нема потреба одма од магнет, нирмално ако е докторот добар професионалец.
Како да масирам колено жити се? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom