Кавадарци

• Креатор на темата Креатор на темата Harko
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 септември 2005
Мислења
90
Поени од реакции
12
Незнам... едноставно гледам дека Кавадарци го нема на листата па... Comments?

Па постои ли уште фабриката Таска? :pos:

Тражеме слики и по некој опис тоа е се :)

А да дојдете у Кавадарци и да видете со свои очи? :)
Уште малку започнува Гроздоберот, а тоа е значаен настан во Кавадарци. Изобилство од културно - уметнички настани, насмеани лица и максимална забава.

Ја сам чуо да је тамо добро. :D Видимо се Кавадарци...долазим да видим град и виноград :pos:

Кој не бил, треба да жали односно под итно да си ја исправи грешката и да оди да го посети најпијаниот град во МКД.Добри жени, ненакурчени дечки...ЗАКОН. Кој е од Кавадарци нека се јави. Јас не сум, ама познавам доста луѓе.

venera001 напиша:
Гроздоберот помина ама некако без шмек. Некои ѓоа-лозари го блокираа Тиквеш, па му се курчеа на Свето, па ја блокираа фабриката... Едноставно :( - градот изгуби душа :(

Se prodruzuvam kon povicite da se poseti Kavadarci. Fini luge, ubavo grazje i vino, ubavi devojcinja.

Dali moze nekoj od Kavadarci da pisuva na toj dijalekt? Koi izrazi se pospecificni na kavadarecki?

Ајде до година у Неготино ќе го префрлиме и ќе има поинтересни случувања :)
Катунец кога ќе ги слусниш кога за коњи ќе кажат коњови нема шо повече :) муабет да се прави :)

Katunec напиша:
Dali moze nekoj od Kavadarci da pisuva na toj dijalekt? Koi izrazi se pospecificni na kavadarecki?

Sho sakash da ti kazam daaaam, te ebam u toa chocheto da te ebam.

Sakash povekje?!

btw, Kavadarci - predgradie na Negotino!

Јас разбрав дека во Кавадарци граделе повисоки куќи за да го видат возот во Неготино. :shok:

Carlito Brigante напиша:
Јас разбрав дека во Кавадарци граделе повисоки куќи за да го видат возот во Неготино. :shok:

Muzite od Kavadarci gi nosat na zeleznichkata vo Negotino zenite za 8mi Mart.
Pa toa da vidish radost, dozivljaj...

Аааааа... Кавадарци - Неготино - страшна тема!
Секогаш се радувам кога одам во Неготино да го видам возот. Нема шанси да не ја најдеш железничката - одиш по единствената улица во ГРАДОТ и стигнуваш. А и нема опасност да заглавиш во traffic jam оти едноставно - нема раскрсници ниту семафори!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom