Фан Клуб: Ривер Плата

• Креатор на темата Креатор на темата Il Fenomeno
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А каде си ја гледал утакмицата?Ривер се закон иначе имаат одлични фудбалери!Агусто Фернандез ми е омилен оф кај нив!:smir:

Касно го гледам постот.:)

Иначе ги имам гледано во Буенос Аирес, играа пријателска со Сантос или Сантош незнам како се викаше екипата од Бразил. Заврши 2-1 за Ривер, ама атмосферата беше битното во натпреварот.

Голем поздрав за најдобриот Аргентински фудбаски клуб и до неговите навивачи los borrachos del tablon. Голема штета за изминатава сезона во Аргентина но ќе биде подобро.

najjaki navijaci u svet los borachos.....najjjjgolem pocit za niv

ortega mislam deka igra ama non stop neso povreden vamu tamu ama u timot e!
legenda igrac
ortega e pozajmen na independiente ama izgleda sega za novava sezona se vraca......a inace naredno SUPERCLASICO e na 14/4 ce bide interesno.......treba negde od nasive televizii da ima prenos od argentinska liga epten e jaka....posle primera omilena mi e argentinskata

и јас сум за Ривер не дека нешто сум ептен ама онака ги симпатизирам.
Да се надеваме дека за Ривер ќе биде поинтересно оваа сезона.да не спомнуваме каква беше оваа:kesa:
Иначе од фудбалерите Фалкао е звер!!!

го обожавам дербито ривер - бока едно од најаките дербиња во светот

Ривер води моментално со Банфилд 1-0,трето коло е од новата сезона,претходно дома со Колон кикс 2-2,па победа на гости 1-2 со пресврт не знам против кого,поозбилно играат од претходната,за титула има тим,ама ќе видиме како ќе играат наредните утакмици.

Ривер-Банфилд 2:0 гол на Фалкао во 84 мин.

Добро е да се види Ривер да сврзе две победи во серија. Добро е сега засега две победи и една нерешена во првенството и една победа во Копа Либертадорес. Само така да продолжат.

Бравос за Ривер Плата победа со пресврт против Сан Мартин. И тоа во 90 минута што е уште послатко. Оваа сезона далеку посериозна и поконстантна игра (со мали исклучоци). Само уште малку посериозно и во Копа Либертадорес и ке се вратат на старите патеки.

Јас ги симпатизирам.

Најголемото дерби на светот се вика....РИВЕР ПЛАТА - Бока Јуниорс.....Толку....Ривер се закон !!!!

Најголемото дерби на светот се вика....РИВЕР ПЛАТА - Бока Јуниорс.....Толку....Ривер се закон !!!!
pa denes se igra tokmu toa derbi koe bar za poblika nemam zamerka ludnica e sekoe nivno derbi takva atmosvera retko se gleda boca-river denes 20:00casot

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom